מודיעין

איגוד התחבורה בכוח לעובדים לחברות האוטובוסים: "שלמו שכר מלא לנהגים במהלך תקופת החירום"

מזכירים כי הפיצוי למעסיקים בגין הפסדים כלכליים מותנה בכך שהשכר שולם בפועל: "לא נאפשר לחברות לנצל את עתות המשבר לפגיעה בעובדי התח"צ"
מודיעין

איגוד התחבורה בכוח לעובדים שלח אמש (23.6.25) מכתב לחברות בהם מאוגדים העובדים בכוח לעובדים, בדרישה לתשלום שכרם המלא של עובדי התח"צ.

כזכור, מאז תחילת מבצע "עם כלביא" עברה התחבורה הציבורית למתכונת חירום שכללה תחילה 15% מהיקף העבודה ועתה כ-35%. עמדת החברות הנוכחית, היא שתשלום המשכורת הקרובה, תינתן בעבור היקף העבודה בפועל בלבד וגם זאת רק לנהגים שנהגו בפועל. המשמעות היא שמרבית הנהגים בחברות לוטים בערפל באשר למשכורת שתשולם להם בעבור חודש יוני.

עפ"י מתווה הפיצויים שמגבש משרד האוצר, עסקים שמחזורם העסקי עומד על על עד 300-400 מיליון ₪ לשנה, וירד בלפחות 25% בתקופה שתוגדר, יזכו לקבלת פיצוי עבור נזקים כלכליים בגין תשלום שכר לעובדים ו/או החזר הוצאות, בהתאם למידת הירידה בהוצאותיהם . מתווה דומה פורסם בעקבות מלחמת "חרבות ברזל".

בהתאם להסדרים קודמים, המבוססים על חוק מס רכוש וקן פיצויים (התשכ"א -1961) ניתן הפיצוי למעסיקים בדיעבד, באם עמדו בתנאים לשתשלום. אחד התנאים הוא "מסלול שכר", אשר עניינו תשלום בגין נזק עקיף הנגרם מתשלום שכר עבודה לעובדים שנעדרו עקב המצב הבטחוני.

איתי כהן ראש ענף תחבורה בכוח לעובדים: "החברות מדברות על כניסה מתחת לאלונקה במצב המורכב אליו נקלע הענף והמשק בכלל. לא ייתכן כי מי שיישא בנטל הם העובדים בלבד. הבהרנו לחברות, כי לא רק טובת העובדים עומדת על הפרק, אלא גם טובתן הכלכלית של החברה. תחילה בהבטחת קבלת הפיצויים, אך גם בהבטחה כי הבריחה המשמעותית של עובדים מן הענף לא תגבר, בשל העדר פרנסה. על כולנו לחשוב על עתיד התחבורה הציבורית ביום שלאחר המלחמה".

איגוד התחבורה בכוח לעובדים, מאגד את הנהגים בחברות "סופרבוס, דן בדרום ואלקטרה אפיקים, וכן נהגים רבים באגד. באיגוד מבהירים, כי עמדת החברות כי אין ביכולתם לשלם אינה רלוונטית ואינה מקובלת, וכי ללא מענה ראוי, יפעל האיגוד בהתאם לכלים העומדים לרשותו כארגון עובדים.

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

אשדוד שופ

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן