מבזקים
הולכת רגל כבת 11 נפגעה מרכב ברחובות עקב מחאה: עיריית יבנה משביתה קבלת קהל לשעתיים | כל הפרטים בן 10 הובהל לבית החולים לאחר התקף אלרגיה חריף מעקיצת דבורה בבאר יעקב איך חזה עוף הפך למנה שמבקשים ממנה עוד בן 25 מחולון נהג תחת השפעת סמים ונתפס באילת עם קנאביס וחשיש בשווי עשרות גרמים דרושים בגן יבנה: מגוון משרות חדשות באגף החינוך של המועצה "תוריד את הנשק ונלך אחד על אחד": בן 39 אשדוד איים על שוטרים עם שני סכינים "שלף אותה מהמיטה בכוח": בן 48 מאשקלון תקף את אשתו במהלך ויכוח לילי עשרות קליעים נתפסו בדירה בקריית גת: כתב אישום נגד חנוך יוסף בגין החזקת תחמושת חזר שוב ושוב למרות צו הרחקה: כתב אישום חריג נגד תושב אשקלון שנכנס לסטאר סנטר באשדוד דרמה ביטחונית בירושלים: נעצרו החשודים בירי לעבר חוגגים בחתונה בבית לחם כבוד גדול לשומרון: פרס החינוך המחוזי הוענק לאולפנת אמי"ת עלי זהב תל אביב יפו משיקה את “רביעי יפואי”: שוק, הופעות וסרטים חינם עד הלילה המסיבה באילת הופסקה באמצע הלילה בעקבות תלונות התושבים גדרה יוצאת למלחמה ברוכבים הפרועים: קורקינטים ואופניים חשמליים יוחרמו במקום פתח תקווה מתכוננת לחגיגה הגדולה: מני ממטרה מגיע לאירוע שבועות ענק בפארק יד לבנים משרד הבריאות מזהיר: משווק חומר החלקת שיער המסוכן לשימוש הציבור רמלה אומרת די לאלימות: שבוע חינוך מיוחד יתקיים ברחבי העיר עם עשרות פעילויות לילדים ולהורים חגיגה לבנה בפארק: קפה גן סיפור אשדוד יארח מסיבת שבועות חגיגית ירושלים: יותר מ-5,000 רוכבים ישתתפו באירוע האופניים הענק בבירה

אחרי שפינה פצועים מהנובה ונחטף: בר קופרשטיין שב הבייתה, לחולון

לאחר ימים ארוכים של המתנה וחרדה – ארגון הצלב האדום קיבל לידיו את החטוף בר קופרשטיין, תושב אשקלון, שנחטף ממסיבת הנובה כחלק מהליך השבת החטופים שנמצאים בידי חמאס מאז ה־7 באוקטובר.

בר קופרשטיין (בן 23) מחולון הוא אחד מסמלי הגבורה וההקרבה בטבח מסיבת הנובה ברעים. בר, שעבד במסיבה כסגן קב"ט וחובש מתנדב ב"איחוד הצלה", הפך את עצמו מדמות אבטחה למציל חיים, כשבחר שוב ושוב לחזור אל התופת.

בבוקר השבת השחורה, כשמחבלי חמאס פשטו על מתחם הנובה, בר יכול היה להציל את עצמו. במקום זאת, הוא נסע בריינג'ר הלוך ושוב אל פטיש, כשהוא מפנה פצועים ומסייע למשתתפים רבים לברוח.

אביו, טל קופרשטיין, סיפר בעדות מרגשת בכנסת כי באחת הנסיעות אף שם בר חוסם עורקים לשני גבאי ז"ל, שנרצחה לאחר מכן, והתקשר לאביה כדי להזהיר אותו שלא יגיע לשם. עדות זו מציגה את בר כמי ששם את חייהם של אחרים לפני חייו שלו.

משפחתו של בר גילתה על חטיפתו בצורה מזעזעת: בסרטון טלגרם שפורסם על ידי המחבלים, הוא תועד כשהוא כפות בידיו וברגליו, עם חבל סביב צווארו. אפילו ברגע הנורא הזה, בר שמר על צלם אנוש. האב טל סיפר כי בר צעק למחבלים את שמו וביקש שיטפלו בחטוף הפצוע שהיה לידו – אלקנה בוחבוט (שעליו שאלת קודם). "זה בר," אמר אביו, "תמיד דואג לאחרים לפני שדואג לעצמו."

בר הוא האח הבכור מבין חמישה. חייו התאפיינו באחריות מגיל צעיר. לאחר שאביו נפצע קשה בתאונת דרכים לפני שנים והפך סיעודי (איבד את יכולת הדיבור וההליכה), בר ניהל את עסק הפלאפל המשפחתי מגיל 16 ועבר להתגורר אצל סבו וסבתו כדי לפנות חדר למטפל של אביו.

מאז חטיפתו, אביו, טל קופרשטיין, החל במאבק אישי וציבורי יוצא דופן. הוא עבד קשה עם קלינאית תקשורת במשך שנה שלמה על מנת ללמוד לדבר מחדש, וזאת במטרה שיוכל להיאבק בפה מלא למען שחרור בנו. היום זה קורה.


משפחתו של שורד השבי בר קופרשטיין ביקשה למסור:

״שהחיינו וקיימנו שהגענו לזמן הזה! בר שלנו בבית.

אנחנו לא מצליחים להכיל את ההתרגשות מרגע ששמענו את הבשורות הטובות. שנתיים של מסע בלתי אפשרי, שנתיים שבהן עשינו כל מה שאנחנו יכולים כדי שכולם יידעו מי זה בר, עכשיו כולם יזכו גם להכיר אותו באמת.

שנתיים שטל מתקדם ועושה כל מה שאפשר למרות הקשיים שלו. הכל כדי להיות מוכן לחיבוק עם בר.

לאורך כל הדרך לא ויתרנו על האמונה, לא איבדנו תקווה. ידענו שגם בר שלנו מאמין, אמיץ וחזק. ב"ה הוא שרד את התופת. עכשיו הזמן שלו ושלנו להשתקם.

לאורך כל הדרך הרגשנו וידענו שבר בידיים של בורא עולם. אנחנו מודים מעומק הלב לקדוש ברוך הוא,
ולשליחיו ראש הממשלה בנימין נתניהו והנשיא טראמפ.

תודה לעם ישראל היפה שעמד לצידנו, התפלל, תמך ועזר בכל דרך, וכמובן תודה לכוחות הביטחון האמיצים שיצרו את התנאים לרגע הזה.

אנחנו יוצאים לדרך חדשה ומרגשת, ומתפללים שיחד עם הגאולה האישית שלנו נזכה כולנו לבשורות טובות, ולשובם של כל החטופים הביתה״.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: באדיבות המש]חה, ארכיון

דילוג לתוכן