אחרי נפילת הטיל ברמת אפעל – עדכון לתושבי רמת גן

בשעות הצהריים התקיימה הערכת מצב עירונית בראשות ראש העיר כרמל שאמה הכהן, מנכ"ל העירייה מוטי כהן, הדרג המקצועי, פיקוד העורף וגורמים נוספים. להלן העדכון:

בשעות הצהריים התקיימה הערכת מצב עירונית בראשות ראש העיר כרמל שאמה הכהן, מנכ"ל העירייה מוטי כהן, הדרג המקצועי, פיקוד העורף וגורמים נוספים. להלן העדכון:

🔹 סיכום האירוע – סמוך לשעה 3 לפנות בוקר, פגע ראש קרב של טיל חות'י פגיעה ישירה במבנה המרכזי של בית הספר ״אפעל״ בר״ג. מספר דקות לאחר הנפילה הצוותים המקצועיים של העירייה בהובלת ראש העיר הגיעו לזירה ופעלו בשיתוף פעולה עם פיקוד העורף להערכת הנזק וסכנת קריסת המבנה. במהלך היום כלים הנדסיים של העירייה הגיעו למקום והחלו בהריסת המבנה המרכזי ובפינוי ההריסות. פינוי ההריסות יימשך היום (לאורך הלילה) ומחר עד כניסת השבת. חשוב לציין שהמקלט בבית הספר עומד על תילו ולא נפגע כלל – כלומר, אם היו ילדים בבית הספר עם הישמע האזעקה היה מופעל נוהל הירידה למקלט שתורגל עשרות פעמים והתלמידים היו מוגנים, הדבר מחזק את חשיבות הכניסה למרחב מוגן.

🔹 לימודים – מחר, יום שישי, 20.12, כיתות א'-ד' והחינוך המיוחד ילמדו בבית ספר "נבון" וכיתות ה'-ח' יבצעו למידה מרחוק. החל מיום ראשון, 22.12, ועד לחופשת חנוכה כיתות א'-ו' ילמדו בבית ספר "נבון", וכיתות ז'-ח' בתיכון "בגין".

ראש העיר הנחה את אנשי המקצוע לבחון גם את האפשרות והמשמעויות של החזרת כל התלמידים לשני המבנים האחוריים בבית ספר אפעל כפוף לגידור ושאר אמצעי הבטיחות והבטחון.

🔹 מועדוניות, חוגים וקייטנת חנוכה– הפעילויות של מב״ע שהתקיימו בביה"ס רמת אפעל יועברו בשלב זה לביה"ס נבון. לגבי קייטנת חנוכה לילדי בית ספר רמת אפעל תצא הודעה פרטנית במישרין להורים.

🔹 חוסן לתושבים– אנו מזמינים אתכם/ן לזום עם פסיכותרפיסטית מומחית למצבי חירום מנט"ל. המפגש יתקיים היום בערב, יום חמישי 19.12. במידת הצורך, ניתן יהיה לקיים גם מפגשים פרונטליים. לינק לזום> https://us02web.zoom.us/j/84163066688
כמו כן, נפתח "קו תומך" לשיחת תמיכה והתייעצות ע"י עו"ס בכירה, בנייד 0527928535. הקו פעיל בימים א'-ה' בין השעות 09:00 עד 19:00 וביום שישי משעה 09:00 עד השעה 15:00.

🔹 מקלטים– על אף שהנחיות פיקוד העורף לא דורשות פתיחת מקלטים – כלל המקלטים הציבוריים פתוחים. מספר מצומצם של מקלטים שבהם ציוד יקר ורגיש היו נעולים ונפתחו היום. במקלטים המדוברים מותקנת בימים אלה (כבר 80% בוצע) מערכת פתיחה מרחוק, אשר פותחת באופן אוטומטי את המקלטים בהישמע אזעקה. ככלל ואתם נתקלים במקלט ציבורי נעול אנא דווחו על כך באופן מיידי למוקד, לצערנו יש תושבים שנועלים על דעת עצמם מקלטים באופן פיראטי.

◼️ הצטרפו לחדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: אורן אלון

דילוג לתוכן