מבזקים
רוכב אופנוע בן 57 נפצע קשה בכביש 412 סמוך לאור יהודה השריפה במפעל באשקלון: שלושה נפגעו משאיפת עשן, חוקר שריפות הוזמן לזירה אבל בגוש עציון: רס״ן הראל בירנשטוק מנוקדים נפל בקרב בלבנון קטטה ביציע באצטדיון המושבה: אוהדים התעמתו עם המאבטחים, אדם נפצע וחשודים עוכבו עשן כבד מעל מפעל באשקלון: מכולה להרצת מנועים עלתה באש אסון כבד בלבנון: שני לוחמי מילואים מחטיבה 55 נפלו, ארבעה נוספים נפצעו קטין נדקר בפארק באשדוד: חשוד בגילו נעצר זמן קצר לאחר האירוע הילד נלכד על "מתקן האריה" באשקלון – לוחמי האש חילצו אותו באמצעות מנוף 15 שחקנים, מאות צופים ורגע אחד בלתי נשכח: ההצגה שכבשה את רחובות מילאנו, פריז וירושלים: הבירה הישראלית בצמרת התיירות העולמית השכונות הוותיקות באשקלון בדרך לשינוי ענק | כל הפרטים גלי החום מגיעים – וגבעתיים מגיבה: כך העיר מתכננת להגן על התושבים בשורה לבעלי העסקים ברחוב הרצל ברחובות: אלפי שקלים עשויים להיחסך בן 74 מנתניה נאשם בעבודת כפייה ומעשים מגונים בעובדים זרים שהעסיק במשקו הרצוג בקבורת עצמות משפחת הרצל: "בחירות הן לא מלחמת אזרחים – אין לנו מקום אחר" טאהא אבו קוידר, מתנדב מד"א מבאר שבע, נהרג בתאונה בכביש 80 בן 18 נפצע בתאונה בין רכב למשאית גרר בלוד אופקים: פסטיבל תיאטרוני הרחוב חוזר עם מופעי ענק ואמנים בינלאומיים 6,000 דונם של נטיעות: המדינה יוצאת למבצע ענק בנגב כדי למנוע פלישות ובנייה בלתי חוקית אשקלון מחפשת את הכוכבים הבאים: ההרשמה לקונסרבטוריון נפתחה

בכירים בענפי ספורט בגדרה ונס ציונה חשודים בהונאה מתמשכת של המועצה להסדר ההימורים בספורט | הסיפור המלא

עוקץ הטוטו- בכירים בענפי ספורט חשודים בהונאה מתמשכת של המועצה להסדר ההימורים בספורט ובקבלת תמיכות כספיות במיליוני שקלים על שחקני קש, ליגות רפאים ומשחקים שכלל לא שוחקו

חקירה ממושכת של יחידת הונאה מחוזית במשטרת ישראל הרימה מסך מעל תעשיית מרמה והונאה של בכירים בהתאחדויות ועמותות ספורט בתחומי הוקי קרח, הוקי גלגליות, הוקי רולר, קרלינג ו-אינליין. על פי החשד, המעורבים ניצלו את תפקידם הבכיר לצורך דיווחים פיקטיביים למועצה להסדר ההימורים בספורט (טוטו), באמצעות מערכת ההקצבות הממוחשבת המשמשת את ראשי איגודי הספורט לצורך קבלת תמיכות כספיות.

במסגרת החקירה נחקרו עשרות מעורבים, בהם ראשי איגודים, יושבי ראש מועדונים, מנכ"לי התאחדויות, מנהלי קבוצות, מאמנים ובעלי תפקידים בעמותות. ענפי הספורט המדוברים הם- הוקי קרח, הוקי אינליין, הוקי גלגליות והוקי רולר (הוקי המשוחק על מגרש עם גלגליות), קרלינג (משחק קבוצתי המשוחק על קרח/שטיחים/גלגיליות) בהתאחדויות ועמותות בת"א, חולון, בת ים, ראשל"צ, גדרה, נס ציונה, ירושלים, חיפה, תל מונד, יהוד ומטולה.

על פי החשד, היקף המרמה של המעורבים עומד על למעלה מ-7 מיליון ש"ח בין השנים 2013-2017. במהלך החקירה נחשפו שלושה אופני מרמה עיקריים של המעורבים- דיווח לטוטו על קיום ליגות הוקי רולר-אינליין במסגרת התאחדות ההוקי קרח, ובקביל דיווח לטוטו על קיום ליגת גלגיליות במסגרת איגוד הגלגיליות, כאשר בפועל מערכת ליגות אחת דווחה לצורך קבלת הקצבה פעמיים תוך הצגתה כשתי ליגות נפרדות. שיטת מרמה נוספת נגעה בדיווח כוזב על מערכות הליגה – הוקי רולר ואינליין וכן בליגת ההוקי קרח, לפיו שיחקו הקבוצות 18 משחקי ליגה בכל עונת ספורט (תנאי לקבלת הקצבה מהטוטו), בעוד שבפועל, מעולם לא הגיעו הליגות הנ"ל לכמות המשחקים שדווחו.

בענף הקרלינג, דווחו לטוטו, על פי החשד, תחרויות שכלל לא התרחשו במציאות. במהלך החקירה נאסף חומר חקירה רב שקשר את החשודים לעבירות שבוצעו באופן שיטתי וסדור, לאורך שנים, כאשר הכספים שימשו אותם, על פי החשד, לשימושם האישי ולמטרות נוספות. העבירות המיוחסות לחשודים- קבלת דבר במרמה, רישום כוזב במסמכי תאגיד, גניבה בידי עובד והלבנת הון. תיק החקירה יועבר בימים הקרובים לפרקליטות מחוז מרכז לעיון והחלטה.

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן