מבזקים
אירוע חריג בפסגת זאב: גבר ואישה אותרו מחוסרי הכרה בביתם – מצבם קשה תאונה בהרצליה: הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב – מצבו בינוני שבוע של חסימות ברחובות: עבודות המטרונית יסגרו מקטעים מרכזיים בעיר בשעות הלילה מוצ״ש של עומסים וחסימות ברחובות: משחק הכדורגל ישבש את התנועה באזור האצטדיון שימו לב: שדרות שא נס בבאר יעקב ייסגר לתנועה – אלה השעות וההסדרים הבשורה לנהגים: הגשר החדש בכביש 446 נפתח לתנועה שלושה פצועים בתאונה בין שני כלי רכב סמוך לקריית גת קטטה, סכינים וירי: כתב אישום נגד החשוד המרכזי בפרשה במודיעין עילית המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור שלום בוזגלו מאשדוד חיכיתם, שאלתם – והנה זה סוף־סוף מגיע: רמי לוי סטוק פותח סניף חדש בקניון רמלוד מזעזע: בן 17 מהמרכז נאשם במעשה מגונה בבת משפחתו בת ה-3.5 רכב עלה באש בפתח תקווה – כוחות הצלה הוזעקו 50 דקות וזה נגמר: הטירוף סביב המופע של מארינה ברחובות תושב מזרח ירושלים יואשם בתקיפת אשתו וילדיו 4 רימוני רסס ושני אקדחים נתפסו בת"א צה"ל: חיזבאללה שיגר שני רחפני נפץ לעבר כוחותינו בדרום לבנון ראשון לציון נערכת לחגים: פינוי האשפה יתוגבר גם בלילות בן 19 נאשם שפתח בירי בלב מרכז מסחרי במודיעין עילית ונמלט אחרי העתירה והמחלוקת על המכרז: זה מה שיקרה בשני מעונות היום בראשון לציון מה עושים עם הילדים בסוכות ביפו? ארבע בכורות, קרקס ומופעי חוצות בחינם
הריון

בית המשפט בירושלים דחה את ערעורו של פרופ' בידר: רישיונו יוגבל והוא לא יעסוק בפריון

משרד הבריאות: "ההחלטה נועדה להגן על בריאות הציבור ולשמור על אמון המטופלות"
הריון

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה את ערעורו של פרופ' דוד בידר, לשעבר מנהל יחידת הפריון בבית החולים אסותא רמת החייל, ובכך אישר את החלטת משרד הבריאות להגביל את רישיונו לעסוק ברפואה למשך שישה חודשים, תקופת ההשעיה המרבית המותרת בחוק. לאחר תקופה זו, יישקל אם להאריך את ההגבלה עד לתום ההליכים.

ההחלטה ניתנה בעקבות החלטת ד"ר ספי מנדלוביץ', משנה למנכ"ל משרד הבריאות, שבחן את המקרה לאחר חקירה פנימית ותלונה שהוגשה למשטרה. על פי כתב האישום, פרופ' בידר ייבא ביציות מגיאורגיה לישראל והחזיר למטופלות עוברים נשאי המופיליה, מחלה גנטית קשה.

החקירה המשטרתית העלתה חשד לעבירות חמורות ובהן הפצת מחלה במזיד, חבלה חמורה, קבלת דבר במרמה ושיבוש מהלכי משפט. בעקבות זאת, הוגש נגדו כתב אישום והוא הושעה מעיסוקו בתחום הפריון וההפריות.

ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד "רואה בחומרה כל פגיעה במטופלות וימשיך לפעול להבטחת בריאות הציבור, לרבות באמצעות צעדים משמעתיים כלפי בעלי מקצוע, על מנת לשמור על אמון הציבור ורמת טיפול גבוהה."

לפי נתוני משרד הבריאות, בשנים האחרונות ננקטו צעדים משמעתיים נגד מספר רופאים בתחומי הפריון, נוכח עלייה בתלונות הנוגעות לניהול הליכים רפואיים רגישים בניגוד לנהלים.

ההחלטה בעניינו של פרופ' בידר מחזירה למרכז הדיון הציבורי את שאלת הפיקוח על טיפולי פריון, תחום שבו קו דק מפריד בין מדע מתקדם לאחריות מוסרית.


◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פריפיק

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן