מבזקים
סוכות במוזיאון האדם והחי ברמת גן: אופנה, בעלי חיים וסדנאות לכל המשפחה תושב אשקלון נאשם במתקפת סייבר על 26 חברות: חדר למחשבים, הפעיל מצלמות ואסף מידע רגיש סמוך לגן יבנה: רוכב אופנוע בן 58 נפצע בינוני בתאונה עם מונית מה קורה לילד שנשאר בחוץ? שלוש תערוכות חדשות ברמת השרון עוסקות בחרם רכב הוצף והוגדר "אובדן להלכה": התביעה נגד עיריית באר שבע לקראת ראש השנה: עובדי אינטל ארזו 550 מארזי מזון למשפחות בקריית גת כתב אישום נגד תושבי הנגב: תחמושת שמכר אחד מהם שימשה לפי הפרקליטות בפיגוע ירי גאווה יבנאית: סמל ש' נבחר למצטיין מפקד גדוד הלוחמה האלקטרונית מה עשה תושב רחובות אחרי שחיבר את הטסלה לעמדת הטעינה? כתב אישום יוגש נגד תושב הדרום שאיים לרצוח את אמו וחזר שוב ושוב לביתה "לכי תכיני לה לאכול": האישום נגד בן הזוג שלפי הנטען משך בשערה קריית גת: ארנק נגנב מקשישה בסופר – המשטרה איתרה את החשודה והשיבה את הרכוש רחובות: מתחם טלר – ביל״ו יהיה הראשון בישראל שישוקם במסלול החדש למתחמי הרס מתן דיל מסכם שנה ברחובות: "תקציב 2026 מאוזן – מ־2027 נתחיל לראות צמיחה" מבצע באשדוד לקראת חגי תשרי: 13 שוהים בלתי חוקיים אותרו ונעצרו לראשונה בקריית מלאכי: קייטנת ״בין החגים״ תיתן מענה להורים בימי הגשר תושב רחובות מואשם שאיים על אם ילדיו: "ייתן לה כדור בראש" בעקבות ירי במורה סמוך לבית הספר: הלימודים ייפתחו ביום ראשון בשעה 10:00 בית ספר חדש לחינוך מיוחד נפתח ביהוד: מענה לתלמידים עם אפיון נפשי התנהגותי הכירה גברים באפליקציות היכרויות וגנבה מהם שיקים וכרטיסי אשראי: 16 אישומים נגד תושבת נתניה

אילת: מנהל המיון ביוספטל ביצע החייאה בילד שטבע בחוף אלמוג – "הוא פשוט מלאך"

בילוי משפחתי בחוף אלמוג כמעט הסתיים באסון לאחר שילד נמשה מהמים ללא דופק ונשימה. ד"ר דאהר אגבאריה, מנהל המלר"ד במרכז הרפואי יוספטל, שיצא באותו זמן מצלילה במקום, החל מיד בהחייאה והצליח להשיב לילד דופק ונשימה. לאחר ייצוב מצבו ביוספטל הוא מועבר להמשך טיפול במרכז שניידר לרפואת ילדים.

אירוע קשה בחוף אלמוג באילת הסתיים בהצלת חייו של ילד, לאחר שמנהל המחלקה לרפואה דחופה במרכז הרפואי יוספטל, ד"ר דאהר אגבאריה, נקלע למקום בזמן שהיה בחוף לאחר צלילה והחל מיד בפעולות החייאה.

המשפחה הגיעה לחוף לשנורקלינג ולצלילת היכרות. לקראת היציאה מהמים הבחינו ההורים כי בנם נמצא סמוך לסלעים ואינו מגיב. לאחר שמשו אותו מהמים והסירו את מסכת הצלילה, התברר כי הוא כחול, ללא נשימה ומחוסר הכרה.

זעקות ההורים הזעיקו את הנוכחים במקום. באותו זמן בדיוק יצא מצלילה ד"ר אגבאריה, מנהל המלר"ד ביוספטל מקבוצת כללית. הוא רץ לעבר הזירה יחד עם צוות מועדון הצלילה "דיפ סיאם", פינה את המרחב והחל מיד בפעולות החייאה.

לדבריו, לאחר 2–3 דקות של עיסויי לב והנשמות חזר הדופק והילד החל להתאושש בהדרגה.

צוותי מד"א ואיחוד הצלה שהגיעו לחוף המשיכו בטיפול ופינו את הילד למרכז הרפואי יוספטל. עם הגעתו לבית החולים עבר בדיקות וטיפול לייצוב מצבו, ובהמשך הוחלט להעבירו להשגחה ולהמשך טיפול במחלקת טיפול נמרץ במרכז שניידר לרפואת ילדים.

ד"ר דאהר אגבאריה שחזר את האירוע: "בשעה 12:15 יצאנו מצלילה בחוף אלמוג, אני ושני חברים. לאחר כעשר דקות שמענו צעקות ומישהו שזועק 'רופא, רופא!'. רצתי מיד לכיוון הצעקות יחד עם צוות מועדון הצלילה 'דיפ סיאם'. מצאנו בתוך המים ילד מחוסר הכרה, הרמנו ומשכנו אותו אל מתחת לשמשייה בחוף והתחלנו מיידית בפעולות החייאה שכללו עיסויים והנשמות באמבו. כעבור 2–3 דקות חזר הדופק והילד החל לחזור לעצמו בהדרגה".

עוד הוסיף: "עם הגעת צוותי מד"א ואיחוד הצלה, הילד כבר היה עם דופק ונשימה ספונטנית והכרה מעורפלת, ופונה לבית החולים במצב בינוני ויציב. שניות ספורות של תגובה מהירה עשו כאן את כל ההבדל".

שרון, אמו של הילד, סיפרה בהתרגשות: "סיימנו את השנורקלינג, ישבנו על הסלעים וחשבנו שהוא פשוט מסתכל על הדגים בין האבנים. פתאום קלטנו שהוא לא מגיב. רצנו, הוצאנו אותו והורדנו לו את המסכה – הוא היה כחול לגמרי".

לדבריה, "התחלנו לצעוק והגיעו המון אנשים, ואז הגיע ד"ר אגבאריה מיוספטל. הוא השתלט על כל האירוע, פינה את כולם, הנחה מה לעשות והתחיל בהחייאה עד שהחזיר לו את הדופק והנשימה. הוא פשוט מלאך – היה לנו נס משמיים שהוא היה שם, אני חייבת לו את החיים של הבן שלי".

הילד ממשיך כעת לקבל טיפול רפואי לאחר האירוע.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות יוספטל

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן