חברת דיאגנוז, הממוקמת בקיבוץ גבים בעוטף עזה, מובילה מהפכה בתחום אבחון הסרטן באמצעות כלבי רפואה מאומנים. החברה נמצאת במגעים מתקדמים עם גופים שונים, במטרה לאמן כלבים לגילוי מוקדם של סוגי סרטן שונים, ביניהם סרטן השחלות, האשכים והלבלב, הנחשב קשה במיוחד לגילוי בשלבים ראשוניים.
מנתוני רישום הלאומי לסרטן של משרד הבריאות עולה כי בשנת 2017 חיו בישראל 909 בני אדם שאובחנו עם סרטן חודרני של הלבלב. סרטן הלבלב הוא הסרטן החודרני השביעי בשכיחותו מבחינת מספר המקרים החדשים שאובחנו בישראל בשנת 2017, בשנה זו היה סרטן הלבלב רביעי בשכיחותו כגורם תמותה מסרטן בגברים ונשים יהודים ואחרים, ובנשים ערביות. בגברים ערבים היה סרטן חודרני של הלבלב שלישי בשכיחותו. סרטן הלבלב ממוקם גבוה ברשימת הגידולים הגורמים לתמותה, בין היתר בשל הנטייה לאבחנה המאוחרת, ולכן גם בשלב מתקדם, של הגידול, ושיעור ההישרדות הנמוך. שיעור ההישרדות היחסית מסרטן הלבלב הוא הנמוך ביותר מכל סוגי הסרטן העיקריים. ולכן, גילוי מוקדם עשוי במקרה זה ובמקרים אחרים, להציל חיים.
ההתפתחויות האחרונות בתחום אימון הכלבים לגילוי סרטן מגיעות על רקע החלטות מצערות של וועדת סל התרופות, אשר דחתה בקשות רבות לתרופות מצילות חיים בתחום הסרטן. אמנם ההודעה שיצאה מטעם הוועדה המחליטה, אמרה שהוכללו תרופות חדשניות לטיפול עבור חולים אונקולוגיים והמטאונקולוגיים לשיפור ניהול המחלה ואיכות החיים ובדיקות אבחון וטכנולוגיה קרינתית לטיפול בגרורות, אך בפועל חלה ירידה דראסטית בתקציב התרופות לסרטן.
חברת דיאגנוז מציעה פתרון חדשני ויעיל, המאפשר גילוי מוקדם של סרטן והצלת חיים, ללא תלות בסל התרופות, ללא בדיקה פולשנית (נשיפה לתוך מסיכה) ובעלות חד פעמית של 495 ש"ח בלבד ללא צורך באישורי קופות ותקציבים: החברה משתמשת בטכנולוגיה מתקדמת ובשיטות אימון ייחודיות כדי להכשיר כלבים לזהות ריחות ספציפיים המאפיינים סוגי סרטן שונים. הכלבים המאומנים מסוגלים לזהות את הסרטן בדיוק גבוה, אפילו בשלבים מוקדמים של המחלה, כאשר סיכויי ההחלמה גבוהים משמעותית ולעיתים בשלבים בהם הרפואה הקונבנציונאלית לא יכולה לזהות את הסרטן.
חברת דיאגנוז פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם עמותות וגורמים רפואיים שונים כדי להנגיש את שירותי האבחון המוקדם באמצעות כלבים למטופלים הזקוקים לכך. החברה רואה חשיבות עליונה בשיתוף פעולה עם גורמים נוספים כדי להרחיב את היכולת לסייע ולתרום לבריאות הציבור.
אורי בקמן, המנהל המקצועי של "דיאגנוז": "עד עתה אימנו כלבים לגלות הימצאות סרטן בבדיקות כשלאחר מכן הפננו לגורמים אחרים להמשך בדיקות. כיום אנו עובדים באימון כלבי רפואה, אשר יוכלו לזהות סוגי סרטן ספציפיים כבר בהרחה הראשונה שלהם. כך שגם שאין עדות לסרטן בגוף ברפואה הקונבנציונלית, ישנם כלבים שיוכלו לזהות קיומו של סרטן אצל חולה בגילוי מוקדם. אנו יודעים שגילוי מוקדם משמעותי, עשוי להציל חיים ברוב סוגי הסרטנים ואם לא מציל, אז מייטיב את מהלך הטיפול במחלה והתמודדות האדם החולה. לפיכך יש משנה חשיבות גדול לבדיקה המוקדמת, שנעשית בצורה עצמאית, יעילה, זולה, מהירה וישירה אל מול החברה שלנו".
◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן