משרד האנרגיה והתשתיות ממשיך לתמוך במחקרים אקדמיים בתחומי הסייבר להגנה על תשתיות, המים, הסביבה, ומדעי האדמה והים ומחקרי אנרגיה בשת"פ בינלאומי, ומעניק כ-8 מיליון ש"ח ל-11 פרויקטים מחקריים במוסדות אקדמאים
יחידת המדען הראשי במשרד האנרגיה והתשתיות מפרסמת היום את המחקרים הזוכים לתמיכת המשרד בהיקף של כ-8 מלש"ח למטרות מחקר ופיתוח בתחומי האנרגיה ומדעי האדמה והים. מדובר בפרויקטים של חוקרים וחוקרות מ-6 מוסדות אקדמאיים ומכוני מחקר ברחבי הארץ. ההסכמים בין המוסדות למשרד האנרגיה והתשתיות נחתמים בימים אלו ויוצאים לביצוע, כאשר אורכם של הפרויקטים נע בין שנה לשלוש שנים.
המחקרים שזכו למימון הם פרויקטים בהם מתקיים שיתוף פעולה בין לאומי במסגרת Water4All ו- CETP של האיחוד האירופי וכן במסגרת שיתוף פעולה ישראל – גרמניה בתחום הגנת הסייבר לתשתיות.
התמיכה ניתנה לשלושה מחקרים בתחום הגנת סייבר לתשתיות אנרגיה, של אוניברסיטאות תל אביב ובן גוריון, בהם יפתחו החוקרים יכולות הגנה מפני תקיפות סייבר ברמת ה-OT של מערכות החשמל. המחקרים הינם בשיתוף עם מכון "אתנה" שבגרמניה והינם חלק מהסכם שיתוף הפעולה בין ישראל לגרמניה באנרגיה. מחקרים נוספים שנבחרו עוסקים במחקרים בעולמות המים, הסביבה והים, והם יסייעו למשרד בהכנת סקר אסטרטגי סביבתי לבחינת שימוש במרחב הימי לפיתוח תשתיות אנרגיה.
ד"ר יעל הרמן, ראש אגף מו"פ ביחידת המדען הראשי במשרד האנרגיה והתשתיות: "משרד האנרגיה והתשתיות רואה חשיבות גדולה בחיזוק המחקר האקדמי היישומי בישראל והתאמתו לתמורות ולהתפתחויות המואצות במשק האנרגיה, המים והמחצבים. השנה בחרנו במחקרים שנותנים דגש על הסביבה הימית, על מנת לסייע למשרד בקידום בחינת הפיתוח של המרחב הימי כאתר שיקדם מעבר לייצור אנרגיות מתחדשות. כמו כן, תמכנו בשלושה מחקרי סייבר להגנת תשתיות חשמל וזאת בשיתוף עם מכון 'אתנה' הגרמני , כדי לשפר את יכולות הגנת הסייבר על התשתיות מול האיום המתגבר".
◼️ הצטרפו לחדשות חינוך ואקדמיה בווטסאפ לחצו כאן