מבזקים
המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור? מהיום: חונים בחינם בראשון לציון ונוסעים לתל אביב בלי הפקקים – אבל יש קאץ׳ 10 גנים בגדרה נקראו על שם נופלים ונרצחים – ולכל אחד נוצר איור שמספר את סיפורו אילת: רוכב קורקינט חשמלי בן 48 נפצע בשדרות התמרים – מצבו בינוני באר יעקב נערכת לחורף של הצגות: "אנדרסן וספר האגדות" ו"אליסה בארץ הנפלאות" מגיעות לעיר אשדוד מתחדשת – אבל הנתון חושף מה באמת מניע את הבנייה בעיר? הנתון החריג של יבנה: 100% מהבנייה החדשה – בהתחדשות עירונית קריית מלאכי בונה – אבל ההתחדשות העירונית עדיין לא הגיעה לשלב הביצוע 795 דירות חדשות באופקים – אבל אף אחת מהן לא בהתחדשות עירונית פתח תקווה שנייה בישראל: 956 דירות בהתחדשות עירונית בחצי שנה נתניה בחמישייה הארצית: כמעט מחצית מהבנייה החדשה מגיעה מהתחדשות עירונית כמעט 7 מכל 10 דירות חדשות בבת ים מגיעות מהתחדשות עירונית נס ציונה בצמרת הארצית: יותר מ-80% מהבנייה החדשה בהתחדשות עירונית 208 דירות חדשות באילת – אפס התחדשות עירונית פיצוצים נשמעו בשדרות ובעוטף: אוגדת עזה מבהירה – מדובר בפעילות כוחותינו ברצועה נעצר חשוד בהצתת מתקן השפכים שהושבת בנגב: בן 52 מאום בטין נחקר מחר בעוטף: 2,500 איש צפויים בעצרת הזיכרון לציון שלוש שנים ל־7 באוקטובר גאווה לבת ים: הנרי חן הוכתר לאלוף אירופה בוויקבורד

בכירי משרד החינוך בתחום הביטחון ביקרו באור יהודה

במפגש הוצגה עבודת העירייה כחלק מההתמודדות עם מצבי החירום השונים | ניתן דגש על מוכנות מקלטי מוסדות החינוך והממשקים הנדרשים לעבודת החירום

במהלך המפגש בו השתתף אריה מור, סמנכ"ל במשרד החינוך, הוצגה עבודת העירייה כחלק מההתמודדות עם מצבי החירום השונים. בין השאר ניתן דגש על מוכנות מקלטי מוסדות החינוך והממשקים הנדרשים לעבודת החירום

בכירי משרד הביטחון וכן מובילי מחוז תל אביב מטעם משרד החינוך הגיעו בשבוע שעבר לביקור באור יהודה כדי לראות מקרוב את ההתמודדות של הרשות בחירום כחלק משלל האתגרים המונחים לפתחה של העירייה. הכנס התקיים במעמד ראש העיר, ליאת שוחט.

את הכנס הובילו מטעם העירייה כפיר אדרי, מנהל אגף הביטחון והחירום, ודלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך, והשתתפו בו בין השאר מנכ"ל העירייה, גיל ממון, אריה מור, סמנכ"ל ומנהל אגף הביטחון במשרד החינוך. הכנס נפתח במרכז הסייבר לחדשנות דיגיטלית, שם הציגו תלמידי בתי הספר אורות ואהוד מנור את הקורסים בתחומי המתמטיקה, רובוטיקה וסייבר תוך הצגת פרויקט רחפנים חדשני.

בהמשך הציגה דלילה אשכנזי, מנהלת אגף החינוך, את ההתפתחות של מערכת החינוך בשנים האחרונות, סיפרה על הגידול הדמוגרפי המואץ ועל  התוכנית האסטרטגית לחדשנות בחינוך שמוטמעת בעיר מזה שש שנים שקידמה עלייה משמעותית בהישגי הזכאות לבגרות בעיר.

בנוסף, הוצגה עבודת מכלול חירום בחינוך בשגרה ובעתות מלחמה, וכן העבודה עם השירות הפסיכולוגי החינוכי, פס"ח, החינוך הבלתי פורמלי, מתקני קליטה ומחסה המוני שנדרש בתוך מוסדות החינוך.

לאחר מכן, ביקרו המשתתפים במוקד העירוני וקיבלו הסבר על הטיפול והניהול של פניות ציבור בשגרה ובחירום. במרכז ההפעלה של העירייה הציג כפיר אדרי, מנהל אגף הביטחון והחירום, את שיתוף הפעולה ההדוק עם אגף החינוך, הצגת תפיסת האבטחה הרשותית ועיבוי מרכיבי הביטחון במוסדות החינוך בתקופת חרבות ברזל.

כמו כן, סיפר אדרי על הממשקים הנדרשים לחירום, ההכשרות לצוותי חינוך והתיאום ההדוק בין אגף הביטחון ואגף החינוך. עוד ניתן דגש על מוכנות מקלטי מוסדות החינוך באישור מהנדסי פיקוד העורף והיקל"ר, יכולות המלאי בחירום במחסן החירום בעיר ותפיסת הבטחון בעיר.

ראש העיר, ליאת שוחט, סיכמה את המפגש ובירכה את המשתתפים מטעם משרד החינוך והעירייה על עבודתם האיכפתית והמסורה, וציינה: "אנחנו עושים הכול כדי להיערך כל הזמן לכל תרחיש והסינרגיה שמתקיימת בין אגפי החינוך והביטחון מסייעים לנו להיות טובים יותר ומאומנים עוד יותר". אריה מור סיכם את הביקור תוך ששיבח את עבודת המטה באגף החינוך והבטחון בעירייה יחד עם נציגות משרד החינוך.

◼️ לקבוצת חדשות – בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חינוך ואקדמיה  לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אור יהודה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אור יהודה

לחצו כאן
דילוג לתוכן