מבזקים
חוף זיקים: תרגיל של חיל הים יחל מחר – ירי ופיצוצים יישמעו במרחב אשדוד: 28 אבוקות אותרו סמוך לאצטדיון י״א – אוהד עוכב בחשד להחזקת רימון עשן שני אירועי רימון בתוך ימים ברמת גן: פיצוץ סמוך לעסק ברחוב ביאליק אלון דוידי לשר הביטחון: להיערך בדחיפות לאיום רחפני הנפץ על שדרות והעוטף באר שבע: רוכב קורקינט חשמלי בן 71 נפצע בתאונה ברחוב חביבה רייק אלימות במקיף עיר היין באשקלון: תלמידים הושעו, העירייה מגיבה לתיעוד אילת: הפנינג משפחות לזהירות בדרכים במתנ״ס יעלים – כל הפרטים והקישור להרשמה חבר מועצת העיר יאיר שושן: דרישה שלא לשבץ את קושמרו בטקסים עד שיתנצל ראש העין נערכת לשריפות: ברזי כיבוי חדשים מאחורי הבתים ברחוב קשת ז׳קי לוי נפרד מדודתו לילי ביבס: ״הלב נשבר לרסיסים״ בן 30 אותר ללא רוח חיים בשטח פתוח סמוך לפתח תקווה שני פצועים בתאונת דרכים בראשון לציון חשד לאלימות קשה בירושלים: איים על אישה ופגע בפניה במים רותחים בן 60 אותר ללא רוח חיים בביתו בבאר שבע הצתה בכניסה לבניין באשדוד: שלושה תושבי דימונה נעצרו רוצים ללמוד רפואה? המסלול החדש שנפתח במכללה האקדמית אשקלון יותר ממיליון שקל קנס לתחנת דלק בירושלים – זו הסיבה המחווה של הרצליה לאגנס קלטי: אולם הספורט החדש יישא את שמה חוגים מסובסדים, יותר תקציב לחינוך ורווחה: התוכניות של מודיעין ל־2027 ילדים, דינוזאורים וחומרי טבע: מפגש מונטסורי להורים וילדים התקיים בבת ים

ביקורת מסעדות: ג'פניקה, אילת | מלא, "אבל אם לא הקורונה היה פה מפורק"

אתחיל מהסוף: בג'פניקה שבטיילת מלון דן שומרים על נהלי התו הסגול – בודקים חום בכניסה, מקפידים על כניסה במסכות פנים ומשתדלים לשמור גם על המרחק. בימים שבהם נגיף הקורונה זועק שהוא עוד כאן, כנראה שאפילו אני וחבריי לערב הזה, מסתכלים על הפרטים הקטנים והסופר חשובים.

הגענו בסביבות השעה שמונה בערב. שלושה סועדים בסך הכל, יפעת ופיני – בני זוג מאילת (לקוחות קבועים במקום) ואני – אורחת. המקום היה מלא יחסית, גם בפנים וגם בחוץ. "ואם לא הקורונה – היה פה מפורק", אמרו השותפים שלי לסעודה. בניגוד לביקורים קודמות החליטו השניים – הפעם, לגוון ולשנות. לפני הכל הגבר שבחבורה, פיני, הזמין את החמוצים היפניים ("בכל ארוחה כאן אני לא מוותר על מנת הפתיחה הזו") – והוא בהחלט צודק, המנה הכוללת כרוב, גזר, מלפפון, פלפלים וצנון בקישוט שומשום קלוי – מענגת את החך ומתאימה לסיפתח מוצלח של הארוחה. הוספנו ג'פנקו לנשנוש – רול הבית של הג'פניקה והתענגנו על כל יחידה.

למנות העיקריות בחרה יפעת באופציה הטבעונית, פאד סיו ירקות (אטריות אורז מוקפצות בצ'ילי וסויה תאילנדית כהה עם ברוקולי, פטריות שמפניון, פלפלים, בצל ירוק וקישוט כוסברה). המנה הייתה טובה, לדבריה, אך את כמות עלי הכוסברה, אפשר היה לצמצם.

לאחר שתהה לפשר טעמו של חלב הקוקוס, פיני בחר במנה הפיקנטית, צ'אנג מאי בקר (אטריות אודון מוקפצות בקארי אדום וחלב קוקוס עם פטריות שמפניון, פלפלים, בצל ירוק וקישוט כוסברה ובוטנים קלויים). אמנם הוא טרף את המנה אבל הודה שישנן מנות טובות יותר.

אני הלכתי על בטוח: פאד תאי ירקות (אטריות אורז מוקפצות בצ'ילי וסויה מתוקה עם ביצה, כרוב, גזר, נבטים ובצל ירוק וקישוט של פלח לימון, כוסברה ובוטנים קלויים). הטעם משובח, המנה טובה מאוד.
מנה אחרונה? אומרים שלקינוח יש קיבה נפרדת. אז זהו, שלא. לאף אחד מאיתנו לא באמת היה מקום לקינוח, ובוודאי שלא קיבה נפרדת. אז על הקינוח ויתרנו למרות שיכולנו לקבלו בנקודות. נו, תמיד יש את הפעם הבאה.
סליחה, מלצר? השירות לו זכינו בג'פניקה היה פשוט נפלא, דוז פואה בסולם הביקורות שלנו. החבר'ה הצעירים היו ראויים לכל שקל בטיפ שהותרנו. שירתו אותנו מספר מלצרים מהמסעדה האסייאתית ונהנינו מהאווירה שבמקום. בעלי המקום יכולים לישון בשקט: הניהול מצוין, השירות מתוקתק והרצפה נקיה.

כמה ג'ובות? 3 זירו בבקבוקי זכוכית (12 ש"ח כ"א), חמוצים יפניים (16 ש"ח), ג'פנקו (36 ש"ח), צ'אנג מאי בקר (54 ש"ח), פאד סיו יו ירקות (44 ש"ח) ופאד תאי ירקות (41 ש"ח). עשרה אחוז הנחה לתושב אילת בהצגת כרטיס תושב העיר. בסה"כ: 204.30 ש"ל לשלושתנו. סכום סביר בהחלט לארוחת ערב.

שורה תחתונה: פייר? היה ממש אחלה. הגענו רעבים ויצאנו מסופקים עם ההחלטה להגיע שוב.

רוצים גם? (כולל משלוח עד הבית) – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן