בגרות בשטח – כך זינק אחוז הזכאות לבגרות בתיכון אורט אורמת יבנה

רמי מיכאלה, מנהל בית הספר: "המסע – לא רק שתרם לפיתוח המיומנויות והכישורים כמו עבודת צוות וחשיבה ביקורתית – אלא גם חיזק את הקשרים בין התלמידים למורים, והקנה לתלמידים תחושת שייכות לקהילה הלומדת בבית הספר"

העולם משתנה, הטכנולוגיה מתפתחת, הבינה המלאכותית פוגשת אותנו בכל פינה – והלמידה חייבת להתפתח ולהשתנות גם כן, זאת התפיסה שעומדת בבסיס הצלחת בית ספר שהשכיל לעשות כן, לצאת מהמסגרת ולגרום לתלמידים ללמוד באמת – בית ספר אורט אורמת ביבנה.

בית הספר, שעבר שינויים מהפכניים בשלוש השנים האחרונות מאז כניסתו של סא"ל במיל' רמי מיכאלה – מציג זינוק באחוז הזכאות לבגרות במאות אחוזים והפך לאבן שואבת לתלמידים מיבנה, ראשל"צ, רחובות ויישובים נוספים בסביבה.

אחד מהתכניות המהפכניות שייסדו בבית הספר ללמידה משמעותית – הינו מסע שכבת י' שהפך למעשה להערכה חלופית לבגרויות."במסגרת המסע, אנחנו מוציאים את התלמידים מבית הספר וגורמים להם ללמידה פעילה בשטח של מקצועות ההיסטוריה, האזרחות, ספרות תנ"ך ועוד – בתהליך למידה אקטיבי, משמעותי ומחייב", כך מציין מיכאלה.המסע למעשה הינו הערכה חלופית לבגרויות וגם מסע למידה מרגש וייחודיבמסגרת המסע שתתפו כ-30 תלמידים וחמישה אנשי צוות, בהובלתו של גדעון סמואל "מעם ישראל אחד", ארגון שנוסד לפני למעלה מעשרים שנה ופועל ללא מטרת רווח.הארגון מפעיל סדנאות וסיורים חווייתיים לתלמידים ובתי ספר ברחבי הארץ מתוך מטרה להעצים את הקשר של הנערים לעמם וארצם.

המסע, שכאמור נועד לשמש הערכה חלופית לבגרויות, כלל מגוון פעילויות חווייתיות ולימודיות, שהעמיקו את הידע וההבנה של התלמידים בנושאים חשובים בהיסטוריה, תנ"ך, ספרות ואזרחות.במסגרת לימודי ההיסטוריה, עסקו התלמידים בסיפור השיירות ובמאורעות השונים שהתרחשו בשער הגיא. הם ביקרו באנדרטת הנצר האחרון שביער המגינים, שם למדו על חשיבות השיירות במאבק על קיום המדינה ואף בנו אנדרטות חלופיות. ההדרכה במקום חיברה את התלמידים למורשת ההיסטורית, והדגימה את הגבורה וההתמדה של אלו שנלחמו למען עתידנו – וכמובן חיברה אותם למלחמה אותנו אנו חווים היום ולמורשת הקרב שמותירים אחריהם הנופלים.

בנוסף, נגעו התלמידים בנושאים ספרותיים ותנ"כיים דרך השיר "פגע לו בול בפוני" של להקת כוורת, וסיפור דוד וגולית בתל עזקה. במסגרת זו הם עבדו על חיבור בין האמנות לבין ההיסטוריה, והבינו כיצד העמידה מול אתגרים בנחישות מאפשרת להגיע להצלחות.

כחלק מלימודי מקצוע האזרחות, התמודדו התלמידים עם סוגיה עכשווית וחשובה – לגליזציה של סמים. במסגרת זו, הם כתבו נייר עמדה בעד ונגד הנושא, לאחר ביקור ב"רטורנו" שהינו מרכז גמילה מהתמכרויות, הביקור סיפק להם תובנות רבות על ההשלכות החברתיות של הלגליזציה, והם סיכמו את הפעילות עם שמוליק רוזנטל וצוותו בשיחת ערב במתחם הלינה, שם נגזרו מסקנות ועקרונות חשובים להמשך הדיון.

במהלך המסע, לקחו התלמידים חלק בפעילות מעורבות קהילתית משמעותית, שבה סייעו לחקלאים בבית אריזה בשיתוף פעולה עם עמותת "השומר החדש". התלמידים הגיעו לבית האריזה, שם התנסו בתהליכי אריזת תוצרת חקלאית, למדו על החשיבות של תמיכה בחקלאות המקומית והבינו את האתגרים שמולם עומדים החקלאים בישראל.

אדיר תורג'מן, תלמיד בשכבה, ציין "זו הייתה חוויה מדהימה! לא רק שלמדנו על היסטוריה דרך פעילויות שונות, אלא גם התקרבנו אחד לשני כקבוצה. לישון בשטח ולבשל יחד ממש חיבר אותנו, ואני מרגיש שהמסע הזה ישאיר חותם עלינו לעד".

הפעילות העניקה לתלמידים ידע חשוב על עולם החקלאות, וגם חיזקה את תחושת השייכות והאחריות שלהם כלפי הקהילה. הם חוו את הערך של עבודה משותפת למען מטרה טובה, והבינו את המשמעות של נתינה ועזרה לזולת. המסע התנהל ללא שימוש בניידים, מה שאיפשר לתלמידים להתחבר בצורה עמוקה יותר לחוויותיהם ולסביבה. הלינה הלילית התקיימה בלטרון, בטבע וכללה הכנה עצמית של ארוחות ערב בפויקה, שהוסיפו לאווירה כיפית ומגובשת. המסע לא רק שסייע בהעברת חומר הלימוד בצורה חווייתית, אלא גם תרם רבות לחיזוק הקשרים החברתיים בין התלמידים והצוות. התלמידים חזרו הביתה עם תחושת הישג, ידע עשיר וזיכרונות שיישארו איתם לאורך זמן.

יוסין בן דוד, רכז השכבה סיכם: "המסע הזה הוא הזדמנות ייחודית עבור התלמידים לחוות את הלמידה בצורה חווייתית ועמוקה. אני רואה כיצד הם מתפתחים, מתחברים להיסטוריה שלנו ולערכים חשובים, ומבינים את המשמעות של מורשת המדינה. זה תהליך שמחבר בין הלב לשכל."

רמי מיכאלה, מנהל בית הספר סיכם את המסע: "תלמידי שכבה י' בתיכון אורט אורמת יצאו למסע ייחודי להערכה חלופית בשטח, במטרה לפתח מיומנויות רכות ולחזק את הלמידה החווייתית. במהלך המסע, עבדו התלמידים בקבוצות על פרויקטים מעשיים, חוו למידה פעילה ויישמו את הידע הנלמד בכיתה. המורים ליוו את התלמידים והעניקו להם כלים להצלחה, תוך שמירה על אווירה תומכת ומחזקת. המסע לא רק שתרם לפיתוח המיומנויות והכישורים כמו עבודת צוות וחשיבה ביקורתית, אלא גם חיזק את הקשרים בין התלמידים למורים, והקנה לתלמידים תחושת שייכות לקהילה הלומדת בבית הספר. החוויה המעשית וההערכה החלופית מספקות לתלמידים הזדמנות ייחודית לצמיחה אישית ומקצועית".

◼️ הצטרפו לחדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות חינוך ואקדמיה  בווטסאפ לחצו כאן

צילום: יח"צ אורט אורמת יבנה

דילוג לתוכן