מבזקים
אור יהודה: רכב עלה באש ברחוב שלום עליכם; את מי מנסים לחסל? נהגים שימו לב: רמפת העלייה מכביש 42 דרום לכביש 4 צפון תיחסם בלילות פשיטה על בית הימורים חשוד סמוך לקריית גת: כ-30 שחקנים עוכבו לחקירה | תיעוד מרכז מיחזור ומבקרים חדש מוקם באילת: כך הוא אמור לסייע לסביבה ולעיר שלושה אירועי ענק, הופעות ואטרקציות לכל המשפחה: כך ייראה חודש התיירות בישראל רצים לזכר גיבורי אופקים: מרוץ הגבורה יתקיים בפעם השלישית יותר ירוק ופינות ישיבה חדשות: השדרוג שמגיע לפארק באשקלון בזמן השקת הרכב החדש: מנוף קרס באתר בנייה ברמת גן ופועל נהרג לומדות להטיס מטוסים כבר בתיכון: חדר סימולטורים חדש נפתח בבאר שבע שלט להפעלת מטען חבלה ותחמושת נתפסו במתחם ציבורי באשדוד לא עוד בית קפה רגיל: המיזם החברתי החדש שנפתח בקריית גת תלמידי יבנה יצעדו לזכרו של יואל פיטר ז״ל ביום ההליכה העולמי תאונה קשה סמוך לראשון לציון: נהגת כבת 60 מחוסרת הכרה מלונדון לבת ים: עשרות משפחות בוחנות מעבר לישראל גבעת שמואל: רז שרייבר חוזר לקואליציה של יוסי ברודני שירת במודיעין, וביבנה הוא מלמד ישראלים לדבר ערבית: הסיפור של רועי סראג' גולן כשנגמרה הפרנסה, הם התחילו להכין פיקניקים. ואז הגיע צו המילואים: הסיפור שמאחורי עסק ביהוד בירוחם גם נורה שרופה יכולה להפוך למתנה: הסיפור של מיטל מ״סטודיו גלגולים״ משדה הקרב לשוק מחנה יהודה: הסיפור שמאחורי מסעדת הבשרים בירושלים מעזה אל הדשא הירוק בכפר סבא: המילואימניק שפתח את ״מעשה בקפה״

אילת חוזרת לחיים: ריף הדולפינים והמצפה התת-ימי נפתחים; האיום מרחף: "עוד סגר? לא בטוח שנקשיב להוראות"

נגיף הקורונה רוקן את אילת מתיירים ופגע אנושות בכלכלתה המושתת רוב רובה על תיירות. בימים אלה אילת חוזרת לחיים – התיירים מישראל מגיעים בהמוניהם, המלונות בתפוסה מלאה, ורוב העסקים חוזרים אט אט לשגרה. היום (רביעי) ייפתחו מחדש המצפה התת-ימי וריף הדולפינים. אך לצד ההקלות, יש חששות: "מפחיד לשמוע שמספרי הנדבקים עולה" מדבריו של בעל בית קפה בעיר. "היו פה 90 אחוז אבטלה לא מזמן, ולא בטוח שנעמוד בעוד סגר".

בכתבה שפורסמה ב-ynet, עולה כי אילת חוותה בחודשים האחרונים פגיעה בענף התיירות, והכלכלה. המלונות והרחובות עמדו ריקים ושוממים, וסוחריה הביעו ייאוש עקב המצב.

אולם, בשעה שענפים שלמים של הכלכלה עדיין מתקשים להתאושש, העיר הדרומית מתחילה שוב לעמוד על רגליה. הישראלים, שאינם יכולים לטוס לחו"ל, התרגלו להגבלות "התו הסגול" ושוב מגיעים לנפוש בעיר. בזמן הסגר הפארק המשיך לפעול די כרגיל, אולם פשוט לא היו בו מבקרים. העובדים הקדישו הרבה משאבים וזמן כדי לתחזק את המקום ולדאוג לשלל בעלי החיים האקזוטיים. גיא מרקמן, מנכ"ל המצפה התת-ימי, מספר כי זו הייתה תקופה מאתגרת.

ליאור כהן (50), הבעלים של "חשמל על הגל" – מועדון ספורט ימי וג’יפים באילת, מספר ל-ynet. "עברנו פה סוג של צונאמי בחודש מרס. החוף נחרב. אנשים פחות דיברו על זה כי כולם היו עסוקים בקורונה אבל זה היה נזק ממש גדול.

"עכשיו יש לנו הרבה קבוצות, החוף מלא ומורגשת עלייה משמעותית בהכנסות. אבל זו בעיה שאין באילת כלום חוץ מתיירות. צריך לחשוב איך להביא לפה מפעלים ועסקים שלא מושתתים על תיירות, שלא יקרה שוב מצב דומה".
כפיר קלרו וגל כהן אכד הם הבעלים של קפה ברנז'ה במרכז תיירות.  "בתקופת הסגר חגגנו לקפה שש שנים", מספר קלרו (37), "מבחינה עסקית נגרם לנו נזק. בפסח בדרך כלל יש פסטיבלים, והפעם הכל בוטל. מצד שני, המשבר עשה משהו חיובי: זה העמיד את האמת מול הפרצוף של בעלי העסקים. מי שהעסק שלו היה 'חולה', באה הקורונה ואמרה לו: 'תעשה היערכות מחדש'. מי שהגיע יחסית 'בריא' ספג פגיעה, איבד כסף אבל הצליח להישאר עם הראש מעל המים".
הבעלים ניצלו היטב את הזמן שהיה להם פתאום. "עשינו שיפוץ קוסמטי", מספר קלרו, "ואז התחלנו להחזיר את העובדים בהדרגה. היה נהדר לחזור לעשות את מה שאנחנו אוהבים. כמעט כל הצוות חזר כבר. אבל אנחנו עדיין חוששים. בשיא המשבר דיברו על 70 או 80 אחוזי אבטלה באילת, אבל לא הכלילו את העצמאיים. הנתון האמיתי היה קרוב ל־90 אחוז".

"די מפחיד לשמוע כיצד מספרי הנדבקים עולים ועולים. לא נצליח לעבור עוד סגר. אם זה יקרה, לא בטוח שנקשיב להוראות לסגור, לפחות לא עד שנראה שבאמת נותנים לנו את כל הכספים שצריך כדי לעבור את המשבר".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן