רחובות בעקבות הקדמה הטכנולוגית: העירייה תאפשר לתושבי העיר לדווח למוקד העירוני 106 ולשירותי החירום באמצעות שידור וידאו ישיר בזמן אמת אודות אירועים באמצעות אפליקציית 'ריפורטי'. המערכת החכמה תאפשר העברת דיווחים על מפגעים או אירועים באמצעות שידורי וידאו חיים, המלווים בשיחה רגילה ובמיקום מדויק אל המוקד העירוני ובהמשך אל שירותי החירום בעיר באמצעות לחיצת כפתור.
עיריית רחובות היא בין הרשויות הראשונות המטמיעות את הטכנולוגיה המתקדמת במוקד השירות העירוני. במערכת שפיתחה חברת הסטארט-אפ 'ריפורטי – ביטחון לאומי' תהא אפשרות לצ'אט עם המוקדן, בכדי לייעל את פעילות מוקד השירות, מענה יעיל בזמן מינימלי ושירות זריז. הדיווח באמצעות המערכת יתאפשר גם באזורים בעלי קליטה חלשה ובתוך מבנים סגורים, בזכות טכנולוגיה ייחודית.
חבר המועצה ומחזיק תיק שירות לתושב, אבי קינד אשר יזם את שילובה של המערכת הדיגיטלית בסל השירותים לתושב, הוסיף: "אפליקציית ריפורטי תשפר באופן ניכר את השירות והמענה הניתן לתושבים. תודה לראש העיר, רחמים מלול, על האמון ביוזמה החדשה".
מהחברה נמסר כי בחודשים הקרובים יתווספו לאפליקציה שהורדתה אינה כרוכה בתשלום, מגוון פיצ'רים חברתיים לתקשורת בין בני משפחה והסביבה הקרובה, במטרה לאפשר לכל משתמש לבנות מעגל חברים רחב שישמור עליו והוא עליהם. ממשק הניהול של 'ריפורטי' מוטמע במוקדי מגן דוד אדום באופן מלא והנהלת החברה מעריכה כי בחודשים הקרובים משטרת ישראל ומכבי אש יחלו להטמיע את מערכות הבית של ריפורטי במוקדי השירות שלהם, ויאפשרו לתושבי ישראל חוויית דיווח מלאה. עד שזה יקרה – דיווח דרך האפליקציה, למוקדים אלו, יתאפשר בשיחת חירום רגילה.
גולשים יקרים, לקבלת החדשות בזמן אמת, הנכם מוזמנים להוריד בחינם את האפליקציה של "רחובות היום" מחנות ההורדות שבסמארטפון שלכם.