מבזקים
אושרה הרשאה לתחנת המטרו הראשונה: המכרז יכלול חמש תחנות בחולון ובאור יהודה בית הספר הראשון בנס ציונה ייבנה מחדש: הונחה אבן הפינה ל״ראשונים״ חולון: נהג כבן 20 נפצע קל בתאונה בין רכב לכלי הנדסי מאור יהודה למונטריאול: חנה אג׳יאשווילי זכתה בפרס אזריאלי למוזיקה יהודית המונים החכמים מגיעים לגני תקווה: אפשרות להוזלת חשבון החשמל שישה נעצרו בחשד למעורבות ברצח אלכסנדר צמח בנתניה פעוט בן שנה חולץ מרכב נעול בחניית תחנת הרכבת ביבנה הבוקר: תרגיל חירום במודיעין מכבים־רעות, שעלבים ונוף איילון ״הוא היה אהוב, הוא היה חשוב״: המורה גלית דבוש משה נפרדת משלומי פקקים וחסימות ברחובות: תושב למתן דיל – "איבדת את הקול שלי" השבוע בראשון לציון: אביו של עומרי שורץ ז״ל ויהלי סובול בערב על אובדן, מוזיקה ותקווה השבוע ברמת השרון: סיור מיוחד בתערוכות על חרם חברתי – ב – 35 שקלים מחפשים עבודה ברמת גן? עשרות מעסיקים ומאות משרות ביריד תעסוקה מיוחד – הכניסה חופשית הדור הבא של המנהיגים בלוד: קורס חדש לבני נוער יוצא לדרך ראש העין נפגשת באגם: הפנינג קהילות לכל המשפחה בכניסה חופשית טיפול רגשי והדרכת הורים ללא תשלום: השירות שפועל בקריית מלאכי ולא כל המשפחות מכירות מי האנשים שעשו את קריית גת למה שהיא? ההזדמנות להציע מועמדים מסתיימת הבוקר קריית אונו: 13 גנים ייפתחו בשעה 10:00 ושני בתי ספר יעברו ללמידה מרחוק ביום שישי פתח תקווה: 48 דירות יפונו לטובת 175 חדשות בעמישב – התקדמות משמעותית בדרך להיתר לא רואים עין בעין: עדן הראל ועודד מנשה מגיעים לערד למופע זוגי ב – 25 שקל

אחרי הפרסום בחדשות 08: ראש עיריית רחובות הורה להסיר מיד את שמות הפוליטיקאים מהשלט לצד פסל "האריה"

לאחר שחברי האופוזיציה פנו לוועדת הבחירות המרכזית בדרישה להסיר מהשלט ברחבת השוק העירוני את שמותיהם של שר הביטחון ישראל כץ וראש העיר מתן דיל, השיבה הלשכה המשפטית של עיריית רחובות כי הכיתוב לא נעשה על דעת ראש העיר או בהנחייתו – וכי דיל הורה על הסרתו באופן מיידי.

התפתחות בפרשת השלט ברחבת השוק העירוני ברחובות, שפורסמה לראשונה בחדשות 08: ראש העיר מתן דיל הורה להסיר באופן מיידי את הכיתוב שבו הופיעו שמותיהם של שר הביטחון ישראל כץ ושלו לצד פסל "האריה".

במכתב שנשלח ביום 1 בספטמבר 2026 ליו"ר האופוזיציה, עו"ד יניב מרקוביץ', כתבה היועצת המשפטית לעירייה, עו"ד מיכל דגן, כי לאחר בדיקת נסיבות המקרה התברר שהכיתוב "לא נעשה על דעת ראש העיר או בהנחייתו", וכי ראש העיר הורה להסירו באופן מיידי.

כזכור, כפי שפורסם לראשונה בחדשות 08, המחלוקת סביב השילוט במרחב הציבורי ברחובות הגיעה לוועדת הבחירות המרכזית, לאחר שחברות וחברי האופוזיציה במועצת העיר פנו בדרישה להסיר משלט שהוצב לצד פסל "האריה" בשוק העירוני את שמותיהם של כץ ודיל.

הפנייה נשלחה לאחר שלטענת חברי האופוזיציה, פנייה קודמת לעיריית רחובות לא זכתה למענה הולם. במכתב מ־27 באוגוסט הוגדרה הבקשה כדרישה להסרת "שלט המהווה תעמולת בחירות תוך שימוש במרחב הציבורי ובמשאבי עיריית רחובות בתקופת בחירות".

בלב המחלוקת ניצב פסל "האריה", יצירתו של האמן הרחובותי אמיליו מוגילנר. על פי הפנייה, הפסל נוצר משרידי הריסות וטילים שנאספו מאזורי פגיעה בעיר במהלך המבצעים "עם כלביא" ו"שאגת הארי". הפסל נחשף באירוע שנערך ב־23 ביוני ברחבת השוק העירוני, בהשתתפות שר הביטחון וראש העיר.

לצד היצירה הוצב שלט פלדה קבוע ובו הסבר על הפסל. בתחתיתו נכתב: "חשיפת היצירה במעמד שר הביטחון ישראל כץ וראש העיר מתן דיל, תמוז תשפ"ו, יוני 2026". הכיתוב הזה הוא שעמד במוקד הפנייה של האופוזיציה.

חברי האופוזיציה הבהירו כי טענותיהם אינן מופנות כלפי היצירה עצמה, האמן או ההנצחה, אלא כלפי הצגת שמותיהם של נבחרי ציבור על גבי שלט קבוע במרחב הציבורי, בתקופה שאותה הגדירו כרגישה מבחינה פוליטית ובסמוך למערכת בחירות.

בפנייתם לוועדת הבחירות הסתמכו חברי האופוזיציה גם על סעיף 2א לחוק הבחירות (דרכי תעמולה), תשי"ט–1959, העוסק באיסור שימוש בכספים, מקרקעין או מיטלטלין של גוף מבוקר בקשר עם תעמולת בחירות.

המהלך הגיע לאחר שבישיבת מועצת העיר העלתה האופוזיציה שאלות בנוגע למדיניות האכיפה בתחום השילוט. חברת המועצה איטל בציר אלשיך טענה לקיומו של פער בין דרישות העירייה מתושב להסיר שילוט פרטי לבין הצבת שמות של פוליטיקאים לצד יצירת אמנות במרחב הציבורי.

יו"ר האופוזיציה, עו"ד יניב מרקוביץ', שמסר את הפנייה בשם חברי האופוזיציה, אמר: "המרחב הציבורי שייך לציבור, וחובתנו לשמור עליו נקי מבלי לנצל את המשאבים הציבוריים לפאר דמויות פוליטיות".

איטל בציר אלשיך הוסיפה: "חובתנו לשמור על הכללים ועל טוהר המידות, כדי שלא נמצא את עצמנו במצב שבו סמלים עירוניים ומבני ציבור הופכים לאתרי הנצחה לפוליטיקאים".

על הפנייה חתומים יניב מרקוביץ', איטל בציר אלשיך, דניאלה בש, שאול צגהון ומגי סלע וגר.

כעת, עוד בטרם נמסרה הכרעה של ועדת הבחירות בסוגיה, הודיעה הלשכה המשפטית של עיריית רחובות כי ראש העיר מתן דיל הורה להסיר את הכיתוב באופן מיידי.


◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ללא / שרון גבאי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן