אוניברסיטת בן-גוריון חנכה אולם ישיבות על שמו של אחד ממייסדיה, אהרון ידלין ז"ל, אשר תרם רבות לעיצוב דמותה של מדינת ישראל. לצד חנוכת האולם נאם בנו של ידלין ושיתף במחשבותיו על אביו והמצב המדיני בשנה האחרונה. באותו מעמד הכריז נשיא האוניברסיטה כי תוקם קרן מלגות ע"ש ידלין, המיועדת לדוקטורנטים ודוקטורנטיות מבית הספר לחינוך בבן-גוריון.
אהרן ידלין, שר החינוך לשעבר, היה דמות מרכזית במערכת החינוך הישראלית ובפיתוח הנגב. איש ערכים ועקרונות, אשר שילב בין חלוציות, ציונות וחדשנות, ובתפקידיו השונים פעל לקידום שוויון, חינוך איכותי והעצמת הפריפריה. תרומתו זיכתה אותו בפרס בן-גוריון בשנת 2005 ובפרס ישראל על מפעל חיים בשנת 2010.
במהלך הטקס שיתף בנו, האלוף (במיל') עמוס ידלין, זיכרונות אודות אופיו ופועלו: "אבא שלנו היה איש של דרך האמצע. הוא ידע לשלב ערכים של ציונות ושל סוציאליזם, של שוויון ושל מצוינות. גם כשהחזיק באידיאולוגיה מוצקה, תמיד שמר על גמישות מחשבתית ויכולת להגיע לפשרות לטובת המדינה והחברה".
על רקע המציאות הביטחונית המורכבת בישראל, ידלין ציין: ״אבא היה חבר בממשלה שהבינה שהחינוך הוא המשימה הלאומית החשובה ביותר. הוא היה גאה שכשר החינוך, לראשונה, תקציב החינוך עבר את תקציב הביטחון. היום, יותר מתמיד, חסרים לנו מנהיגים כמותו, שפעלו מתוך תחושת שליחות עמוקה".
נשיא האוניברסיטה, פרופ' דניאל חיימוביץ, התייחס גם הוא לאהבתו של ידלין לנגב: ״עבורי, לפגוש איש כמו אהרן ידלין היה כמו חלום. הוא האמין בכוחה של ההשכלה הגבוהה לשנות מציאות. חנוכת האולם ופתיחת קרן המילגות לתלמידי מחקר על שמו, היא הדרך שלנו להמשיך את דרכו".
האירוע כלל דברי ברכה מצד יו״ר הוועד המנהל של האוניברסיטה עו"ד אבי ניסנקורן, הרקטור פרופ' חיים היימס, וחברי סגל נוספים. ד"ר אתי לוצאטו, שפעלה לצידו של ידלין, סיכמה: ״ידלין היה חבר, מורה דרך ומקור השראה לכולנו; מגשים חלומות וחלוץ שהצעיד את הנגב קדימה".
חנוכת האולם היא ביטוי נוסף למחויבותה של אוניברסיטת בן-גוריון להנצחת חלוצי הנגב ולטיפוח הדור הבא של מובילי החינוך בישראל.