אליפות השחמט באילת: ראש העיר אלי לנקרי ומנכ"ל האיגוד גיל בורחובסקי מסכמים

לנקרי: "אילת היא עיר של שחמט. כתחום שנלמד בעיר כבר מכיתה א׳ לצד טורנירים קהילתיים ולכן זה אך טבעי שאילת תארח כל השנה טורנירים של האיגוד לצד אליפויות אירופה ועולם. נתראה בשנה הבאה"

אחרי שבוע וחצי של משחקים מותחים ובעיקר דרמה גדולה, רב אמן יאיר פרחוב ממועדון באר-שבע ואמנית בינ"ל מרסל אפרוימסקי ממועדון ראשל"צ הם אלופי ישראל בשחמט לשנת 2025 בתחרות שנערכה לראשונה באילת.

התחרות הכי יוקרתית שיש לשחמט הישראלי להציע כללה השנה לא פחות מ-11 רבי אמנים (הדרגה הגבוהה ביותר), אלופי ישראל בעבר ובהווה, הכישרונות הכי גדולים של הענף בכחול-לבן ונערכה במשך עשרה ימים בעיר הדרומית בהובלת איגוד השחמט ובשיתוף עיריית אילת ומפעל הפיס.

אליפות הארץ המשיכה את המומנטום האדיר של השחמט הישראלי, שכלל את 'אליפות העל' שנערכה בספטמבר האחרון בירושלים והציגה לראווה שני אלופי עולם ואת הקצפת של השחמט בכחול-לבן. כמו כן, נרשמו הצלחות רבות לשחמטאים ישראלים בזירה הבינ"ל – גם בתקופה המאתגרת שהמדינה נמצאת בה מאז ה-7 באוקטובר. בתחרות חולקו פרסים בשווי שיא של למעלה מ-100 אלף שקל.

בטקס הסיום, בו הוכרזו אלופי ישראל בשחמט, הודה ראש עיריית אילת אלי לנקרי ליו"ר איגוד השחמט בישראל – ד"ר צביקה ברקאי ולמנכ"ל האיגוד – גיל בורוחובסקי על הבחירה באילת ולמפעל הפיס על השותפות העמוקה. "מה שמתחיל באילת כעיר הכנסים והפסטיבלים וכעיר הספורט של ישראל הופך למסורת", אמר ראש העירייה והוסיף: "אילת היא עיר של שחמט. כתחום שנלמד בעיר כבר מכיתה א׳ לצד טורנירים קהילתיים ולכן זה אך טבעי שאילת תארח כל השנה טורנירים של האיגוד לצד אליפויות אירופה ועולם. נתראה בשנה הבאה".

מנכ"ל איגוד השחמט, גיל בורחובסקי, אמר בסיום: "צריך קודם כל להודות למפעל הפיס, איתו אנחנו הולכים יד ביד לאורך דרך ארוכה, ועם עיריית אילת וראש העיר אלי לנקרי שנתנו הכל בשביל האליפות הזו וסיפקו תנאים מושלמים לשחמטאים ולקהל. במשך האליפות היו כמה אירועים נלווים, שכללו משחק סימולטני של רב אמן אליק גרשון והרצאה מעניינת שלו על חייו כשחמטאי. זכינו לשתי אליפויות ישראל נהדרות, בנשים מרסל אפרוימסקי הציגה שליטה לאורך כל התחרות ואילו בגברים התואר הוכרע ממש ברגע האחרון, ביום המשחקים שנעל את האליפות".

יו"ר איגוד השחמט בישראל, ד"ר צביקה ברקאי, סיכם: "זו הייתה אחת האליפויות הכי איכותיות וצמודות שראינו בשנים האחרונות. חייבים להודות לכל המשתתפים וכמובן שותפי הדרך, מפעל הפיס ועיריית אילת, על עזרה ונתינה יוצאת דופן. השחמט הישראלי שוב הגיע לפריפריה וזכה לאוהדים אדוקים. אנחנו ממשיכים בכל הכוח את המומנטום שנמצא בו השחמט הישראלי ומחכים כבר לתחרות הבאה".

◼️ הצטרפו לחדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

צילום: שי בלן

דילוג לתוכן