מבזקים
בלי לנסוע לצפון: ראשון לציון הופכת את הפארק לאתר קמפינג משפחתי ללילה אחד לראשונה בגבעתיים: אירוע קיץ מיוחד יוקדש למשפחות ולילדים עם צרכים מיוחדים מכיתה ד' בגדרה לפודיום הארצי: יהונתן פולונסקי אלוף ישראל בג'ודו מהפיגור לניצחון היסטורי: נערות הפועל אשקלון עלו לראשונה לליגת העל לא רק לומדים מקצוע – הופכים לסטודנטים: המיזם שמשנה חיים באור יהודה בת ים על מפת המכביה: חמישה ספורטאים מהעיר ייצגו את ישראל במשחקי המכביה 2026 אשקלון משדרגת את חיי הלילה: מתחם הפודטראקים בטיילת הואר בגרילנדות חדשות מקריית גת לשייטת 13: רס"ן י' נבחר למצטיין הרמטכ"ל הממ"דים ניצחו את החניה: ועדת הערר אישרה לקדם פרויקט התחדשות בתל אביב הרכש הראשון לעונת 2026/27: עמית ראובן חתם בא.ס עירוני אשקלון בדרך חזרה הביתה: שתי שכונות חדשות מוקמות בבארי לקראת שובם של התושבים ליד קריית גת: המשטרה פשטה על בית בנהורה ותפסה נשקים מדמים, מכשירי GPS ו – 43 אלף שקל במזומן רגע לפני החופש הגדול: רמלה מחזקת את הביטחון בקריית האומנים עם נקודת שיטור חדשה חולון: וולפסון בולט בדו"ח משרד הבריאות עם הישגים בפגייה ובמחלקות הפנימיות כפר סבא: מאיר מציג תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות ירושלים: דו"ח משרד הבריאות חושף פערים בין בתי החולים בעיר רמת גן: דו"ח משרד הבריאות מציב את שיבא בין בתי החולים עם שיעורי זיהום גבוהים יותר בחלק מהמדדים פתח תקווה: תמונה מעורבת בדו"ח משרד הבריאות – לאיזה בית חולים כדאי להתפנות? נתניה: לניאדו בולט לטובה בדו"ח משרד הבריאות רחובות: דו"ח משרד הבריאות מציב את קפלן בתחתית המדד לזיהומי דרכי השתן
בנייני מגורים חדשים ברמת גן לצד תחנת תחבורה ציבורית ושביל אופניים עירוני

ברמת גן רוצים שתוותרו על הרכב: העירייה מקדמת קיצוץ בתקני החניה

המדיניות החדשה צפויה לחול גם על שכונות הבנייה החדשות במזרח העיר, ותקבע תקן של 0.6 עד חניה אחת לדירה, בהתאם לקרבה לרכבת הקלה ולתחנות המטרו העתידיות
בנייני מגורים חדשים ברמת גן לצד תחנת תחבורה ציבורית ושביל אופניים עירוני

רמת גן מקדמת שינוי משמעותי במדיניות החניה בבנייה החדשה: העירייה מבקשת להפחית את מספר מקומות החניה לדירות חדשות גם בשכונות המתוכננות במזרח העיר, כחלק ממדיניות שנועדה לצמצם את השימוש ברכב פרטי ולעודד מעבר לתחבורה ציבורית, הליכה ורכיבה על אופניים.

המדיניות צפויה לעלות לדיון במליאת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה, והיא מבקשת להחיל במזרח העיר את אותה גישה שכבר נהוגה באזורים הוותיקים יותר של רמת גן.

לפי ההצעה, תקן החניה בבנייה החדשה ינוע בין 0.6 חניה לדירה לבין חניה אחת לדירה, בהתאם למיקום הפרויקט ולקרבה שלו למערכות תחבורה עתידיות כמו הקו הסגול של הרכבת הקלה וקווי המטרו.

כך למשל, בפרויקטים שייבנו במרחק של עד 300 מטר מתוואי הרכבת הקלה או מתחנת מטרו, תקן החניה יעמוד על 0.6 חניה לדירה בלבד. במרחק גדול יותר, התקן צפוי לעלות ל־0.8 או לחניה אחת לדירה, בהתאם למיקום ולסוג הפרויקט.

בעירייה מסבירים כי ההחלטה נובעת מהעומסים הכבדים שכבר מורגשים בכבישי מזרח רמת גן, אזור שבו מתוכננות שכונות חדשות עם מגורים, מסחר ותעסוקה בהיקפים גדולים.

על פי חוות דעת אגף התנועה, הכבישים החדשים המתוכננים באזור לא צפויים לפתור באופן משמעותי את עומסי התנועה, וחלקם אף לא יבוצעו בשנים הקרובות בשל תלות בפינוי שטחים המשמשים כיום את הצבא.

מנגד, בעירייה מצביעים על כך שמזרח העיר צפוי לקבל בשנים הקרובות חיבור משמעותי למערכות תחבורה ציבורית. הקו הסגול של הרכבת הקלה צפוי לפעול באזור לקראת סוף 2028, ובהמשך מתוכנן גם קו המטרו M3. בנוסף מוקם באזור מסוף אוטובוסים חדש, שאמור לשפר את מערך התחבורה הציבורית במזרח העיר.

בפרויקטים של פינוי בינוי, המדיניות צפויה לשמור על חניה אחת לדירות הבעלים הקיימות, בעוד שתקן החניה לדירות החדשות ייקבע בהתאם לקרבה לתחבורה ציבורית עתירת נוסעים.

מהנדסת העיר, סיגל חורש, ממליצה לאשר את המדיניות, ובעירייה מציגים את המהלך כחלק מתפיסה רחבה יותר של תכנון עירוני הנשען פחות על רכב פרטי ויותר על תחבורה ציבורית וניידות ירוקה.


◼️ חדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אילוסטרציה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית

דילוג לתוכן