מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק "הגנה על הציבור מפני ארגוני פשיעה" שהוגשה על ידי יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל (עוצמה יהודית), בתמיכת השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.
בהצעת החוק נכתב כי בשנים האחרונות משטרת ישראל מתמודדת עם עלייה משמעותית בפעילות הפשיעה המאורגנת בישראל, בדגש על החברה הערבית, המהווה סכנה ממשית לשלום הציבור וביטחונו ואף גובה חיי אדם. בחינה של סוגיה זו מול גורמי המשטרה העלתה כי הכלים הקיימים כיום בדין הפלילי בישראל אינם מספקים וכי קיים צורך דחוף בגיבוש כלים אפקטיביים נוספים. כלים אלו נדרשים כדי להתמודד עם הפשיעה החמורה ולעצור את הפגיעה בחיי אדם על ידי ארגוני הפשיעה או גורמים הפועלים מטעמם.
בהתאם לכך, נקבע בהצעת החוק כי בית המשפט המחוזי יהיה מוסמך, לבקשת קצין משטרה מוסמך ובאישור היועצת המשפטית לממשלה, להוציא צווי הגבלה שיפוטיים המבוססים על הערכת מסוכנות מודיעינית (ראיות מנהליות) שנערכה על ידי משטרת ישראל. צווים אלו יופנו כלפי אדם שנשקפת ממנו סכנה במסגרת פעילותו בארגון פשיעה. עוד צוין בהצעת החוק כי צווי ההגבלה השיפוטיים יתבססו על חוקים דומים קיימים, בהם בית המשפט מוסמך להטיל מגבלות כמו איסור כניסה למקום או נוכחות באזור מסוים, ואף הגבלה על כניסה למקום מגורים.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: "זהו צעד חשוב שביקשנו ופעלנו לקידומו הרבה זמן, חוק זה הוא המינימום הנדרש כדי שהמשטרה תוכל לפעול כל עוד בקשתי למעצריים מנהלים ממשיכה להידחות על ידי היועצת המשפטית לממשלה"
יו"ר הוועדה לביטחון לאומי, ח"כ צביקה פוגל: "אני ממשיך להגן על הציבור בהצעת חוק היסטורית שאושרה היום. מעצר בית או צו הרחקה לחברים בארגון פשע, על בסיס מידע מודיעיני לתקופה של עד חצי שנה. תודה לשר לבל״מ על הגיבוי. ביחד, לא ניתן לפשע להרים ראש".
סגן יו"ר הכנסת ח"כ יבגני סובה (ישראל ביתנו): "החוק נועד להילחם בפשע המאורגן המאיים על חייהם של אזרחי ישראל. החוק החדש מעניק למדינה כלים משמעותיים להכות בחוזקה בתופעות עברייניות ולהחזיר את תחושת הביטחון לכל אזרח ואזרחית. אנחנו נחושים להשיב את המשילות והסדר לכל פינה במדינה".
◼️ הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.







