מבזקים
נוסעים ברכבת הקלה בפתח תקווה? מעבר הולכי הרגל ברחוב אורלוב ייסגר לסירוגין שבוע של חסימות בכביש 461: אלה הכבישים והצמתים שבהם צפויים שיבושי תנועה באזור יהוד מונוסון נער בן 16 נפצע בינוני מפגיעת רכב סמוך לעטרת; בתחקור ראשוני נשלל פיגוע מיירט שוגר הלילה לעבר מטרת שווא בדרום לבנון; לא הופעלו התרעות נהגים בחולון, שימו לב: עבודות לילה בשני צמתים מרכזיים – והעבודות בסוקולוב בוטלו חמישה לילות של עבודות בדרך השלום ודרך הטייסים: שינויים בהסדרי התנועה בגבעתיים שרדה את השואה ונהרגה מטיל איראני בגיל 95: פתח תקווה מנציחה את איבט שמילוביץ עיריית רחובות מבטיחה בשורה בחניה, אבל לא כולם ירוויחו: למי המחירים דווקא יעלו? "אבא כדורגלן" בקריית מלאכי: הקבוצה הראשונה מלאה, בדרך לקבוצה שנייה מחולון לפרשת ריגול עולמית: החברה הרשומה בעיר במרכז תחקיר סייבר בינלאומי ההסלמה באבו תור: חשד להצתת בית ורכב בעקבות אירוע הרצח בירושלים עסקת ענק של 6.3 מיליארד דולר: חברת הסייבר מהרצליה בדרך להימכר לענקית אמריקאית באר שבע: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע קשה בתאונה ברחוב יגאל אלון ירושלים: בן 13 החליק עם אופניים ונפצע בינוני בשדרות הרצל רחובות: בן 14 נפל במדרגות עם אופניים חשמליים ונפצע בינוני ירושלים: שני הולכי רגל נפצעו בינוני עד קשה בתאונה בדרך חברון בן 70 ממושב משען נאשם במעשה מגונה במטפלת של אמו רחובות: בן 40 נאשם שהשליך טלוויזיה מהחלון ושבר את הטלפון של אמו אשדוד: נער שרכב על קורקינט נפצע בינוני מפגיעת אוטובוס אור יהודה: רוכב אופניים בן 10 נפצע בינוני בתאונה ברחוב ניצן

אחרי החגים: כך מחזירים את הילדים לשגרה בלי מלחמות בוקר

אחרי חופשה ארוכה של כשבועיים, ביום ראשון חוזרים הילדים לגנים ולבתי הספר. הימים הקרובים הם בדיוק הזמן להתחיל להזיז בהדרגה את השעות השינה, להחזיר סדר יום ולמנוע את הבוקר הראשון שבו כולם מנסים להתארגן בבת אחת.

החופשה הארוכה של תקופת תשרי מתקרבת לסיומה. לפי לוח משרד החינוך, הלימודים יתחדשו ביום ראשון, 4 באוקטובר. אחרי ימים של שעות שעות מאוחרות, ארוחות בשעות משתנות ויציאה מהשגרה, המעבר החד בחזרה למסגרות עלול להיות לא פשוט.

משרד הבריאות מדגיש כי שגרה קבועה מעניקה לילדים תחושת יציבות וביטחון, וכי שעות שעות וקימות קבועות הן חלק מרכזי בשגרה בריאה.

במקום לנסות במוצאי שבת להעביר ילד שנרדם בחצות למיטה בשמונה בערב, עדיף להתחיל כבר עכשיו. אפשר להקדים בהדרגה את שעת השינה ואת שעת הקימה, כך שהגוף יתרגל מחדש לקצב של לימודי ימי ימי.

הזמן שלפני השינה צריך להיות רגוע ככל האפשר. מומלץ להפחית פעילות נמרצת ומסכים ולהוסיף פעילויות שקטות כמו קריאה, משחק רגוע או מוזיקה. לילדים בגילאי עד חמש ממליץ משרד הבריאות שנתיים ממסכים בשעתיים של פני השינה.

השגרה אינה מתחילה רק בלילה. אפשר כבר בימים הקרובים להחזיר בהדרגה שעת קימה קבועה, ארוחת בוקר בשעה דומה לזו של לימודים ימיים והתארגנות רגועה יותר בשעות הבוקר.

משרד הבריאות ממליץ על סדר יום קבוע עם גמישות, כולל גם "בוקר" קצר וקבוע שעוזר לילדים להתרגל לסדר היום.

כדאי לבדוק כבר היום אם חסרים בקבוק מים, קופסת אוכל, בגדי החלפה, מחברות, ציוד או כל דבר אחר. גם לילדים זה יכול לעזור: אפשר לשתף אותם בסידור התיק ובהכנת הבגדים ליום ראשון. כך החזרה ללימודים הופכת ממשהו שנוחת עליהם בבוקר אחד למשהו שמתכוננים אליו יחד.


טיפ: אל תחכו למוצאי שבת כדי "להחזיר את השגרה". התחילו היום בשינוי קטן אחד: הקדימו מעט את שעת השינה, קומו קצת מוקדם יותר והחזירו בהדרגה את סדר היום.

אחרי חופשה של כשבועיים, שלושה ימים של מעבר הדרגתי יכולים להפוך את הבוקר יום ראשון להרבה פחות לחוץ.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה, freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן