מבזקים
לוד: הולך רגל בן 26 נפגע מרכב נתיבות: בן 4 נפגע מרכב נתניהו במסר לעם הלבנוני: "חיזבאללה חלש מאי פעם, ישראל חזקה מאי פעם" חשש לחייה של בת 15 מקריית מלאכי חשד חמור בתל אביב: בן 25 נעצר בחשד לעבירות מין ופגיעה בפרטיות דרמה: אזרחית ישראלית חולצה מהשוק בקלקיליה – הועברה לכוחות הביטחון בשלום גבעתיים משיקה מלגות של 10,000 שקל לסטודנטים דירות החל מ-3.36 מיליון שקל: פרויקט ענק בירושלים נחשף גאווה ענקית לקריית אונו: בית הספר אביגדור ורשה הוכתר לאלוף ישראל בשחמט סערה בירושלים: הפלג הירושלמי תוקף את המשטרה לאחר העברת 17 תלמידי ישיבות לכלא הצבאי 10 נפגעים בתאונה בין אוטובוס ורכב בבאר שבע לקראת מצעד הגאווה בתל אביב: עשרות אמבולנסים, ניידות טיפול נמרץ ייפרסו בשטח סגירת חשבון אכזרית: כתב אישום חמור נגד 4 קטינים שתקפו נער והשאירו אותו לדמם ברחוב הישגים מרשימים למתעמלות מאור יהודה באליפות ישראל בהתעמלות מכשירים אשקלון: שלושה עובדים זכו באות “הטובים בשירות” – אחד מהם חילץ אנשים מבניין בוער באר שבע מרחיבה את פינות ההאכלה לחתולי הרחוב רשת הביטחון של ישראל: למרות החום הקיצוני, הערבה המשיכה לספק ירקות שאף אזור אחר לא הצליח לגדל מודיעין מכבים רעות: ערב “שבילי תקווה וצמיחה” חתם תערוכה והשיק אנתולוגיה חדשה פתח תקווה: גבר כבן 50 נפצע בינוני בתאונת התהפכות; מספר פצועים קל בתאונה נוספת בעיר ללא היכרות מוקדמת: תושב אילת תקף קשיש בתחנת אוטובוס ואיים עליו באמצעות לבנה

איך הסתיים ביקור רגיל של אדם אצל רופא שיניים?

פיצוי על כאב וסבל לאחר שרופא השיניים גרם לפגיעה עצבית

ביקור אצל רופא שיניים, כרוך לא פעם בכאבים, אולם כאשר מדובר בכאב שמקורו ברשלנות רפואית, הסיפור שונה. זה מה שקרה לתושב הצפון כבן 60 שהגיע לרופא שיניים לביצוע שתלים ולאחר הטיפול סבל מכאבים בלתי פוסקים.

 באמצעות עו"ד סאמי אבו ורדה, מומחה לתביעות רשלנות רפואית, הגיש המטופל תביעה לבית משפט השלום בחיפה, נגד הרופא שטיפל בו. בתביעה נטען כי הרופא שבדק אותו קבע שיש צורך לעקור שתי שיניים ושני שורשים של שיניים אחרות. לטענתו במהלך קדיחת הלסת המטופל  הרגיש כאבים חזקים תחושת זרמים. 

לאחר הטיפול חזר התובע לרופא והתלונן שהכאבים נמשכים  והוא מרגיש רדימות באזור השפה. לדבריו, הרופא הרגיע אותו שמדובר בתופעה שחולפת. לאחר שהכאבים החזקים נמשכו פנה המטופל לביה"ח רמב"ם, שם ביצעו צילום פנורמי שגילה כי אחד השתלים שנעשו בטיפול פגע בעצב הלסת התחתונה.

לתביעה צורפה חוות דעת של מומחה שקבע בין השאר כי רופא השיניים התרשל בעת הטיפול. הרופא לא הפסיק את הטיפול כאשר המטופל התלונן על כאבים בעת הקידוח וגם לא ביצע צילום רנטגן לאבחון. לדברי המומחה נכותו של התובע היא  20%. לעומת זאת, הרופא הציג חוות דעת של מומחה אחר, שבה נקבע שהמטופל לא התנגד לטיפול ולא התלונן על כאב במהלך הטיפול. מומחה זה העריך את הנכות ב-5% בלבד.

השופט אחסאן כנעאן מינה מומחה מטעם בית המשפט להכריע בין שתי חוות הדעת. המומחה קבע כי התוכנית הטיפולית היתה סבירה אבל השתל שהשתמש הרופא היה ארוך מדי וגרם לפגיעה העצבית כמו כן הרופא לא החתים את המטופל על טופס הסכמה לניתוח. המומחה העריך את הנכות ב-5% בלבד.

בית המשפט קיבל את חוות הדעת השלישית וגם רופא השיניים הודה באחריותו. הדיון נסב רק על גובה הנזק. השופט קבע כי התובע לא עבד ולא סביר שיעבוד בעתיד ולכן לנכות אין משמעות תפקודית או מגבלה. הפיצוי  בסך כ- 70,000  שקל נפסק רק על כאב סבל, נסיעות, הוצאות רפואיות וכו'.

" טיפולי שיניים עלולים להיות לעתים לא רק כואבים בפה אלא גם בכיס. כשהטיפול לא ניתן על פי הסטנדרטיים הרפואיים ויגרמו לכאבים מתמשכים, יש צורך לפנות למומחה לתיקון המצב ולשלם לא מעט עבור טיפול השיקום. במצב כזה כדי לשקול הגשת תביעה על רשלנות רפואית" אומר עו"ד סאמי אבו ורדה.

◼️ לקבוצת ווטסאפ חדשות 08-חדשות מהארץ >> לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יחצ

דילוג לתוכן