מבזקים
הילד שלכם לא עצלן והילדה שלכם לא חסרת אחריות, יכול להיות שפשוט לא הבינו אותם! אירוע חריג ברחובות: גדר נפלה על קשיש בן 75 ופצעה אותו מזל טוב: חברת מועצת העיר אשדוד, הלן גלבר, חגגה את מסיבת החינה של בתה באר יעקב מזהירה: מבצע אכיפה מוגבר נגד בעלי כלבים שלא מנקים אחריהם – הקנס: 475 ש"ח סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב בחום הכבד: פעוט ננעל בשגגה ברכב באשדוד הישג מרשים בבטיחות בדרכים באילת – שני תלמידים כבשו את צמרת התחרות הארצית בציור עיריית בת-ים מזמינה את הציבור לתערוכה הקבוצתית "גופני" במכון לאומנות בעיר עיריית באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר גבעתיים: יותר מ־150 רקדנים על במה אחת במופע מרגש הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב בבית שמש התשובה לממדאני: בנימין וארקנסו מקימות שדולת מושלים למען יהודה ושומרון יותר ממיליון שקל במזומן ואקדח טעון בפשיטה בדירת הימורים בת"א החשוד ברצח ליה מלכה מכחיש: “ישנתי בבית בזמן האירוע”

בית ספר אורט בגן יבנה ומשרד החינוך מציגים: "תקווה ישראלית – סדר ישראלי חדש"

שכבת כיתות י"ב באורט על שם יצחק רבין חזרה לאחרונה ממסע ייחודי בן חמישה ימים בנופי הגליל. המסע הנו יוזמה מקורית של משרד החינוך והוא נוצר בעקבות נאום השבטים של הנשיא רובי ריבלין. כזכור, בכנס הרצליה 2015, הציג נשיא המדינה, מר ראובן ריבלין בנאום שנודע מאז כנאום "ארבעת השבטים", את "תקווה ישראלית – סדר ישראלי חדש". 

לדברי הנשיא, בישראל אין עוד "שבט" אחד המהווה רוב ברור בחברה אלא תהליך בו ארבעת ה"שבטים" המרכזיים – החילוני, הדתי-לאומי, הערבי והחרדי – השונים מהותית אלה מאלה, הולכים ומתקרבים בגודלם זה לזה. "'מבנה הבעלות' על החברה הישראלית ומדינת ישראל משתנה לנגד עינינו", ציין הנשיא. תמורות אלה יעצבו "מחדש את הזהות שלנו כ"ישראלים" וישפיעו עמוקות על הדרך בה אנו מבינים את עצמנו ואת הבית הלאומי שלנו". להתמודדות עם השלכות אלה הציע הנשיא את חזון "הישראליות המשותפת".

"רק בעתיד כזה – שבו אנחנו, המבוגרים מוותרים על הפחד, ומשמשים בעצמנו דוגמה חיה למערכת הבנויה על שותפות – רק בעתיד כזה נוכל לחנך את ילדינו לשותפות. להבטיח להם עתיד של תקווה ישראלית"מסע תקווה ישראלית הוא רק כלי אחד, אפשרות אחת, לחוות ולהכיר את החברה הישראלית ואת האתגר הגדול המונח לפתחנו בשבעים השנים הבאות", אמר הנשיא .

המסע בין חמישה ימים החל במסלול בהר פורייה לעבר בית קברות בית שאן בו ביקרו בקבר של רחל המשוררת ונעמי שמר. ביום השני פגשו רבנית ובלנית, מבית חב"ד השתתפו ב"טיש" מסורתי. למחרת התארחו בבית ספר  ביפיע יישוב ערבי. לאחר שיטוט בנצרת יצאנו לפגוש את יוסוף חדד ערבי ישראלי שהקים את העמותה "ישראל ערבים זה לזה" יוסף סיפר על שירותו הצבאי בגולני, על פציעה קשה בבינת ג'בייל, במלחמת לבנון השנייה ועל היותו אזרח ישראלי גאה שפועל בעולם כדי להגן על  שמה של המדינה .

ביום הרביעי סיירו בכתף שאול, פגשו בנות אולפנה מהזרם הדתי לאומי. וביום החמישי סיימנו בתצפית וסיור על עמק הירדן. היה זה מסע ערכי רצוף בשיחות עומק על נושאים ושסעים בחברה ישראלית. מנהלת בית הספר מרי שפונט: "'מסע תקווה ישראלית'" נועד להעמקת השותפות בין המגזרים השונים בחברה הישראלית. המסע "תקווה ישראלית' מאפשר לתלמידנו לחוות ולהכיר את החברה הישראלית ואת האתגר הגדול של חיים זה בצד זה, חיים של הדברות, שיתוף ודו קיום. באמצעות המסע והמפגשים הערכיים שאירעו בו יצאו תלמידנו מאזור הנוחות ומן הסטיגמות המוכרות אל השיח הפורה וכבוד אל האחר התלמידים יצאו נשכרים מן המסע שמהווה נדבך נוסף למסעות שקדמו לו. בשכבה י' מסע על חומותייך בירושלים, בשכבה י"א מסע ישראלי בן שבוע. והמסע הנוכחי "תקווה ישראלית" שעוסק בהכרת השבטים האחרים, רק דרך מפגשים בלתי אמצעיים כאלו נוכל להתמודד יחדו על דמותה וערכיה של החברה הישראלית .

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן