15 אקדמאים מובילים מברזיל ביקרו בישראל במשך תשעה ימים, נפגשו עם משפחות חטופים ושורדי מתקפת ה-7 באוקטובר, וביקרו באתרים שנפגעו על ידי חמאס. כעת, עם חזרתם הביתה, חלקם מוצאים את עצמם תחת מתקפה – הפעם באוניברסיטאות שלהם, מצד ארגונים פרו-פלסטיניים.
הביקור, שהתקיים בין ה-31 בינואר ל-9 בפברואר ביוזמת StandWithUs Brasil ובתמיכת Pin for Peace ו-Golden Tree Institute, נועד לחזק את הקשרים האקדמיים בין ישראל וברזיל ולחשוף את החוקרים למורכבויות של המציאות באזור.
במהלך הביקור, החוקרים נפגשו עם משפחות חטופים וישראלים ששוחררו מהשבי, ביקרו בקיבוץ ניר עוז ובאזורים נוספים שנפגעו במתקפה, ושוחחו עם חוקרים מובילים, בהם פרופ' בני מוריס, ד"ר מיכה גודמן, והעיתונאי עמית סגל ובן-דרור ימיני. המשלחת ביקרה ביד ושם, שם קיבלו סקירה על זיכרון השואה והשפעתה על התודעה הלאומית הישראלית, ובאנדרטת 9/11 בירושלים – האנדרטה היחידה מחוץ לארה"ב עם שמות כל קורבנות הפיגוע.
"בעידן שבו אנו רואים סטודנטים ונציגי אוניברסיטאות ברחבי העולם מביעים תמיכה בחמאס, הכרחי שנביא אקדמאים ממוסדות שונים בברזיל ללמוד על המציאות האמיתית של ישראל, הדמוקרטיה היחידה במזרח התיכון, ולראות במו עיניהם את מה שהתרחש ב-7 באוקטובר," אמר ד"ר אנדרה לאיסט, נשיא StandWithUs Brasil.
המשלחת זכתה לחוויה משמעותית בישראל, אך עם חזרתם לברזיל, חלק מהמשתתפים כבר נתקלו בתגובות עוינות מצד קבוצות פרו-פלסטיניות, במיוחד פרופ' גרונילדה קוסטה אי סילבה, שספגה ביקורת חריפה על כך שהשתתפה במשלחת והואשמה בתמיכה ב"משטר הציוני".
"הביקור הזה שינה את הדרך שבה אני מבין את הסכסוך הישראלי-פלסטיני. לראות את ההרס בעיניים שלי ולשמוע את הסיפורים של הקורבנות זה משהו שלעולם לא ישכח," אמר אחד המשתתפים במשלחת.
עם חזרתם לברזיל, המשתתפים כבר החלו לשלב את המידע שלמדו בהרצאות ובמחקרים שלהם, בשיתוף פעולה עם StandWithUs Brasil והמעבדה ללימודי המזרח התיכון (LEOM), במטרה להציג תמונה מציאותית ומבוססת של ישראל באקדמיה הברזילאית.
הצטרפו לחדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן