מבזקים
מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם חג הסיגד מגיע לשכונות ירושלים: איפה ומתי יתקיימו החגיגות? "אני לא רואה, אבל חושב על מי שיבוא אחריי": הסיפור של דרור ופאקו מאשדוד מופעים בחינם, טיולים ויום מיצוי זכויות: מה מחכה לתושבי גבעת שמואל בנובמבר? מחפשים עבודה בגדרה? המועצה פרסמה גיוס ל – 35 משרות בגנים ובכיתות חמישה ימי פעילות ב – 50 שקל: ההרשמה לחנוכה בירושלים נפתחה, ויש גם פטור מתשלום 50 הופעות ואורחים מרחבי העולם: פסטיבל המוזיקה הבינלאומי חוזר לירושלים יותר מצלמות ברחבי אילת: העירייה מקדמת הרחבה של מערך האבטחה העירוני

במהלך האזעקות ויצו פתחה את הלב ואת הביגודיות למען המפונים

חולקו תרומות למפונים בבאר שבע, תל אביב, רחובות, נהריה, גבעתיים, קדימה ורמת השרון. בסניף הוד השרון אף הוכנו במקביל שקיות סיוע לחמ"ל חיילים שפעל בעיר. כמו כן, גוייסו תרומות יעודיות של בגדים חדשים עבור המפונים באמצעות שיתופי פעולה עם המגזר העסקי.

מאז פרוץ הלחימה: סניפים וחנויות הביגודית נפתחו באופן יזום, אלפי פריטים חולקו, והפעילות נמשכה גם תחת אש. מאז פרוץ הלחימה הפכו אזעקות, פגיעות פיזיות ותחושת חירום לחלק מהשגרה היומית של תושבים ברחבי הארץ. דווקא בימים האלה, התגלתה העוצמה של ויצו ישראל.

בעקבות בקשות דחופות שהתקבלו מרשויות מקומיות, לנוכח הקושי של משפחות מפונות לרכוש בגדים עקב חנויות סגורות ומחסור בפתרונות מידיים, הנהלת ויצו אפשרה פתיחה יזומה ומבוקרת של חלק מחנויות הביגודיות ברחבי הארץ – החנויות נפתחו לפרקי זמן קצרים בלבד, כדי לאפשר לצוותים ולמתנדבות ויצו ישראל להכין ולארוז  בגדים, צעצועים וציוד הכרחי למשפחות המפונות. כל הפעולה נעשתה תוך שמירה על הנחיות בטיחות קפדניות ובהתאם להנחיות פיקוד העורף.

חולקו תרומות למפונים בבאר שבע, תל אביב, רחובות, נהריה, גבעתיים, קדימה ורמת השרון. בסניף הוד השרון אף הוכנו במקביל שקיות סיוע לחמ"ל חיילים שפעל בעיר. כמו כן, גוייסו תרומות יעודיות של בגדים חדשים עבור המפונים באמצעות שיתופי פעולה עם המגזר העסקי.

יו"ר ויצו ישראל, אורה כורזים, אמרה: "דווקא ברגעים שבהם כולנו חיים באי ודאות, מרגש לראות את תחושת השליחות שמובילה את הצוותים והמתנדבות שלנו. גם כשהשמיים רועשים והלב דואג,  נשות ויצו ממשיכות לפעול, להגיע, לארוז, ולחלק. זהו חוסן אזרחי במיטבו."

לצד זה, צוותי המתנדבות והעובדות והמשיכו לשמור על קשר עם נשים וילדים הזקוקים לתמיכה,  במיוחד בקהילות “צומחות יחד”, קבוצות התמיכה והסיוע של ויצו לנשים וילדים שיצאו ממעגל האלימות.

הצטרפו לחדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ויצו

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן