מבזקים
סוף עצוב לחיפושים: נעדר כבן 50 אותר ללא רוח חיים ביער בן שמן ערב קטלני ברהט: שני גברים כבני 30 נהרגו בתוך פחות משעה אילת: ילד בן 3 טבע בבריכת צימר – מצבו בינוני 27 עצורים באשדוד ובקריית גת: הסוכנים הסמויים שחדרו ללב מנגנון הפרוטקשן מתימן לבוכרה – והערב לפרס: שלוש תרבויות, עיר אחת וחגיגה גדולה בחולון "7 באוקטובר החזיר את הצלקות": הסיפור האישי ששמעו צעירי תגלית בחולון סמוך לבאר שבע: בן 19 נכווה בכ־28% מגופו מבלון גז ופונה לסורוקה מיליונים בחשבון והכתובת שנשארה בתל שבע: החשדות נגד רופא שיניים מבאר שבע לא רק לצעירים: הפאב המיוחד שייפתח ברחובות לבני הגיל השלישי סערה בצמרת חולון: המנכ"ל לשעבר תובע את ראש העיר ב־160 אלף שקל בטענה ללשון הרע 31 אלף דונם של טבע סביב מודיעין: שתי תוכניות ענק אושרו – וזה מה שישתנה בשטח דרמה בהרצליה: בן 74 התמוטט במהלך עבודתו – מצבו אנוש בן 78 התמוטט בכניסה לבניין באשדוד – פונה לאחר החייאה בת 77 אותרה ללא רוח חיים בביתה בבאר שבע המצלמות קלטו, עיריית לוד איתרה: הקבלן ששילם 9,723 שקל על נזק לעמוד לוד: נער דהר על סוס ברחובות העיר – ונעצר סמוך לביתו עשרות מצלמות פרטיות הוסרו – בעיריית לוד חושדים ששימשו למעקב אחר המרחב הציבורי תושב ב"ש הגיע לסופר-פארם עם שקית אטומה – ונאשם בגניבת בשמים בשווי 2,377 שקל הפך את השולחן ואיים: בן 53 מבאר שבע נאשם בתקיפת רופא "אני שורף לך את הבית": כתב אישום נגד תושב אילת בעקבות איומים על אמו

נתניה: בי"ח לניאדו מיישמים שיטות מתקדמות שפיתח צה"ל

מנות דם מלא מאפשרות לצוות להציל חיים של מטופלים, הסובלים מטראומה מורכבת. לאחרונה הגיע גבר לאחר תאונת עבודה, במהלכה, נפצע מדיסק שחתך את עורקי הצוואר, חתך עמוק מאד. מנות הדם המלא שניתנו לו בחדר ההלם, אפשרו לייצב את מצבו באופן מידי ולאפשר המשך טיפול בחדר הניתוח.

מתן דם מלא, מהווה את אחד מהכלים המרכזיים של חיל הרפואה במהלך המלחמה. במרכז הרפואי צאנז בי"ח לניאדו החליטו ליישם את השיטה בחדרי הניתוח ובחדר ההלם. לאור הצלחת חיל הרפואה בצה"ל במתן דם מלא לפצועים בשטח, הצלחה שהוכחה פעמים רבות מאד במהלך השנה האחרונה – הוחלט במרכז הרפואי צאנז בי"ח לניאדו ליישם את השיטה הזו גם בחדר ההלם ובחדרי הניתוח. לאחרונה, הגיע לבי"ח לניאדו גבר בשנות ה70 לחייו, כשהוא סובל משבר מורכב ברגלו. המטופל נזקק לניתוח חירום דחוף, אולם, המטופל סבל ממחסור בטסיות דם ותאי דם אדומים. המחסור לא אפשר את הכנסתו של המטופל לניתוח. בפעולה מהירה, ושיתוף פעולה בין המחלקה האורטופדית, מחלקת הרדמה ובנק הדם – קיבל המטופל מספר מנות של דם מלא. הערכים בדמו של המטופל השתפרו והוא הוכנס לחדר הניתוח, במהירות.
כך גם בחדר ההלם – מנות דם מלא מאפשרות לצוות להציל חיים של מטופלים, הסובלים מטראומה מורכבת. לאחרונה הגיע גבר לאחר תאונת עבודה, במהלכה, נפצע מדיסק שחתך את עורקי הצוואר, חתך עמוק מאד. מנות הדם המלא שניתנו לו בחדר ההלם, אפשרו לייצב את מצבו באופן מידי ולאפשר המשך טיפול בחדר הניתוח.

ד"ר יוחאי רביב, רופא מרדים במחלקת הרדמה שניהל את האירוע המורכב של השבר האורטופדי מספר "בשנה האחרונה, שמענו על מקרים רבים מאד של מתן מנות דם מלא, במצבי חירום, לחיילים שנפצעו בשטח. מתן הדם המלא הציל חיים של לוחמים רבים. בדיון משותף של מחלקת ההרדמה והמחלקה לרפואה דחופה החלטנו ליישם את השיטה הזו גם במצבי חירום שמתרחשים לעיתים נדירות בבית החולים. במקרה הנ"ל מתן מנת דם מלא איפשר להכניס את המטופל לניתוח דחוף למרות החסרים בטסיות ותאי דם אדומים מהם סבל".

פרופ' צבי שמעוני, המנהל הרפואי במרכז הרפואי צאנז בי"ח לניאדו בירך את צוותי המחלקות ואמר
"חשיבה יצירתית הינה מרכיב קריטי בהצלת חיים. אני מברך את כלל הצוותים שעסקו במתן הדם המלא, ככלי שמציל גפה מקטיעה, זו דוגמא לחשיבה מחוץ לקופסא הרגילה שלנו בחדרי הניתוח והמחלקות, למען בריאותם של המטופלים !"

■ הצטרפו לחדשות נתניה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות לניאדו

דילוג לתוכן