מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

אביב מפתיע בלב המדבר: הערבה פורחת

מהנחלים היבשים ועד פארק ספיר – עכשיו זה הזמן

למרות מיעוט הגשמים, החורף שאכזב ומעט השיטפונות בנגב, הערבה התיכונה פורחת. אמנם לא כמו שנים קודמות אבל קבוצות פריחה מעטרות בצבעים את החול המדברי. השיטפונות המעטים הצליחו להביא לאפיקי הנחלים שיבשו, ולאזורים הצחיחים- זרעי פרחים הפורחים כעת: טוריים זיפניים צהובים, כוכב, אהרונסוניה, לונאה צאת עלים, פשתנית, פרעושית, שן-ארי, מררית ותמריר בכתמים וורודים ועוד, וגם צמחים רב שנתיים שפורחים או מלבלבים עכשיו.

מזג האויר בערבה נוח ונעים לטיול בעונה זו. ניתן לצפות בפריחות ברגל או ברכב או בטיולים מודרכים:

טיולים רגליים– לפריחות בערבה מומלצים במסלולי הליכה מוסדרים באזור נחל כסוי, נחל צין, נחל צופר המציעים נופים מדבריים ייחודיים פריחות.

עוד מסלולי טיול מומלצים:

  • יחנוק המדבר בנחלים: בעונה זו בולט במיוחד יחנוק המדבר, פרח צהוב בשרני ומרשים הגדל בערוצי הנחלים היבשים בערבה התיכונה. ניתן לראות אותו במהלך הליכה בנחלים באזור.
  • גבעת חצבה: מסלול הליכה קצר ונוח לכל המשפחה המוביל אל תצפית מרשימה על מסלע אדום.
  • פארק ספיר (עמק הנעלם): נווה מדבר עם אגם, מדשאות וצמחייה ירוקה המהווה נקודת עצירה מצוינת לצפייה בבוטניקה מקומית ופריחה בסביבת מים.
  • שביל 'הפטריות': מסלול הליכה יפהפה סמוך ליישוב צוקים המציע תצפיות נוף וצמחיית מדבר לאורך שביל שנסלל על ידי תושבי האזור. נקרא פטריות בשל הצורות בטבע שנוצרו מסלעים וחול בדמות פטריות ענק.
  • מסלולי הנחלים: מסלולים בנחלים כמו נחל גוב או קניון עדה משלבים הליכה אתגרית (סולמות ויתדות) עם הזדמנות לראות פריחה המרוכזת בקניונים והערוצים.

האביב בלב המדבר לא ימשך זמן רב ולכן מציע עדי מטמון, מדריך טיולים מוסמך, ותושב עין יהב, להגיע כבר עתה לחזות בפלא פריחת האביב באזורים הצחיחים.

מטמון מוציא טיולים מודרכים בג'יפ מדברי ממוזג, המתאים גם למשפחות עם ילדים במרחבי הערבה התיכונה, לב המדבר. משך הטיול כשעתיים, בו מגיעים אל אזורי הפריחה בערוצי הנחלים, לומדים כיצד הצמחים יכולים לגדול במדבר בחוסר מים ואולי גם להציץ לחייהם של דרי המידבר היעלים והצביים. הטיול עובר גם באזורים היסטוריים, בכדי ללמוד מי גר במדבר בעבר.


 

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עדי מטמון

דילוג לתוכן