ארגון תמורה – יהדות חילונית המציין בימים אלה 20 שנות עשייה ופועל לחיזוק הזהות היהודית-ישראלית, החילונית וההומניסטית, מבקש לכלול את מגילת העצמאות כאחת ממגילות העם היהודי ולהכניסה לספר שכל ישראלי מכיר ואוהב – ספר התנ״ך. היוזמה באה דווקא בעת הזו, שבה העם הישראלי קרוע ופצוע, במטרה להכריז על המגילה כמגילה מכוננת ככל יתר המגילות האחרות בתנ״ך.
״הנכסים הכתובים של העם היהודי הם עניין חי ומתפתח וזה הזמן לקלוט לתנ"ך שנמצא בכל בית ישראלי את מגילת העצמאות, שעל בסיסה הוקמה מדינת ישראל. כשם שהוספנו ללוח השנה היהודי את יום העצמאות, כך אנו מוסיפים את מגילת העצמאות לקריאה בה", אומרת מנכ״לית תמורה, הרב סיון מלכין-מס.
ההחלטה לקלוט את מגילת העצמאות אל תוך התנ״ך שכולנו מכירים והתחנכנו לאורו, ואף לקרוא לו ״תנ״ך העצמאות״ באה על רקע הקרע בחברה הישראלית וההבנה שמגילת העצמאות היא מסמך מכונן שחתומים עליו דתיים וחילוניים, אנשי שמאל וימין. המגילה היא מסמך היסטורי שנכתב בזמן מלחמה עם תקווה לשלום. הוא המצפן שלאורו הוקמה מדינת ישראל בארץ ישראל, בעקבות משבר גדול, כתוצאה מחזון ונחישות עשיה.
״גם היום אנו מצויים בשבר כואב, אבל יש דברים שכולנו מסכימים עליהם, וזו עובדת הקמת המדינה כמדינה יהודית ודמוקרטית המבוססת על ערכי כבוד האדם וחרותו. מדינת ישראל הוקמה כדי לתת מגן ובית ליהודים באשר הם, ללא הבדל מוצא, גיל, תפיסת עולם או מגדר. הגיע הזמן לתת ביטוי להחלטה היסטורית זו מקום בספר הספרים של העם היהודי״, אומרת הרב מלכין-מס.
ב"תנ"ך העצמאות" משולבת מגילת העצמאות שעוצבה בהתאם לכתבי התנ״ך האחרים. המגילה נבחרה להיות ממוקמת בהתאם למועד קריאתה בלוח השנה, בין מגילת שיר השירים הנקראת בחג הפסח, לבין מגילת רות הנקראת בחג השבועות. בערב יום העצמאות כאשר המשפחה נפגשת לסעודת החג, או רגע לפני שנמנגל בחג עצמו, נעצור רגע להיזכר במצפן שלנו. ״בכל שנה ביום העצמאות אנו קוראים את מגילת העצמאות והפעם נקרא אותה מתוך "תנ״ך העצמאות", במקום הראוי לה״, מוסיפה הרב מלכין-מס.
הצטרפו לחדשות דת ומסורת בווטסאפ לחצו כאן