מבזקים
עכשיו זה רשמי: תיסלם והדג נחש יופיעו באוקטוברפסט של פתח תקווה – כרטיס ב – 19 שקל סיוע באיתור נעדר בסיכון: ליאם סאלם בן ה – 9 מאשקלון נראה לאחרונה בכפר סבא דימונה תתייחד עם חללי 7 באוקטובר והמלחמה: הטקס העירוני יתקיים מחר רמלה זוכרת את 7 באוקטובר: שני אירועי זיכרון יתקיימו מחר בעיר חינם באשקלון: ארבעה מפגשים לצעירים אחרי צבא ולמילואימניקים על עבודה, לימודים, זכויות וכסף שלוש שנים ל – 7 באוקטובר: צה״ל השיק אתר חדש עם סיפורי הקרבות מהמלחמה שריפה במספר בתים ברמת גן: חשד לפיצוץ בלוני גז ברחוב אלוף דוד חשד לאבולה בישראל: אדם ששב מקונגו פיתח חום והועבר לבידוד בשיבא עד 2 מיליון שקל לעסק שנפגע מפרוטקשן: רשות המסים פתחה מסלול פיצויים חדש כפר סבא, דימונה, להבים ורמת השרון ברשימה: 17 ועדות טרם השלימו סקר עבירות בנייה כנדרש בחוק הקדיש את חייו להצלת אחרים: מוניר סיאם מירושלים נפטר בגיל 51 חשודים מחולון ובת ים נעצרו בחשד שתקפו אב לעיני בנו הקטן בשוהם היצירות שנולדו אחרי 7 באוקטובר הופכות לספר: ״קיר תגובה״ יושק ביבנה פתח תקווה: בן 64 אותר בביתו מספר ימים לאחר מותו מהלילה בחצות: מחיר הדלק יורד בחצי שקל לליטר נתניהו בבסיס חיל הים באשדוד: ״לא ניתן לאיים על המרחב הימי״; פורר תקף: ״איפה היית בשלוש השנים האחרונות?״ – ומה עם אילת? שלושה נעצרו בחשד לתקיפה חמורה בהרצליה – הקורבן מת מפצעיו בבית החולים שיא חדש בפסטיבל בירושלים: יותר מ-10 אלף משתתפים והגינה שחזרה לקהילה ניידת ממוגרפיה הגיעה לאור יהודה: כ-70 נשים נבדקו במסגרת חודש המודעות לסרטן השד נס ציונה תתייחד עם הנופלים והנרצחים: הטקס העירוני יתקיים מחר

בשורה משמעותית: מוסדות החינוך המיוחד ישובו ללימודים ביום שלישי הקרוב

משרד החינוך מפרסם היום (מוצ"ש) את מתווה החזרה ללימודים של מערכת החינוך המיוחד. בהתאם למתווה, החזרה תעשה באופן מבוקר והדרגתי, ובכפוף להנחיות משרד הבריאות. המתווה מאפשר לתלמידים הזכאים לשירותי חינוך מיוחדים לקיים סדר יום שיהווה שגרה חדשה בעבורם ובעבור בני משפחותיהם, תוך שמירה על בריאותם, והקפדה על ההתנהלות ועל הגברת המודעות לצמצום האפשרות להידבקות.

המתווה מתייחס לילדים ולתלמידים הלומדים במסגרות החינוך המיוחד, וכן לתלמידים הלומדים בכיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים ולתלמידים משולבים בבתי הספר ובגנים. הצוותים החינוכיים והרשויות המקומיות יערכו ביומיים הקרובים לקראת פתיחתם של מוסדות החינוך ביום שלישי. במשרד מציינים, כי בכל מקרה הבאת התלמיד אל המוסד החינוכי תהיה נתונה לבחירת ההורה.

אופן ההפעלה במוסדות החינוך המיוחד:
▪️ הלמידה תתבצע לסירוגין בימים שייקבעו מראש לכל תלמיד על פי המערכת האישית שלו או במתכונת של למידה במשמרות.
▪️ הלמידה תתקיים בקבוצות של עד 2-3 תלמידים במרחב הגן/הכיתה, תוך הקפדה על 2 אנשי צוות קבועים שייפגשו עם התלמידים.
▪️ לכל תלמיד שיגיע למוסד החינוכי, תתוכנן מערכת אישית עד 3 פעמים בשבוע בתיאום עם ההור
▪️משך כל מפגש יהיה בין שעתיים עד שלוש שעות, וכן תתוכנן עבור התלמיד תכנית למידה מרחוק.
▪️ בכל מוסד חינוכי יתוכנן מערך הפסקות לכל כיתה במרחב ובזמן נפרד. לא תתקיים הפסקה משותפת לכלל התלמידים.
▪️ התנועה במרחבים המשותפים תהיה בכפוף להנחיות משרד הבריאות, תוך שמירה על חבישת מסיכות שתעשה בהתאם לצרכים של כל אוכלוסייה, שמירה על כללי מרחק, מספר הנוכחים והקפדה על כללי ההיגיינה.

מקום הלימוד
▪️ ילדים ותלמידים במוסדות לחינוך מיוחד
יגיעו למוסד החינוכי בו הם לומדים בשגרה.

▪️ ילדים ותלמידים בכיתות לחינוך מיוחד בתי ספר רגילים ותלמידים משולבים בגנים ובתי ספר רגילים
יגיעו אל מוסדות החינוך שייקבעו על ידי הרשות המקומית/הבעלות, והשיבוץ ייעשה בהתחשב במרחק ממקום המגורים שלהם.

תלמידים חולים בביתם אשר זכאים לשירותי חינוך מיוחדים בשגרה באמצעות תכנית שלבים, יינתן להם שירות באמצעות למידה מרחוק או בבית, ככל שניתן.

תלמידים אשר מקבלים שירותים רפואיים בשגרה במוסדות החינוך המיוחד באמצעות ביקור רופא, יקבלו את המענה בביתם ככל שניתן.
******
שר החינוך רפי פרץ: מתחילת המשבר הצבנו את החינוך המיוחד בראש סדר העדיפויות – גם כאשר נאלצנו לסגור את מרבית המוסדות פעלנו להחריג את החינוך המיוחד. שגרת יומם והמסגרת עבור תלמידים אלו קריטיים מאוד והמשבר הזה עלול לגרום לנסיגות בהתקדמות שלהם. בנינו מערכת מדורגת של חזרה לשגרה, תחת הנחיות קפדניות של משרד הבריאות, ואנו פועלים כל העת על מנת ששאר מסגרות החינוך יוכלו לחזור לשגרה החדשה.

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "כוחה של מערכת החינוך הישראלית היא ביכולתה להגיב במהירות וביעילות, ולצלוח מעברים חדים בין שגרה לחירום. מיד גם סגירת בתי הספר התחלנו את הלמידה מרחוק, פתחנו 70 מוקדים טיפוליים ברחבי הארץ כדי לתת מענים מידיים לתלמידים עם צרכים מיוחדים, ובמקרים חריגים הנגשנו טיפולים בבתי התלמידים. במקביל, שקדנו לילות כימים על חלופות אפקטיביות לפתיחה מדורגת של מוסדות החינוך, כאשר האוכלוסייה הראשונה ששמנו עליה דגש ודאגנו שיינתן לה מענה היא החינוך המיוחד שתחזור החל מיום שלישי באופן מדורג ומסודר"

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשקלון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר יעקב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של יבנה

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של לוד

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קריית עקרון

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמלה

לחצו כאן
דילוג לתוכן