מבזקים
כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון סוכל ניסיון פיגוע ביום העצמאות: נעצר תושב מזרח ירושלים עם סכין וכלי תקיפה בהמשך היום: טקס פרס ישראל יעמוד במרכז החגיגות בירושלים – טראמפ יגיע? גאווה מגדרה: הודיה כהן זכתה בחידון התנ״ך העולמי

אילת: מצב מיוחד בעורף – מחבקים את אזרחי העיר הוותיקים

עוד בימים אלה פעלו כל צוותי האגף מול המטופלים בדגש על קשישים עריריים וא.נשים עם מוגבלות עריריים וביצעו גם ביקורי בית בהפוגות. לצד שיחות טלפוניות התקיימו גם מפגשי קבוצות בזום במרכזים הטיפוליים וגם מפגשים אישיים מקוונים.

על רקע המצב הביטחוני ולצד פעולות שמבצע האגף לשירותים חברתיים בעירייה מול מטופלי האגף, פתחה העירייה את מוקד גבורות שאויש על ידי עובדי עירייה ומתנדבים. בימים האחרונים התקשרו נציגי המוקד לכ 1,800 תושבי העיר בני 80 ומעלה, דרשו לשלומם ופעלו להשלים את כל מחסורם. גם ראש העירייה – אלי לנקרי התקשר לכמה מהם.

את המוקד הפעיל צוות משאבי קהילה של האגף לשירותים חברתיים בעירייה באמצעות 20 עובדי עירייה ו – 20 מתנדבים. לצד הדרישה לשלומם פעלו הצוותים למפות צרכים בחירום ולהתאים להם מענים כולל סיוע מול גורמים בקהילה כמו רווחה ובריאות, הפגת בדידות ועוד.

עוד בימים אלה פעלו כל צוותי האגף מול המטופלים בדגש על קשישים עריריים וא.נשים עם מוגבלות עריריים וביצעו גם ביקורי בית בהפוגות. לצד שיחות טלפוניות התקיימו גם מפגשי קבוצות בזום במרכזים הטיפוליים וגם מפגשים אישיים מקוונים.

פעולה זו הינה חלק ממגוון מענים שמעניקה העירייה באמצעות האגף לשירותים חברתיים למען אזרחי העיר הוותיקים בשגרה כולל מועדונים חברתיים במתנ"סים ובמרכז יום שמפעילה האגודה למען הקשיש, חגיגית יום הולדת משותפת לבני.ות ה – 80, מגוון פעילויות חברתיות להפגת בדידות, שירותים סיעודיים כמו חיבור למוקדי מצוקה, חיישני נפילה, שירות "מים חיים", תמיכה רגשית, מפגשים אישיים עם מתנדבים וסטודנטים, ליווי ותמיכה על ידי בנות שירות לאומי "והדרת" ועוד מגוון שירותים גם דרך הבית לאזרחים ותיקים.

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

צילום: עיריית אילת

דילוג לתוכן