מבזקים
צה"ל חיסל מפקד משמרות המהפכה שפעל ביחידת הטילים של חיזבאללה בלבנון בן 7 נפגע מרכב בירושלים צה"ל תקף את אתר 'טלקאן' בטהרן – פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית שדרות פותחת את הבתים: "העוטף מארח" חוזר לטובת משפחות מהמרכז והצפון אילת בכוננות: אין לימודים והתקהלות עד מוצ״ש – 85% נוכחות בלמידה מרחוק בת־ים בזמן מלחמה: יותר מ־200 פעילויות הפגה במקלטים לתושבי העיר מתנתקים מהמסכים: מאמן הכדורגל מגן יבנה מציע אימון קצר לילדים בבית שתי פעוטות שנחטפו מאשדוד אותרו בשטחי יהודה ושומרון | כל הפרטים “Thank You God & Donald Trump”: קמפיין שלטי חוצות חדש נפרס בירושלים ובתל אביב רוכב אופניים חשמליים כבן 65 נפצע בבני ברק מרדף בדרום: קטין מבאר שבע נעצר עם 12 גלגלים שפורקו מרכבי טויוטה אשקלון מתכוננת לחירום: תרגיל פתע דימה פגיעת טיל בבניין מגורים בן 6 ובת 8 נפצעו בתאונה בירושלים ניסה לפרוץ מחסום עם שב"חים והפקיר את בתו בת ה־3 ברכב תחת אש: מחלקת השיקום של סורוקה הועתקה למתחם ממוגן ב"עדי נגב" פשיטות ברהט: M16, אקדחים ו – 8 עצורים ממשפחות מסוכסכות אשקלון: פרץ לרכב ויצא למסע קניות בכרטיסי האשראי בית שמש: תפילות שבת יתקיימו בבתי ספר ממוגנים הכרעה בבאר שבע: “הקצין המתחזה” זוכה מחמת אי שפיות השומרון: מסגד הוצת בדומא, כוחות הביטחון פתחו בחקירה

אביב איטח: "רחובות צריכה להנציח את מתי כספי – ולהפריד בין היוצר לאדם"

אביב איטח, סגן וממלא מקום ראש עיריית רחובות, קורא להנהלת העיר להנציח את פועלו של מתי כספי, ומדגיש כי יש לבצע הפרדה בין תרומתו האמנותית האדירה לבין חייו האישיים וההרשעות שנקשרו בשמו.

אביב איטח, סגן וממלא מקום ראש עיריית רחובות, קורא להנהלת העיר להנציח את פועלו של מתי כספי, ומדגיש כי יש לבצע הפרדה בין תרומתו האמנותית האדירה לבין חייו האישיים וההרשעות שנקשרו בשמו.

לדבריו, אם העיר אכן רואה עצמה כ"עיר המדע והתרבות", עליה להכיר בגאונותו המוזיקלית של כספי ולהוקיר את מורשתו התרבותית. איטח ציין כי בעוד בחייו היו גורמים שחששו להעניק לו הכרה ממסדית בשל פרשותיו האישיות, לאחר מותו רבים ממהרים לשבח ולהספיד — תופעה שלדבריו משקפת צביעות ציבורית.

איטח, מוזיקאי בעצמו, סיפר כי הוא מנגן את יצירותיו של כספי מגיל חמש והדגיש את רמת המורכבות והווירטואוזיות של יצירותיו: “רק מי שניגן פסנתר, גיטרה או כלי הקשה לאורך זמן מבין עד כמה קשה לנגן את מתי ולהישאר באותו סולם — מדובר בגאון מוזיקלי נדיר”.

בהתייחסו לדיון הציבורי סביב אמנים ודעותיהם, הוסיף כי מוזיקה אמורה לחצות מגזרים, דעות ופוליטיקה: גם אם לא חלק את עמדותיו הפוליטיות של כספי, לדבריו הדבר מעולם לא מנע ממנו להמשיך לנגן את שיריו. הוא מתח ביקורת על מגמה של שיוך אמנים לעמדות פוליטיות וטען כי מדובר ב“עיוות”. איטח הזכיר כי נכח באחת מהופעותיו האחרונות של כספי באמפי מודיעין בשנת 2020, בתקופת הקורונה, ותיאר זאת כחוויה משמעותית עבורו כמעריץ.

בהשוואה נוספת ציין כי כפי שתמך בעבר בהופעתו של אייל גולן בעיר — למרות המחלוקות הציבוריות סביבו — כך הוא סבור שיש לקיים גם ערבי זמר ואירועי הנצחה לכספי. לסיכום אמר כי כספי הותיר אחריו נכסי צאן ברזל מוזיקליים, וכי מורשתו מוכיחה שמוזיקה יכולה לגשר על פערים ולחבר בין אנשים — גם מעבר למחלוקות אישיות או ציבוריות.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן