מבזקים
חזית בחינוך: הסתדרות המורים נגד שר האוצר – "לא נאפשר קיצור של יום חופשה אחד" רחובות: 10 נפגעים פונו כתוצאה מזירת השריפה החופש הגדול מקדים: מערכת החינוך יוצאת לחופשת פסח בצל המלחמה פסח בצל "שאגת הארי": אשדוד מאיצה את הכנות החג תחת אש בשורה לשכירים: אושר מתווה החל"ת במימון המדינה לימי המלחמה דרמה ברחובות: לכודים חולצו משריפה שפרצה במקלט בניין מגורים תמיכה ממשלתית בערד: מנכ"ל משרד הפנים סייר בזירת הפגיעה הקשה בעיר באילת: בן 25 מירושלים, חמוש בסכין, התפרץ ליחידת דיור ונעצר על ידי לוחמי היס"מ מיכאל וידל רושם הישג פוליטי: "זהו מהלך של אחריות ציבורית" תיעוד מצמרר: סרטון הנפילה באור יהודה מהיום; אושר לפרסום על ידי הצנזורה עדכונים והקלות לבעלי עסקים בירושלים נס באור יהודה: רסיסי טיל בליסטי נפלו בשטח העיר; נזק קל נגרם לרכוש – צפו בתמונות חילופי פיקוד בגזרת גבעת שמואל: מפקד נפת גנים הנכנס נפגש עם ראש העיר יוסי ברודני פרסום ראשון: "ישראל ביתנו" מצטרפת לקואליציה של מיכאל וידל, ראש עיריית רמלה זוגיות, משפחה וחוסן / בתיה בר שביט: חגים ומצבי משבר הם הזדמנות להתחלה חדשה ולבניית זוגיות אחרת התראה מטאורולוגית בישראל היום ה-24 למבצע "שאגת הארי": מזכרת בתיה בשגרה של חירום – "היישוב בידיים בטוחות" מתנה עם שורשים: המיזם של הגן הבוטני שמחזיר את התקווה והטבע הביתה כבוד לסגל ההסברה: קצין היקל"ר של אשדוד, אלברט אקרמן, הועלה לדרגת סרן בעיצומה של הערכת המצב בצל גל נטישת הכלבים מאז פרוץ המלחמה: יריד אימוץ מיוחד בתל אביב

בן 17 מבאר יעקב מואשם בסחר בקנאביס מתחת לביתו, בבית ספר בראשון לציון ובגינה הציבורית בחולון

המשטרה והפרקליטות ציינו כי מדובר בפעילות סחר בהיקף חריג לקטין. במסגרת הודעה לבית המשפט, נמסר כי נשקלת עתירה לעונש מאסר בפועל, בנימוק למסוכנות ולפוטנציאל ההשפעה על בני נוער נוספים.

כתב אישום חמור הוגש בימים האחרונים לבית המשפט לנוער בראשון לציון נגד נער בן 17 מבאר יעקב, בגין שורת עבירות סחר והחזקה של סמים מסוכנים מסוג קנאביס.

כתב האישום כולל שמונה אישומים שונים בגין יותר מ-80 עסקאות, שבוצעו – על פי הנטען – בבתי ספר, מתחת לביתו, בגינות ציבוריות ובקרבת שכניו.

מהאישום המרכזי עולה כי במהלך תקופה של כחצי שנה, בין אוקטובר 2024 לאפריל 2025, מכר הנער סמים מסוכנים מסוג קנאביס לתלמידים בבית ספר בראשון לציון, שם למד בעצמו. לפי המיוחס לו, הוא נהג למסור לתלמידים כמויות קטנות של גרם קנאביס בכל פעם – לרוב תמורת 100 שקלים.

באישומים אחרים נטען כי הנער פעל גם מול לקוחות נוספים, והעביר סמים במקומות מגוריו – מתחת לביתו ברחוב גיא בבאר יעקב, בגינות ציבוריות בעיר חולון, ואף ליד מקומות עבודה של לקוחותיו בתל אביב.

החקירה העלתה שיטת פעולה קבועה: הקטין היה מתאם עסקאות באמצעות הודעות טקסט מראש, ולאחר מכן שולח אדם אחר (לעיתים שזהותו כלל אינה ידועה) למסור את הסם ללקוח. כך למשל באחד האישומים – נמכרו ללקוח שתי כמויות שונות של סם (5 גרם ו-10 גרם) במרחק של ימים ספורים, כאשר הנאשם רק תיאם את העסקה והשליח מסר את החומר.

אישומים נוספים כוללים:

כ-50 עסקאות בגינות ציבוריות בחולון, עסקאות חוזרות עם שכן בבאר יעקב, עסקאות נוספות עם בני נוער מאזור המרכז, והחזקת סמים לצריכה עצמית – נמצאו בביתו 10.93 גרם קנאביס.

המשטרה והפרקליטות ציינו כי מדובר בפעילות סחר בהיקף חריג לקטין. במסגרת הודעה לבית המשפט, נמסר כי נשקלת עתירה לעונש מאסר בפועל, בנימוק למסוכנות ולפוטנציאל ההשפעה על בני נוער נוספים.

צוות חקירה רחב השתתף בפענוח התיק ביניהם חוקרי תחנת ראשון לציון (שפלה), אנשי בילוש, יחידת הנוער, צוותי מעבדות מז"פ לסמים ואף מתנדבים.

הדיונים בעניינו של הקטין יימשכו בשבועות הקרובים בבית המשפט לנוער בראשון לציון.

 

◼️ הצטרפו לחדשות ראשון לציון בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות באר יעקב בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות חולון בת ים והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

צילום: ארכיון | קנאביס

דילוג לתוכן