אין צורך להכיר לעומק את עולם היין כדי לבחור בקבוקים שיתאימו לאירוח. היכרות עם כמה קטגוריות בסיסיות, יחד עם התייחסות למזג האוויר, לתפריט ולמספר הסועדים, יכולה להספיק כדי לבנות את המבחר המתאים עבורכם
כדאי להתייחס לסוגי היין השונים לפי השלב שבו אתם מתכננים להגיש אותם:
- יינות מבעבעים – כמו קאווה, פרוסקו ושמפניה, מתאימים לשלב הראשון של המפגש ולמנות פתיחה. מומלץ להגיש אותם כשהם קרים, בטווח של עד 8 מעלות, לפני הארוחה או לצד נשנושים קלים.
- יינות לבנים בעלי אופי רענן – למשל סוביניון בלאן ופינו גריג'יו, משתלבים היטב עם דגים, סלטים, ירקות ומנות בעלות טעמים עדינים. הם מתאימים במיוחד לחלק הראשון של הארוחה.
- רוזה – בחירה גמישה שמתאימה במיוחד למזג האוויר הישראלי. אפשר להגיש אותו בארוחות המתקיימות גם במהלך היום לצד אוכל ים תיכוני, ירקות קלויים, דגים ומנות לחלוקה.
- יינות אדומים בעלי עוצמה בינונית או גבוהה – כגון קברנה סוביניון, סירה ומרלו, מתאימים יותר למנות עיקריות דומיננטיות, בשר, תבשילים ומאכלים בעלי טעמים עמוקים.
כמה בקבוקים לקנות ואיך לבחור?
רכישת יין לאירוח דורשת גם התאמה כמותית. מספר האורחים, משך המפגש, סוג התפריט והעדפות השתייה משפיעים על מספר הבקבוקים שכדאי להעמיד על השולחן. במקביל, רצוי לא להסתפק בסוג אחד בלבד אם צפויים להגיע אורחים בעלי העדפות שונות.
| מה בודקים | טיפים | איך ליישם במהלך האירוח |
| כמות | חישוב פשוט של כ-375 מ"ל לאורח | לדוגמה, עבור 8 אורחים מומלץ להיערך עם כ-5 בקבוקים בהתאם להרגלי השתייה שלהם |
| מבחר | רצוי להציע לאורחים לפחות שני סוגים | אפשר לשלב לדוגמה 5 בקבוקים לבנים ורוזה, ו-3 בקבוקים אדומים |
| עלות | טווח מחירים של כ-60-80 ש"ח לבקבוק יכול להתאים לאירוח ביתי, יש מבצעים של יינות טובים גם של שלושה בקבוקים ב-120 ש"ח | ניתן להרכיב מבחר נחמד מבקבוקים זולים גם |
| תקופה בשנה | טמפרטורה בסביבה | בחודשים החמים מומלץ להתמקד ביינות לבנים או רוזה שמוגשים קרים, כשקריר ניתן לשלב יותר יינות אדומים |
מאכלים כיפיים שאפשר להגיש לצד היין
האוכל שמונח לצד הבקבוקים משפיע גם הוא על האופן שבו היין נתפס במהלך הארוחה. מגש גבינות הוא אפשרות פשוטה שאפשר להתאים לכמה סגנונות: גבינות קשות ומיושנות יכולות להשתלב עם יינות אדומים, בעוד שגבינות רכות ועדינות יותר מתאימות במקרים רבים ליינות לבנים.
אפשר להוסיף לצד הגבינות מגוון מאכלים שאינם דורשים הכנה מורכבת. לחם מחמצת, שמן זית, אגוזים קלויים ופירות טריים יכולים ליצור בסיס למגש שמתאים למספר סוגי יין.
בחירת הפירות יכולה להשתנות בהתאם לעונה. ענבים, תאנים ואגסים הם אפשרויות נוחות להגשה ואינם דורשים הכנה מיוחדת. לצד כל אלה, כדאי להניח על השולחן מים קרים בכמות מספקת, כדי לאפשר לאורחים לשלב שתיית מים לאורך הערב.
שאלות ותשובות
באיזו טמפרטורה מומלץ להגיש יין אדום?
הביטוי טמפרטורת החדר הוא ביטוי שאינו בהכרח מתאים לתנאי האקלים בישראל. בעוד שההמלצה המקובלת באירופה נעה סביב 16-18 מעלות, חדר ישראלי בקיץ עשוי להיות חם משמעותית. לכן אפשר לקרר בקבוק אדום במקרר במשך כ-30 דקות לפני הפתיחה, בהתאם לסוג היין ולתנאי החדר.
מה עושים אם פתחנו בקבוק ולא סיימנו?
לאחר המזיגה חשוב לסגור את הבקבוק היטב ולהכניס אותו למקרר. פקק רגיל יכול להספיק, ואפשר להשתמש גם במשאבת ואקום. יינות לבנים ורוזה עשויים להישמר במצב טוב במשך עד 5 ימים, בעוד שאדומים נשמרים בדרך כלל פחות, כ-2 עד 4 ימים לאחר הפתיחה.
האם צריך כוס ספציפית לכל סוג יין?
לא. באירוח ביתי את ממש לא חייבים להחזיק מערכת של כוסות שונות לכל זן או סגנון. כוס בעלת גביע מעט רחב ושוליים צרים, במבנה שמזכיר צבעוני, יכולה לשמש להגשת אדום, לבן ורוזה. כאשר מדובר באירוח לא פורמלי, אחידות בכוסות גם מקלה על ההתנהלות סביב השולחן.
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








