מנכ"ל מנהל התכנון, רפי אלמליח, ערך פגישה עבודה בוועדת התכנון המרחבית 'זמורה', שאמונה על מועצות מזכרת בתיה, בני עי"ש וקריית עקרון.
בישיבה שארכה מספר שעות, השתתפו יו"ר הוועדה, אלון יוניאן, ראש מועצת מזכרת בתיה גבי גאון, ראש מועצת קריית עקרון אילן ירימי, יו"ר ועדה מחוזית מחוז מרכז מיכה גדרון, ראש מטה התכנון שחר בקשי ומהנדסי המועצות. במהלך הישיבה ציין אלמליח: "אנחנו עושים ככל שניתן על מנת לעזור לכם בפיתוח התעשייה באזור עקרון, כמו גם באזורים נוספים כמו אשדוד, קריית גת וכרמיאל. מדובר באזור עם פוטנציאל עצום לצמיחה כלכלית, ואנחנו מחויבים להפוך אותו למוקד תעשייה משמעותי. אנחנו רואים את העתיד קדימה, וההחלטות שנקבל עכשיו ישפיעו על פני האזור לשנים רבות קדימה. בנוסף, אנחנו עובדים על תוכניות שיימשכו עד שנת 2027, שמטרתן להבטיח ניצול מקסימלי של שטחים קיימים תוך פיתוח שימושים חדשים".
יו"ר 'זמורה', אלון יוניאן, שהוועדה בראשותו קיבלה לאחרונה מעמד של ועדה עצמאית עם סמכויות נרחבות של ועדה מחוזית, ציין בתחילת הישיבה: "בסופו של דבר, העבודה שלנו כאן נוגעת לכולם – מהעסקים המקומיים ועד התושבים שמחכים לפתרונות אמיתיים. אנחנו פועלים מתוך מטרה ליצור אזור שוקק חיים, שמשלב בין תעשייה, מגורים ותחבורה מודרנית. זהו לא רק חלום, אלא יעד מוחשי שאנחנו מחויבים אליו. העבודה מול מוסדות התכנון היא חלק בלתי נפרד מהתהליך. זהו תהליך מורכב ומאתגר, אבל אנחנו מקפידים לתאם את כל הפרטים עם הגורמים הרלוונטיים, כדי להבטיח שהתוכניות יהיו ברות ביצוע וייתנו מענה לצרכים של כלל הגורמים המעורבים. במקביל, אנחנו מתמודדים עם אתגרים נוספים, כמו הצורך בתכנון חלופי לאזורים שבהם נדרש פיתוח מהיר".
עוד ציין יוניאן: "יש כאן חברות גדולות שמתכננות עשור קדימה, ולא ניתן לעכב אותן עם תוכניות מוגבלות בזמן. יש פרויקטים שמצריכים הסדרה מחדש כדי למקסם את הפוטנציאל של הקרקעות באזור. חייבים לתכנן קדימה, תוך פתרון בעיות קיימות, כמו נושא החניות והגישה לתשתיות. הנושא של תחבורה עומד בלב הפיתוח שלנו, ואנחנו עובדים על קידום תחנת מטרו באזור שתהווה אבן דרך חשובה בתכנון העתידי".
ראש מועצת קריית עקרון, אילן ירימי, שבמרץ האחרון נבחר לקדנציה ראשונה כראש מועצה, חשף כיצד באמצעות מרתון מכבש לחצים מול רמ"י, הצליח להכפיל את מספר הדירות שישווקו עבור תושבי המקום: "לצד נושאים רבים בהם אני עוסק מרגע כניסתי לתפקיד, נושא השכונה החדשה ופיתוח רובע 'שדות' מהווים את הדגל המרכזי שלקחתי על עצמי לקדם כבר בחודשים הראשונים. נוכחתי לגלות כי, מעבר לעתירה המנהלית שהגישה ההנהלה הקודמת ביישוב ועיכבה משמעותית את המשך השיווק של השכונה, בשיווק א' לפרויקט שדות שנסגר ובו שווקו 1,260 יחידות דיור, רק ב-169 יחידות דיור זכו בני המקום. זאת למרות שבמהלך השנים האחרונות עודכנו שוב ושוב כתושבים, שלמעלה מ-30% מיחידות הדיור ישווקו לבני המקום. כך גם נאמר לי עוד בתקופה שבה כיהנתי כחבר מועצה, אולם בפועל התברר לנו שהמספרים היו נמוכים בהרבה. מכאן החל מסע של ישיבות ודיונים קדחתניים במשך מספר חודשים מול כלל הגורמים הממונים ברמ"י, ובסופו נחתם הסכם שבמסגרתו ישווקו 330 יחידות דיור לבני היישוב. כראש מועצה תפקידי לדאוג קודם כל לבני היישוב שלי ולרווחתם".
ראש מועצת מזכרת בתיה, גבי גאון, פנה לאלמליח בבקשה להביא לפתרון את סוגיית 3,500 הדונם שמצדו הדרומי של כביש 441, שחוצץ בין השטח המוניציפלי המיושב הצפוני של המועצה, המתפרש על פני 3,500 דונם, לבין 3,500 דונם החקלאיים שנרכשו על ידי אנשים פרטיים עוד מתקופת המנדט: "הסטגנציה המתמשכת בשטחים החקלאיים כאן מגבירה את תופעות הפשיעה באזור, וההתעקשות של המנהל להמשיך ולהגדיר את האזור כשטח ירוק אינה מחוברת למציאות בשטח. הגיע הזמן שתפעל לשנות את ייעוד הקרקע לתעשייתי, מסחרי או תיירותי. מדובר בעתודות קרקע שעל הקריטריונים של המשרד להגנת הסביבה אסורות למגורים בשל רמת רעש העולה על 65 דציבלים מבסיס תל נוף הסמוך. אז מדוע לא ניתן להקים באזור תעשייה מודרני שיכלול תעשיות אגרו-טק, אחסנה לוגיסטית ומעבדות"?.
גאון הוסיף: "הגיע הזמן שתקבלו החלטה אמיצה שרואה קדימה, וביחד עם כביש שש שנמצא בתכנון מתקדם, להעניק תנופה תעסוקתית וכלכלית משמעותית למועצת מזכרת בתיה ולאזור כולו".