מבזקים
רימון רסס הושלך לבניין מגורים בבת ים, שלושה חשודים נעצרו באשדוד זמן קצר לאחר מכן פתח תקווה: אותה אספקת גז – פער של עד 604 שקל בשנה בין החברות מבוך ענק מאלפי בלונים ייפתח בחינם במהלך אוגוסט בבאר שבע באר טוביה, חבל יבנה, הנגב והערבה עשויים ליהנות: הכנסת אישרה פטור שיקדם שדות סולאריים על קרקע חקלאית יותר מ – 300 גרם קריסטל, עשרות אלפי שקלים ואקדח איירסופט נתפסו בפשיטת משטרה באשקלון כפר סבא, אילת, יהוד, מזכרת בתיה ורחובות: אלפי זוכים מקבלים הבוקר הודעה על דירה בהנחה עמדות שירות של רשות האוכלוסין הוקמו בבית הלוחם באר שבע עבור נכי צה״ל בדרום יוצאים לדרך חדשה: בוגרות ובוגרי י״ב ביואב קיבלו תיק ושי לקראת השירות אלימות בירושלים: נהג אוטובוס הותקף ברמזור ואיבד ארבע שיניים יומיים אחרי ההמלצה: עדיין אין החלטה סופית על רכישת בית הזיקוק באשדוד בידי קבוצת שפיר ריקול למוצר מטבח: סכנת התחשמלות במכונת וופל בלגי – הציבור מתבקש להפסיק להשתמש משרד הבריאות להורים: כמה שעות מסך באמת מומלצות לילדים בחופש הגדול? אשקלון: אב נאשם באונס בתו הקטינה לאורך שנים ובאיומים להפיץ תמונת עירום מזויפת שלה פסק דין תקדימי בפרשת רכישת NSO: בית המשפט קבע כי העסקה נועדה לחסוך מס של 8.6 מיליון דולר יהודה ושומרון: יממה לאחר הירי – חייל צה"ל נעצר בחשד שפצע ילד בן 9 אחרי הקטטה ההמונית ברהט – המשטרה עצרה 24 חשודים בפשיטה נרחבת בית המשפט הכריע: גדעון סער ניצח בתביעת הדיבה נגד ברק סרי – ויפוצה ב־18 אלף שקלים היום בקניון רמלה: המופע של כוכבת הילדים "סתיו בכל הצבעים" כביש 5: צעיר נפצע בינוני בתאונה עצמית סמוך למחלף ראש העין הנהגת החינוך החדשה של קריית גת: מועצת העיר אישרה פה אחד את מינויה של רחל שולמרק לראש מינהל החינוך

אשקלון ודרום הארץ: שיתוף פעולה חדש בין לשכות הבריאות לאוניברסיטת בן־גוריון

הסינוף יחזק הכשרה קלינית ומחקר יישומי בפקולטה למדעי הבריאות ויחבר אקדמיה לשטח
החיבור בין האקדמיה לשטח מקבל השבוע ביטוי מעשי ומשמעותי עם חתימת הסכם סינוף בין הפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת בן גוריון בנגב לבין לשכות הבריאות במחוזות דרום ואשקלון. במסגרת ההסכם, הלשכות מצטרפות לשדות ההוראה של הפקולטה וישתלבו במערך ההכשרה הקליני של סטודנטים וסטודנטיות מכלל תחומי הלימוד הנלמדים בפקולטה. לצד ההכשרה, יקודם גם מחקר יישומי המבוסס על אתגרים וצורכי בריאות העולים מן השטח, במטרה לתרגם ידע לפתרונות המשפיעים על הקהילה.
דיקנית הפקולטה, פרופ’ רלי הרשקוביץ, הדגישה את המשמעות הרחבה של המהלך ואמרה: “לפני יותר מחמישים שנה הוקמה הפקולטה למדעי הבריאות מתוך חזון שראה ברפואה שליחות חברתית המעמידה את האדם והקהילה במרכז. היום עם סינוף משרד הבריאות לפקולטה, אנו סוגרים מעגל ומחזקים את הקשר הטבעי בין ההכשרה האקדמית לבין העשייה הציבורית. המהלך מבטא את רוח באר שבע, רוח של שותפות חדשנות ומחויבות עמוקה לבריאות תושבי הדרום.”
המהלך נעשה בהובלתם של  פרופ' נטליה בילנקו, מנהלת לשכת בריאות מחוז אשקלון, פרופ’ מיכאל גדלביץ, מנהל לשכת בריאות מחוז דרום, פרופ’ רלי הרשקוביץ דיקנית הפקולטה, פרופ’ נדב דוידוביץ לשעבר מנהל בית ספר לבריאות הציבור ופרופ’ דורית ניצן, מנהלת בית הספר לבריאות הציבור.
פרופ’ גדלביץ התייחס לחשיבות המניעה ולעבודה היומיומית שאינה תמיד נראית לעין ואמר: “השטח והאקדמיה פועלים יחד כדי לחזק את בריאות הציבור. בעבודת מניעה, ההישגים אינם נראים לעין משום שהאירוע שנמנע פשוט לא מתרחש. שיתוף הפעולה עם האקדמיה מאפשר להפוך את העשייה השקטה הזו לנראית, מבוססת ומוערכת, ולתת תוקף מדעי לעבודה שמונעת את המשבר הבא.”
הסינוף צפוי לחזק את איכות השירותים, להעמיק את ההכשרה המקצועית ולתרום להכשרת דור העתיד בבריאות הציבור, באמצעות שילוב של התנסות מעשית, תשתית מחקרית וכלים להערכה ולמדידה, כחלק ממחויבות משותפת לבריאות תושבות ותושבי הדרום.

◼️ חדשות אשקלון בווטסאפ לחצו כאן
◼️ חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אמיל טבוסוב

דילוג לתוכן