מבזקים
נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות

אשדוד: איך הכאב המשותף יוצר שיח אחר

"אחדות עכשיו" הוקמה על ידי קבוצה של נשות ואנשי עסקים ויזמים חברתיים, כדי לקדם את האחדות בחברה הישראלית, לחזק את הערבות ההדדית ולהיאבק באלימות ובפילוג. היוזמה אינה פוליטית ואינה מפלגתית ומעודדת מפגשי היכרות, שיח מכבד, עשיה משותפת והתנדבות בין כל חלקי החברה, מתוך אמונה שכולנו עם אחד ועלינו לגשר על הפערים והמחלוקות בינינו, כדי לבנות כאן עתיד משותף וטוב יותר עבורנו ועבור הילדים והנכדים שלנו.

מרכז הגישור והמחלקה לעבודה קהילתית במינהל לשירותים חברתיים, יוזמים מפגשי שיח לתושבים, במטרה להגביר את החוסן האישי והקהילתי, באמצעות הקשבה אמפטית ורכישת כלים גישוריים להתמודדות עם קונפליקטים. בסדנה האחרונה השתתפו תושבים מכל הקשת החברתית, בשיח מכבד ותוך גילויי אמפתיה לאחר.

עקב המצב הביטחוני והקיטוב והמחלוקות בחברה הישראלית, שהתגברו בשנתיים האחרונות מאז פרוץ מלחמת חרבות ברזל, מרכז הגישור והמחלקה לעבודה קהילתית יוזמים מפגשי שיח לתושבים. מפגשי השיח מיועדים לכלל התושבים ובפרט למשפחות משרתי צה"ל, כוחות הביטחון וההצלה. מטרת המפגשים היא להגביר את החוסן האישי והקהילתי, באמצעות הקשבה אמפטית ורכישת כלים גישוריים להתמודדות עם קונפליקטים, והם מתקיימים בשיתוף פעולה עם מיזם "אחדות עכשיו", ולאחרונה הסתיימה סדנה בת ארבעה מפגשים, בה השתתפו מעל חמישה עשר משתתפים.

"אחדות עכשיו" הוקמה על ידי קבוצה של נשות ואנשי עסקים ויזמים חברתיים, כדי לקדם את האחדות בחברה הישראלית, לחזק את הערבות ההדדית ולהיאבק באלימות ובפילוג. היוזמה אינה פוליטית ואינה מפלגתית ומעודדת מפגשי היכרות, שיח מכבד, עשיה משותפת והתנדבות בין כל חלקי החברה, מתוך אמונה שכולנו עם אחד ועלינו לגשר על הפערים והמחלוקות בינינו, כדי לבנות כאן עתיד משותף וטוב יותר עבורנו ועבור הילדים והנכדים שלנו.

הקבוצה שהשתתפה במפגשי השיח הייתה הטרוגנית והשתתפו בה גברים מהקהילות החרדיות באשדוד. אדם חרדי שהגיע מבית שמש וסיפר ששכל את בנו ששירת כחייל בעזה, שתי נשים גמלאיות הפעילות באופן אקטיבי בתנועת שמאל חברתית, לוחם מילואים פעיל שהיה בחופשה, ועוד.במסגרת המפגשים, המשתתפים ניהלו שיח על התחושות והמחשבות סביב נושאים טעונים, כגון השסע בחברה בעקבות הרפורמה המשפטית, גיוס צעירים חרדים לצבא, בעד ונגד מצעדי הקהילה הגאה ועוד. מנחת המפגשים, גבי חגית יוגב, סייעה למשתתפים לנהל שיח מכבד, לפתח הקשבה אמפטית לאחר ולבנות סיפור משותף עם חיבור לזהות היהודית והכרה בגיוון הקיים בחברה הישראלית.

מרכז הגישור ו"אחדות עכשיו" קוראים לתושבים נוספים להשתתף במפגשי שיח, ומזמינים אותם לפנות למרכז הגישור במייל [email protected] , או להירשם דרך אתר האינטרנט "אחדות עכשיו".

 

הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן