לפני זמן קצר [שני] אושר התקציב השנתי של עיריית יהוד מונוסון לשנת 2025.
התקציב מבטא את חזון ראש העיר למתן דגש לתגבור פרויקטים חינוכיים, השקעות נוספות בחינוך המיוחד, פיתוח ותחזוקת העיר והשקעה בשירותים חברתיים. כל זאת לצד ייעול השירות לתושב, הבטחת רמת שירות גבוהה ושמירה על תקציב מאוזן, תוך לקיחת מינימום סיכונים נוכח ההשפעות הכלכליות של מלחמת "חרבות ברזל".
תקציב העירייה לשנת 2025 עומד על סך של 292,374 מיליון שקל, עלייה של כ-6% בהשוואה לתקציב אשתקד. בתקציב תוכללו שיעור עדכון הארנונה, השפעות המלחמה, הנחיות התקצוב של משרד הפנים, כללי התקצוב של משרדי החינוך והרווחה, תחזית מדד לשנת 25 של 3%, השפעת הסכמי השכר ותחזיות הבנייה והאכלוס בעיר. על-פי הנתונים 73% מתקציב העירייה הינם הכנסות עצמיות של העירייה ו-27% בלבד על השתתפות ממשלתית.
בחינוך צפויים להיפתח 9 מרכזי למידה "ביחד להצלחה" לקידום הישגים רגשיים, חברתיים ולימודיים, 7 מרכזי מצוינות לקידום נושאי סייבר, מתמטיקה, מדעים ורובוטיקה, פתיחת מועדון נוער נוסף, תגבור לימודי למקצועות הליבה, הרחבת הפעילות לגיל הרך (מלידה ועד גיל 3) ועוד.
חזות העיר – ייפתח בניין שיאגד את כלל שירותי האגף לשירותים חברתיים ומרכז שירות לתושב – One Stop Shop שבו יוכל לקבל התושב מענה מכל הגופים העירוניים מקבלי קהל, ביניהם, מחלקת הכנסות (ארנונה), בירור דו"חות וחניה, פניות הציבור ותחבורה ציבורית, נציג משרד הפנים, נציג המוסד לביטוח לאומי, נציג חברת חשמל, נציג תאגיד מי-אונו, מינהלת התחדשות עירונית והסניף העירוני של האגודה לתרבות הדיור העירוני.
החברה הכלכלית לפיתוח יהוד-מונוסון האמונה על פיתוח המרחב הציבורי, תשקיע בפיתוח תשתיות העיר הוותיקה לצד עבודות פיתוח לקראת הקמת שתי שכונות חדשות – שכונת גדות ושכונת מגשימים, הרחבת בתי הספר היסודיים 'רמז' ו'היובל' והקמת אגף חדש בתיכון מקיף יהוד, הקמת גני ילדים ומעונות במתחם התחדשות עירונית מוהליבר דרום ועוד.
בנוסף, מקודמת תוכנית להקמת בית ספר לחינוך מיוחד והקמת קריה חינוכית ממלכתית דתית בבית ספר 'במעלה' הישן. אליה מצטרפת גם התוכנית להקמת ספריה חדשה בעיר.
לצד כל אלה, יקודם פיתוח של פארק תעשייתי שיתפרש על שטח של כ-100 דונם, כחלק מ-300 דונם שיפותחו על ידה בדופן הדרומי של כביש 461.
אמנון סעד, ראש העיר יהוד-מונוסון: "אנחנו נרחיב את מערך השירותים העירוניים בכלל תחומי החיים בעיר, עבור כל קבוצות הגיל, וניתן דגש על פיתוח תשתיות בעיר הוותיקה והמשך פיתוח שתי השכונות החדשות, ניהול תקין ושירות עירוני איכותי, תוך כדי שמירה על איזון תקציבי רציף".