לאחר כיכר "חרבות ברזל" מול הרי אילת מציגה העיר רחוב "האחדות" בלב אזור התיירות. הרחוב המקביל למסלול הנחיתה של שדה התעופה הישן, שנשא משך עשרות שנים את השם "דרבן" – עיר תאומה לאילת מדרום אפריקה הוחלף לשם "דרך האחדות". את השם "דרבן" ביטל ראש העירייה – אלי לנקרי על רקע אמירות אנטישמיות של נשיא דרום אפריקה. את השם האחדות בחרו תושבי העיר והוא אושר על ידי העירייה, כסמל לאחדות בינינו ועמידתנו האיתנה והמלוכדת מול אויבינו. היום (ב') הסיר ראש העירייה את הלוט מהשלט החדש.
כזכור לפני כשנה החליט ראש העירייה – אלי לנקרי להשעות את הסכם ״ערים תאומות״ שנחתם עם העיר דרבן שבדרום אפריקה בשנת 1976 וביטל כל שיתוף פעולה עמם, זאת על רקע הצהרות אנטישמיות של נשיא דרום אפריקה כלפי מדינת ישראל בעיצומה של מלחמת "חרבות ברזל" כולל הוצאת הדיפלומטים שלה מישראל והאשמת ישראל בפשעי מלחמה. אז אמר ראש העירייה: ״הסכם ערים תאומות המסמל ידידות, סולידריות וקשרי חברות בין הערים, הופר דווקא בשעתנו הקשה ואנו חווים זאת מצד מי שאמורה להיות ידידתנו״. עוד הדגיש ראש העירייה אז ועתה, כי אילת לא תקיים קשרים מכל סוג שהוא עם תומכי טרור ואנטישמים.
בהתאם להחלטה זו הוסר שם העיר משלט ערים תאומות הממוקם במרכז התיירות. במקביל הנחה ראש העירייה את ועדת שמות רחובות להסיר את שם הרחוב על שם העיר דרבן והעירייה יצאה בקריאה לציבור להציע שם חדש לרחוב. מאות תושבים נענו לקריאת העירייה והציעו שמות שתאמו את רוח התקופה. מתוך עשרות שמות, השם שהוצע מספר רב של פעמים הוא "האחדות". בהתאם לתקנות העיריות (מתן מספר ושמות לרחובות וסימון בתים במספרים) תשל"א 1971, קובע סעיף 7, כי עירייה רשאית לשנות מספר ושם של רחוב בחודש אוקטובר של כל שנה בלבד. עם אישור שם הרחוב בוועדת שמות רחובות ופה אחד על ידי מועצת העיר אילת, הותקן כאמור השבוע השלט החדש.
"השם אחדות נבחר על ידי תושבי אילת כתשובה למבקשי רעתנו המנסים לפגוע ברקמת החיים שלנו. אחדות היא גם התשובה למה שעשינו באותם הימים קשים כשקלטנו עשרות אלפי מפונים, פתחנו את ביתנו ואת הלבבות שלנו ועמדנו כתף אל כתף מול אתגרי השעה. בבחירת שם זה, תושבי אילת הוכיחו שגם ברגעי משבר קשים מנשוא, עם ישראל שואף לשלום פנימי ואין מסר נוקב מזה" אמר ראש העירייה והוסיף שבקרוב תוקם בהמשך הכביש גם כיכר האחדות והיא תשמש תזכורת חיה ומתמדת לערכים המנחים אותנו. "היא תעמוד איתן כמו שאנחנו עומדים איתנים: נחושים, מאוחדים ובלתי ניתנים לערעור" אמר.
ראוי לציין, כי בצל המלחמה שלחו רוב הערים התאומות חיזוק לאילת ולישראל כראוי ביחסי תאומות וידידות כולל סיקור אוהד בתקשורת הזרה. בלטו במיוחד העיר קאמן בגרמניה שהציעה גם סיוע וגם העיר קאמפן שבהולנד.
הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ לחצו כאן