מבזקים
מה מסתתר מתחת לבאסטות? סיורי שישי חדשים יוצאים לדרך בשוק העירוני בבאר שבע קלאופטרה, דולסינאה וג׳אז נשי: פסטיבל ״מכשפות?״ חוזר לירושלים 27 מטילי נחושת, אקדחים וחלקי M16: שורת תפיסות נשק ברהט חשד לפגע וברח בירושלים: בת 70 נהרגה – נהג המשאית נעצר לאחר שנמלט מהזירה שינויים בתנועת הרכבות באזור אשקלון, אשדוד, יבנה וראשון לציון עסק לשטיפת רכבים בנגב נסגר ל־30 יום לאחר שנתפסו בו שני שוהים בלתי חוקיים ראשוני: תלונה בלהב 433 הוגשה נגד בכיר בעיריית נס ציונה אשקלון תתייחד עם נרצחי 7 באוקטובר ונופלי המלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר טרגדיה בירושלים: הולכת רגל כבת 70 נהרגה ברחוב רשב״א כך יציינו השבוע בבתי הספר ובגנים את 7 באוקטובר: טקסים, שיח רגשי וסיפורי גבורה שיבושי תנועה בכביש 461 והסביבה: עבודות הרכבת הקלה יימשכו לאורך כל השבוע באור יהודה, יהוד מונוסון וסביון שבועיים לפני 7 באוקטובר היא חיבקה את ליאור בפעם האחרונה: "לא ידענו שזו תהיה פרידה" יותר מ – 1,000 מנהיגים מ – 117 מדינות יגיעו לירושלים לציון שלוש שנים ל – 7 באוקטובר תשעה נעצרו בעקבות אירוע ירי באשקלון – המשטרה תבקש להאריך את מעצרם הציל שתי נשים בנובה: בן שדה ממיתר סיפר לתלמידי באר שבע על הרגעים תחת אש מחר בקריית גת: טקס הזיכרון העירוני לחללי מלחמת חרבות ברזל חשד לעבירות מין בבת 14 בחולון: בן 20 נעצר ומעצרו הוארך המשטרה פיזרה בנגב אירוע שתוכנן לכבוד אסיר ביטחוני משוחרר היום ברמלה: אליצור פותחת עונה בבית מול מכבי חיפה – הכניסה חופשית בעוד 10 ימים ההנחות נגמרות: מה יקרה ל״סל של ישראל״ בסניפי קרפור בערי האזור?

בשורה למגרשי הספורט: הממשלה אישרה תוכנית לאומית לקירוי סולארי ב-34 מיליון ש"ח

מהלך משולש של משרדי האנרגיה, הגנת הסביבה והתרבות והספורט יהפוך את המגרשים למוקדי אנרגיה נקייה, יספק אלפי דונמים של צל ויאפשר פעילות קהילתית בכל עונות השנה.

הממשלה אישרה זה עתה, תוכנית לאומית חדשה ופורצת דרך לקירוי סולארי במגרשי ספורט ציבוריים בכל רחבי ישראל. המהלך, פרי שיתוף פעולה בין משרד האנרגיה והתשתיות, המשרד להגנת הסביבה ומשרד התרבות והספורט, נועד להפוך את מגרשי הספורט למוקדי אנרגיה מתחדשת, ובו בזמן לאפשר פעילות קהילתית לאורך כל היום ובכל מזג אוויר.במסגרת ההחלטה, הוקצה תקציב של 34 מיליון ש"ח לתמיכה ברשויות מקומיות שיקימו קירויים סולאריים בשנת 2025. בנוסף, נקבע פטור מהיטל הקמה לתאגידי מים עבור פרויקטים אלו למשך 3 שנים, ומקודמות הקלות רגולטוריות נוספות שיתמריצו את הקמת הקירויים.

התוכנית משלבת שורה של תועלות מעשיות:

  • הרחבת שעות פעילות: המגרשים יהיו נגישים ונוחים לשימוש גם בימים חמים וגשומים.
  • הצללה והגנה: יסופקו שטחי צל נרחבים והגנה מתנאי מזג האוויר.
  • אנרגיה נקייה: ייצור חשמל נקי מאופס פליטות, שיחזק את ביטחון האנרגיה המקומי.
  • הפחתת אי חום עירוני: יתרום לשיפור איכות החיים במרחבים אורבניים.
  • השקעה מניבה לרשויות: מגרש הספורט יהפוך למרכז אנרגיה שמניב הכנסות לקהילה.

על פי מסמך מדיניות שפרסם משרד האנרגיה והתשתיות, "קירוי סולארי של מגרשי ספורט ציבוריים ברחבי הארץ, לטובת הסביבה, הקהילה והכלכלה המקומית", קיים בישראל פוטנציאל אדיר. ניתוח ראשוני מצביע על מעל 3,500 מגרשי ספורט ברחבי המדינה, שקירוי סולארי שלהם יכול להניב כ-500 מגה וואט של הספק מותקן – שווה ערך לכ-5.5% מהתוספת הנצרכת כדי להגיע ליעד הלאומי של 30% אנרגיות מתחדשות עד שנת 2030.

מעבר לתרומה למשק האנרגיה, מדובר במהלך חברתי-סביבתי בקנה מידה משמעותי: הוספה של כ-3,000 דונמים של שטחי צל ציבוריים, שיאפשרו תוספת של כ-3.3 מיליון שעות פעילות קהילתית וספורטיבית בשנה.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, ציין: "קירוי סולארי של מגרשי ספורט הוא צעד חשוב שמממש את המחויבות שלנו להבטחת ביטחון אנרגטי לישראל, תוך קידום אנרגיה מתחדשת והגנה על איכות הסביבה. המהלך יאפשר לרשויות המקומיות להפוך הוצאה להשקעה מניבה, יוסיף אלפי דונמים של שטחי צל ציבוריים, ויאפשר פעילות קהילתית בכל מזג אוויר."

שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, הוסיף: "מדובר בצעד חדשני ומתבקש לטובת הציבור. מגרשי הספורט הקהילתיים הם מקום מרכזי למפגש ולמשחקי ספורט. התוכנית החדשה תספק צורך חשוב שיאפשר לכולם ליהנות מהמגרשים גם בקיץ וגם בחורף, ניצול מירבי של השטח לייצור אנרגיה וחשמל."

השרה להגנת הסביבה, עידית סילמן, הדגישה: "קירוי סולארי של מגרשי ספורט הוא מהלך סביבתי-חברתי חשוב שמקדם אנרגיה נקייה, מפחית זיהום אוויר, מצמצם את אי החום העירוני ומשפר את איכות חיי התושבים – במיוחד בלב מרחבים אורבניים. זהו ניצול חכם של תשתיות ציבוריות, שמחבר בין יעדי אקלים לבין חוסן קהילתי."

היוזמה המשותפת ממפה לראשונה את החסמים הקיימים ומציעה סל פתרונות ישימים, בהם מסלול מימון ייעודי, התאמות רגולטוריות ואמצעים להגברת מודעות. המשרדים ימשיכו לפעול למימוש הפוטנציאל הגדול של ייצור אנרגיה מתחדשת בשטחים מבונים, ובכך להגדיל בהתמדה את היקפי האנרגיות המתחדשות במשק.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות ספורט וכושר בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות השרים / אופיר איוב / אורן כהן / ברוך גרינברג

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של חולון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית גת

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן