יפתח רמון, שכבש לאחרונה את לבבות הצופים בתוכנית הריאליטי "המרוץ למיליון״, מכהן גם כיו"ר הוועד המנהל של 'קרן רמון', הפועלת בתחומי המדע, החלל והטכנולוגיה. השבוע ביקר במרכז 'אילן רמון' לנוער שוחר פיזיקה באוניברסיטת בן–גוריון בנגב, במסגרת קידום שיתופי פעולה חינוכיים לזכר אילן, רונה ואסף רמון ז"ל.
בניית גשרי קשתות, טילים זעירים, הדגמות של חוקי ניוטון או ניסויים אלקטרומגנטיים. משלחת בראשות יפתח רמון, יו"ר קרן רמון ואחד המתמודדים הבולטים בתוכנית 'המרוץ למיליון', התארחה במרכז 'חוסידמן' לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. המשלחת התרשמה מפעילויות אינטראקטיביות, סדנאות בהדרכת התלמידים במרכז, וכן סיור במצפה הכוכבים אשר בקמפוס. את הביקור ליוו אפרת מנחם, מנהלת תחום גני ילדים בקרן וד"ר שמרית ממן, חברה בוועד המנהל של הקרן וחוקרת באוניברסיטת בן-גוריון בנגב.
׳קרן רמון׳ נוסדה ע"י רונה רמון במטרה להנציח את זכרם של האסטרונאוט הישראלי אילן רמון, ובנו אסף רמון, שנהרג בתאונת טיסה. הקרן מתמקדת בחינוך מדעי-טכנולוגי ובעידוד חקר החלל בקרב תלמידים מהגן ועד התיכון בישראל ובעולם, בדמותם וברוחם של אילן רונה, ואסף רמון ולשמר את אהבתם לחלל, למדע ולמדינה. במסגרת פעילותה, הקרן מתמקדת ביצירת הזדמנויות לילדים ובני נוער מכל רקע חברתי, מתוך כוונה להעניק להם כלים לחשיבה ביקורתית, יכולות מדעיות וטכנולוגיות, והשראה להיות המובילים של מחר בתחומי המדע, החלל והטכנולוגיה.
מרכז אילן רמון לנוער שוחר פיזיקה, הפעיל במסגרת מרכז 'חוסידמן' לנוער שוחר מדע באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הוא מוסד חינוכי ייחודי המיועד לתלמידי תיכון מצטיינים, המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם בפיזיקה ובמדעים מדויקים. המרכז מציע מגוון תוכניות העשרה ולמידה חווייתית המשלבות בין תאוריה למעשיות, ובכך מעודדות סקרנות מדעית ופיתוח חשיבה ביקורתית. במסגרת הפעילות, תלמידים משתתפים בסדנאות, ניסויים במעבדות מתקדמות, הרצאות אורח, ופעילויות המתקיימות בפלנטריום ובמצפה הכוכבים של האוניברסיטה. מטרת המרכז היא לטפח דור צעיר של מדענים וחוקרים, ולהעניק להם כלים להתמודדות עם אתגרי העתיד בתחומי המדע והטכנולוגיה.
״מטרת הביקור הייתה להכיר מקרוב את המרכז על שם אבי והפעילות החינוכית המתקיימת בו, ובמקביל לבחון אפשרויות לשותפויות חדשות ומשמעותיות בין המרכז לקרן רמון", ציין יו"ר הקרן, יפתח רמון.
"הביקור מהווה צעד משמעותי לעבר שותפות חינוכית שתתרום לקידום החינוך המדעי בישראל, ותשמור על מורשתו של אילן רמון לדורות הבאים", סיכמה ד"ר ממן.
עם תום הביקור סוכם על המשך שיתוף פעולה הדוק ויצירת תכנים חינוכיים חדשים שיעניקו לתלמידים חוויות למידה ייחודית.
◼️ לחדשות באר שבע והסביבה לחצו כאן
◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן
◼️ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן