"אז מה היה לנו שם": הגשש החיוור מגיעים לנופי מוצא למסע נוסטלגי בשני חלקים

קתדרת "נופי מוצא" פותחת את שעריה לקהל הרחב לסדרת מפגשים מרגשת המוקדשת לשלישייה שהפכה לפסקול של המדינה; עם קטעי וידאו נדירים, סיפורים מאחורי הקלעים והדרכה של "גששולוג" מוסמך – החורף הזה עומד להיות מצחיק במיוחד.

בלב הנוף הפסטורלי של הרי ירושלים, בתוך הירוק של יער מוצא, מתכוננים לערב תרבותי יוצא דופן. הדיור המוגן "נופי מוצא" מזמין את תושבי מבשרת ציון, מטה יהודה והסביבה להצטרף לתוכנית חורף 2026 של הקתדרה, שתוקדש הפעם לאחת התופעות הגדולות ביותר בתרבות הישראלית: שלישיית הגשש החיוור.

המופע, שזכה לשם האלמותי "אז מה באמת היה לנו שם?", יתפרס על פני שני מפגשים מרתקים המשלבים צחוק, געגוע והיסטוריה:

  • חלק ראשון: "היה היה פנס בודד" (יום רביעי, 14.1): מסע אל שורשי השלישייה שהוקמה בשנת 1963. מהימים הראשונים במועדון "הסנטר הכפול" ביפו ועד להפיכתה של החבורה הצעירה לאגדה תרבותית ששינתה את השפה העברית.

  • חלק שני: "מהצ'ופצ'יק של הקומקום ועד פרס ישראל" (יום שני, 2.2 בשעה 17:30): המפגש השני יתמקד בשיאי הקריירה, מהמערכונים שהפכו למטבעות לשון ועד לרגע השיא שבו זכתה השלישייה בפרס ישראל על תרומתה לחברה.

את המסע הנוסטלגי יוביל עודד צפתי, בן קיבוץ דגניה ב', יוצר וחוקר תרבות הנחשב ל"גששולוג" מוסמך. צפתי יגיש את התוכנית בתשוקה ובשנינות, תוך שילוב קטעי וידאו נדירים, שירים אהובים וסיפורים שטרם נחשפו ממאחורי הקלעים של שלישיית הבידור הגדולה בכל הזמנים.

המארגנים מציינים כי מדובר בהזדמנות נדירה לקהל הרחב ליהנות מהתכנים האיכותיים של הקתדרה בנופי מוצא, אך מדגישים כי מספר המקומות מוגבל והכניסה מותנית בהרשמה מראש.

לפרטים נוספים והרשמה ניתן לפנות לעדי בטלפון: 054-6008555.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן