מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל נוסף מהאסון בלבנון: סמ"ר ליאל כבביה, לוחם שריון בגדוד 52 הותר לפרסום: סמ"ר יואב קליין ורס"ל ניר בן ארי נפלו בקרבות בדרום לבנון נורה מטווח קצר ברהט: פוענח רצח הנער ענאן אבו עיד אחרי שנים של חוסר ודאות: רחובות מסדירה את הקרקעות לקבוצות הכדורגל הוותיקות אחרי שאיבד שלושה מבניו במלחמה: מגדל עוז חונך שכונה חדשה וצפוי להכפיל את עצמו להבים ובאר שבע במרכז: הטבות דיור לרופאים שיצטרפו לבית החולים החדש בנגב מנבחרת ישראל בכדוריד לצוות הרפואי של קבוצת הכדורסל: טלי בראל מצטרפת למכבי רמת גן דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב

אילת: עו"ד עינבל משש הגיעה לסיור בלשכת התעסוקה

מנכ"לית שירות התעסוקה, עו"ד עינבל משש, הגיעה לסיור ראשון בלשכת שירות התעסוקה באילת. משש מקפידה לפקוד את לשכות שירות התעסוקה הפרוסות בכל רחבי הארץ וזאת כדי ללמוד מקרוב את עבודת הלשכות ואתגרי התעסוקה

עו"ד עינבל משש הגיעה השבוע לסיור בלשכת התעסוקה באילת והבטיחה כי יינתן דגש מיוחד לחיזוק השוק המקומי.

מנכ"לית שירות התעסוקה, עו"ד עינבל משש, לסיור ראשון בלשכת שירות התעסוקה באילת.

משש מקפידה לפקוד את לשכות שירות התעסוקה הפרוסות בכל רחבי הארץ וזאת כדי ללמוד מקרוב את עבודת הלשכות ואתגרי התעסוקה. במהלך הסיור באילת נפגשה עם רונית גדליה, מנהלת לשכת שירות התעסוקה בעיר, ועם עובדי הלשכה. משש ניתחה עם הצוות עם אתגרי התעסוקה בעיר וחידדה לעובדים כי בכוונתה להגדיל את סך השירותים הניתנים בלשכה לדורשי העבודה באילת בדגש על חיזוק מיומנויות עבודה מתקדמות.

מאז פרצה במלחמה, ובדומה לתקופת הקורונה, ידעה כלכלת אילת תנודות בהתאם למצב המלחמה. עד כי מספר דורשי העבודה בנובמבר 2023, חודש לפרוץ המלחמה, היה גבוה בכפי 2.4 ממספרם ערב המלחמה, בספטמבר 2023 (3,323 לעומת 979 בלבד). ככל שחלפו החודשים וכלכלת ישראל הסתגלה לשגרת חירום, ירד מספר דורשי העבודה בעיר בעקביות עד כי בנובמבר 2024, שנה וחודש לפרוץ המלחמה, עמד על 1,004 בלבד, כמעט זהה למספרם ערב המלחמה. תנודתיות זו של השוק המקומי במצב המלחמתי נובעת מתלות העיר בתיירות, לפיכך מבקשת המנכ"לית לחזק את מיומנויות העבודה של דורשי העבודה בעיר ולסייע להם להשתלב בענפי תעסוקה נוספים אשר אינם תלויים בטלטלות הזמן.

יצוין, כי הן בסגרי הקורונה והן בחודשיה הראשונים של המלחמה מי שנפגע יותר מהשפעת מצב החירום היו כלכלות ועובדים המאופיינים בענפי מכירות ושירותים. לעומת זאת, החסינים יותר למציאות חירום היו עובדים וכלכלות המאופיינות במיומנויות עבודה גבוהות, כעובדי הייטק ובעלי מקצועות חופשיים. לפיכך, חיזוק מיומנויות עבודה גבוהות כמיומנויות דיגיטליים וכלים כמותיים, מגבירים חוסן תעסוקתי לא רק בשגרה אלא גם בחירום.

א. התפלגות דורשי העבודה באילת לפי מגדר – נובמבר 2024 לעומת נובמבר 2023 (חודש למלחמה) וספטמבר 2023 (חודש לפני המלחמה):

בדומה למגמה הכללית בישראל, שיעור הנשים בקרב דורשי העבודה באילת גבוה משיעור הגברים – לפני המלחמה ובמהלכה. כאשר בחודש שיא ההשפעה התעסוקתית של המלחמה, נובמבר 2023, נרשמה עלייה משמעותית מאוד בשיעור הנשים מקרב דורשי העבודה באילת והאמיר לכדי 58 אחוזים. ככל שחלפו החודשים וכלכלת העיר הסתגלה לשגרת חירום, ובדומה למצב הכללי בישראל, ירד שיעור דורשות העבודה ובנובמבר 2024 הוא כמעט זהה לזה שנרשם קודם לפרוץ המלחמה.

העלייה בשיעור הנשים עם ראשית המלחמה חושפת, שוב, את רגישות יציבתן התעסוקתית למצבי משבר וזאת משום ששיעורן בענפי תעסוקה המושפעים ממצבי משבר, כתיירות ומכירות ושירותים, גבוה יותר משיעור הגברים. לפיכך, ובדומה לסגרי הקורונה, עם פרוץ המלחמה והפגיעה בתיירות באילת עלה משמעותית שיעור הנשים בקרב דורשי העבודה בעיר. ככל שהתאוששה הכלכלה המקומית מהשפעות המלחמה ומספר דורשי העבודה בעיר ירד, כן ירד שיעור הנשים מכלל דורשי העבודה.

ב. התפלגות דורשי העבודה באילת לפי גיל – נובמבר 2024 לעומת נובמבר 2023 (חודש למלחמה) וספטמבר 2023 (חודש לפני המלחמה):

בדומה לנשים, גם צעירים עובדים בשיעורים גבוהים יותר בענפי תיירות, מכירות ושירותים הרגישים יותר להשפעות מצבי חירום. כתוצאה, עלה שיעורם כתוצאה המלחמה והאמיר בנובמבר 2023 עד לכדי שליש מסך דורשי העבודה בעיר, וככל שכלכלת העיר התאוששה והסתגלה לשגרת חירום כך ירד שיעור דורשי העבודה הצעירים ואף נמוך משיעורו קודם לפרוץ המלחמה.

מנכ"לית שירות התעסוקה, עו"ד עינבל משש: "התאוששותה המרשימה של כלכלת אילת מהשפעות המלחמה היא עדות לחוסנה האנושי המרשים של העיר וכמובן שגם למאמץ המשותף של ההנהגה המקומית ושל לשכת התעסוקה בעיר. עם זאת, תלותה של העיר בענפי התיירות חושפים אותה לרגישות תעסוקתית במצבי משבר, כך בקורונה וכך בחרבות ברזל. לפיכך, בכוונתנו לבחון דרכים לסייע יותר לדורשי העבודה בעיר בקורסים, הכשרות וסדנאות לחיזוק המיומנויות שלהם אשר יאפשרו את השתלבותם המיטבית במעגל העבודה. שירות התעסוקה לא משאיר אף אחד מאחור, ונדע לבנות מסלולי קריירה מותאמים אישית לכל דורש עבודה כשהעיניים שלנו כל הזמן על המגמות המשקיות בשוק המודרני ועל שגרת החירום שישראל עדיין מתמודדות איתן"

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות שירות התעסוקה

דילוג לתוכן