מבזקים
הלילה בנתניה: כביש 2 ייחסם לכיוון דרום למשך חמש שעות מתקן ההתפלה באשקלון פועל חלקית בשל עכירות – רשות המים: האספקה נמשכת כסדרה קריית גת: שני מגרשי תעשייה שווקו בכ־66 מיליון שקל – 20 הצעות הוגשו למכרז ביקורת בנתניה הובילה לחקירה: חשד להכנסות לא מדווחות של כ־3.3 מיליון שקל 12 יריות לעיני הילדים סמוך לנתניה: שניים הורשעו בניסיון רצח הסטריטבול הארצי חוזר ללוד: טורניר 3X3 יתקיים ב־22 בספטמבר עיריית לוד הפסיקה עבודות של קבלן בעקבות מידע על מעורבות לכאורה באירועי ירי לוד יוצאת נגד חיבורי חשמל פיראטיים: העירייה בוחנת חיוב גם על צריכה מהעבר לוד: בית הספר "דקל" לחינוך מיוחד נקרא על שמו של גזבר העירייה ציון הדר ז״ל מבצע אכיפה בבת ים: 230 דו"חות ביום אחד – 120 לרוכבי כלים חשמליים שני אולמות ספורט חדשים נפתחו בראש העין – ואולם נוסף יוקם אחרי החגים שריפה נרחבת בגן העץ בירושלים: לוחמי האש פועלים למנוע התפשטות לעבר מבנים תאונת עבודה בירוחם: בן 30 נפצע מחפץ כבד שנפל עליו במפעל מהכנס לפיילוט בתשלום: סטארטאפ ממערך החדשנות של נמל אשדוד יוצא לנמל המבורג כפר סבא נפרדת מאמיר נמיוט ז״ל: הפראמדיק שהכשיר דורות של אנשי רפואה השוק העירוני ביבנה עשוי לעבור שוב: המכרז החדש חושף שהמיקום הנוכחי זמני מתנות, תכשיטים ונרות: ירידי החג שהתקיימו בראש העין תרחיש מלחמה באילת: נפילות טילים, פח״ע ונפגעים רבים בתרגיל עשור לאחר מותו: ההנצחה הגדולה לשמעון פרס בירושלים אותרה בביתה ימים לאחר מותה: המנוחה בירושלים זוהתה ושוחררה לקבורה

בעקבות מתקפת הסייבר האירנית על אתרים ישראליים: כך תגנו על האתר שלכם

ההישענות המוגברת על טכנולוגיה בעקבות משבר הקורונה יוצרת פתח לתקיפה רחבה אשר מנוצלת על ידי האקרים. אתרים הם מושא פגיעה פופלארי בקרב האקרים, אחת הסיבות העיקריות לכך היא שחברות האחסון או לקוחות לא מייחסים חשיבות מספקת לאבטחת האתרים ויותר מזה לא מודעים לטכנולוגיות הרבות, לרוב ללא תשלום שיכולות באמצעות כמה הגדרות פשוטות להגן על פריצה או השבתת האתר.

כך תגנו על האתר שלכם מפני פריצת האקרים:

  1. שינוי שם משתמש – יש לשנות את שם המשתמש המופיע כברירת מחדל, הסיסמא צריכה להיות בעלת 8 תווים, עדיפות לסיסמא מורכבת מאותיות גדולות וקטנות ומספרים וכן יש להחליפה מיידי 90 יום.
  2. הסתרת האתר תחת שירות הנקרא CDN כדוגמת CLOUDFLARE (השירות חינמי).
  3. התקנת אפליקציה באתר החוסמת תעבורה ממדינות עוינות או ממדינות שלא מוגדרות כקהל יעד.
  4. התקנת אפליקציה באתר החוסמת התחברות לניהול לאחר כ- 2-3 נסיונות כושלים באופן אוטומטי. 
  5. שינוי/ הסתרת לינק ההתחברות לממשק ניהול האתר. 
  6. חשוב להקפיד לבצע יציאה מסודרת מכל מערכות המחשוב או לנעול זמנית את המחשב בזמן סיום העבודה. 
  7. שימוש באינטרנט –  יש להקפיד לא להעביר מידע חסוי באמצעות היישומים השונים באינטרנט, כולל הורדת קבצים באינטרנט, מסירת פרטים אישיים, מסירת כתובת האימייל של מקום העבודה בעת רישום לאתרי אינטרנט וכו'.

     
  8. הכנסת גורם חיצוני למחשב – בדומה לדיסק און קי, דיסק חיצוני, חיבור טלפון סלולרי למחשב, הורדת תוכנות כגון אנטי וירוס ושינוי הגדרות המחשב עלולה לגרום לפריצת אבטחת משמעותית. ההמלצה היא התקנת תוכנות הגנה והצפנת מידע.
  9. יש להקפיד לא לפתוח מיילים או קבצים אשר מקורם לא ידוע. רצוי להקפיד לוודא לפני כל משלוח מייל את רשימת המכותבים הרלוונטים למידע הכתוב. מומלץ לבחון פתיחת קישורים המגיעים באמצעות האימייל המציעים הצעות "מפתות", מבצעים, איפוסי סיסמא וכו'.
  10. יש להתקין את כל העדכונים האחרונים אשר מוצעים ע"י מערכת ההפעלה והתוכנות שאנו משתמשים בהם במהלך היום.
  11. מומלץ לא להתקין תוכנות חינמיות לניקוי מחשבים וייעול מערכות אלא לבצע ניקוי וייעול מערכות עצמאי.
  12. יש להשתמש בציוד הגנת רשת מסוגFirewall  אשר יאתר וימנע באמצעות חתימות DB את כניסתם של וירוסים או נסיונות חדירה.
  13. יש להפעיל Shadow Copy  ו- Restore Point במחשבים על מנת לבצע שחזור במידת הצורך.
  14. לבצע נעילת גישה למשתמשים או התקנים לא מורשים ולא מוכרים על מנת למנוע התקפה מכוונת ברשת, במידה וישנו צורך בהתחברות מרחוק של עובדים או ספקים למשרד, יש לוודא כי משתמשים באמצעי VPN מוסדר המשתמש במנגנוני הזדהות.
  15. מומלץ לבצע תקופתית נסיונות שחזור קבצים קריטיים לארגון על מנת לדמות התקפה מסוג זה.

במידה והאתר נפרץ מה מומלץ לעשות באופן מיידי?

יש לוודא שיש גיבוי ולבצע שחזור במהירות האפשרית, במידה והאתר יושב על שרת שיתופי יש לדווח לחברת האחסון כי קרוב לוודאי עוד אתרים נפרצו. לאחר השחזור צריך לבצע החלפת סיסמאות ולסרוק את האתר לראות שלא נשארו תכנים שהושחטו.

כותב המאמר: אלי לוין, מנכ"ל ומייסד חברת Elpc Networks.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן