מבזקים
הלב נשבר: סמ״ר אור דמרי נפל בקרב בדרום לבנון חרדה בזמן אזעקות? בת ים מפרסמת מדריך להורים לפי גיל הילד אחרי האסון באור יהודה: אזהרה חריפה למעסיקים באתרי בנייה באשקלון מרחיבים סיוע למילואימניקים: שמרטפיות ייפתחו לילדיהם השריפה ביבנה בשליטה: 10 נפגעים קל, אין חשש ללכודים בעקבות המצב הביטחוני: מבחני הספנות בהרצליה מבוטלים חוליית חיזבאללה חוסלה בכפר נוצרי בדרום לבנון אפיפן בזמן: חובש איחוד הצלה הציל את חייו של תושב באר יעקב יבנה: 8 נפגעים בשריפה במקלט, דיירים הונחו להסתגר ירושלים במבצע לילי: 31 שב״חים נעצרו באתר וברכב אקדחים ורימונים בתקרה: הצהרת תובע נגד חשוד מראשון לציון רחובות: בוטלה סגירת התנועה שתוכננה לרחוב יגאל יחיא ביום רביעי המדינה מתגייסת לבית שמש: חיים כץ הגיע לזירת הפגיעה באר שבע אחרי הפגיעה: מנכ״ל משרד הפנים הגיע לזירת הטיל יבנה נגד זיהום האוויר מאשדוד: “אי אפשר להמשיך עם חצי פתרון” מרכז הארץ: בן 40 נהרג מפגיעת רסיסים באתר בנייה, פצוע נוסף במצב קשה חיזוק מהולנד: חירט וילדרס לדגן – “ישראל עושה מה שאף עם לא עושה” דווקא בזמן המלחמה: המדבר הישראלי פורח בצבעים נדירים בין אזעקות לאינקובטור: התאומים הקטנים של שערי צדק ממהנדס “מרובע” לספר רוחני: הסיפור של טובי דנון מאור יהודה

אשקלון: עיר מתפתחת, סיכון מתגבר

115 נפגעים בצמתים – והעיר ממשיכה לגדול בנתונים הללו

אשקלון רשמה 115 נפגעים בצמתים ב־2025, שניים נהרגו ועשרה נפצעו קשה. בעשור האחרון: 1,595 נפגעים, 14 הרוגים ו־99 פצועים קשה.

צומת הוא מקום הצטלבות של תנועות מכיוונים שונים, ובו הסיכוי להתרחשות של תאונות חזית-צד בין מכוניות הוא הגבוה ביותר. לעיתים ההתנגשויות הללו מתרחשות בשל היעדר רמזור והסדרי תנועה בצומת. בצמתים מתקיימת תנועה מעורבת של משתמשי דרך רבים שונים ומגוונים לצד כלי הרכב כולל הולכי רגל ורוכבי אופניים. תאונות אלו לרוב קטלניות יותר מתאונות בין שני כלי רכב, בשל פגיעותו הרבה של הולך הרגל.

שיפור תשתית הצומת יסייע להגביר את הבטיחות בו ולצמצם את מספר התאונות והנפגעים: התקנת מעגל תנועה בצומת יסייע לריסון מהירות הנסיעה ויאפשר להולכי הרגל לחצות את הכביש בשני מעברי חציה קצרים במקום באחד ארוך המסכן אותם. הוספת רמזור בצומת המחייב עצירה מוחלטת יעניק מעבר בטוח להולכי הרגל. על ראשי הערים והרשויות לוודא שהצמתים מוארים היטב על מנת לאפשר לנהגים וליתר משתמשי הדרך ראות טובה גם בשעות החשכה, כדי שיוכלו להבחין בנהגים האחרים, בהולכי הרגל וברוכבי האופניים. על הגורמים האחראיים לוודא כי בקרבת הצומת קיים שילוט המתריע בפני הנהג על התקרבות לצומת.

עו"ד יניב יעקב מנכ"ל עמותת אור ירוק: "צומת היא הצטלבות דרכים אשר מצריכה קשב רב, ערנות וקריאה נכונה של מפת הסכנות. הקונפליקט המובנה בצמתים מגביר את הסיכון לטעות וכך גם לתאונת דרכים. הדרך לצמצם את סכנת ההיפגעות בתאונות דרכים בצמתים היא באמצעות שיפור התשתיות כך שיפצו על טעות הגורם האנושי. במקרים רבים מצלמות רמזור הן פתרון הרתעתי אפקטיבי ומוצלח לחציית צומת באור אדום. בכל עיר וישוב ישנם צמתים המועדים לתאונות ולכן ראשי וראשות הערים חייבים לרכז מאמץ באיתור אותם צמתים אדומים ובמציאת פתרונות אשר יובילו לצמצום הנפגעים. במקביל, גם במשרד התחבורה חייבים להגדיל את תקציב הטיפול במוקדי הסיכון ובצמתים האדומים בכבישים בינעירוניים כדי למנוע את התאונה הבאה".


◼️ חדשות אשקלון והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן