מבזקים
חולון: ויכוח על רעש הסתיים בדקירה – כתב אישום נגד תושב העיר עוד עמדות טעינה בדימונה: כמה יהיו בעיר אחרי ההרחבה? חשש כבד לחייו של בן 30 מאשקלון הופעות, סיורים וחופשות מוזלות: ירושלים פותחת את חודש התיירות פרויקט המגורים הרביעי של פרשקובסקי ברחובות יוצא לדרך בהשקעה של 5 מיליון שקל: רשת סיטי מרקט מגיעה לנתיבות בילוי עם הנכדים בלי לשלם על הכניסה: ההטבה החדשה לאזרחים ותיקים אופנה בהשראת ג׳ירפות ופרפרים: הבילוי המשפחתי שמחכה בחנוכה ברמת גן בין התמונות לסיפורים האישיים: התערוכה המרגשת שהתקיימה בעיריית בת ים מכוניות אספנות נדירות יגיעו לירוחם: שיירה מיוחדת תעבור ברחובות העיר במקום להישאר בכיתה: המורים מגני תקווה פוגשים את בני הנוער גם בפארקים בלילות אירוע חריג במהלך קבלת שבת בלוד: שני חשודים נעצרו לאחר עימות עם תלמידי מכינה המשטרה פשטה על אזור הדיונות באשדוד – וזה מה שמצאו בסלון של אחד החשודים נתיב חדש נפתח בכביש בגין בירושלים: מאיפה לאן הוא יאפשר לנסוע? סמים, אמצעי לחימה ועבירות תנועה: מבצע אכיפה נרחב בנתיבות בן 30 אותר ללא רוח חיים ברחוב ברמלה ארבעה קטינים נעצרו בחשד להשלכת בקבוקי תבערה לעבר בתי יהודים במזרח ירושלים בן 52 נפצע באירוע אלימות בבאר שבע יותר מ־800 תושבי רחובות ייצאו לירושלים: כך יצוין חג הסגד בעיר מבנה ששימש כאתר סמים נהרס באשדוד: שטח חניה ציבורי פונה מציוד

בשישי ושבת: עומס חום קיצוני

בעקבות עומס חום קיצוני שצפוי להיות היום ומחר (שישי-שבת), המלצות משרד הבריאות על מנת להימנע מפגיעות חום

משרד הבריאות מעדכן כי על פי דיווח של השירות המטאורולוגי, היום ומחר (שישי-שבת, 16-18.5.2025) צפוי עומס חום קיצוני ברוב חלקי הארץ, שיתבטא במזג אוויר חם ויבש מהרגיל.

על פי הערכות של השירות המטאורולוגי, ופרט לאזורים הסמוכים לים התיכון, בשבת יגיעו הטמפרטורות בעמקים המזרחיים ובערבה ל-45-46 מעלות, בשפלה ל-42-43 ובהרי ירושלים ל-37-38 מעלות.

משרד הבריאות קורא לציבור הרחב להקפיד ולהימנע ככל האפשר משהיה בחוץ ומחשיפה לחום ולשמש. יש להקפיד לשתות מים בתדירות גבוהה ללא קשר לרמת הפעילות, ולהימצא, ככל האפשר, במקומות ממוזגים לשמירה על טמפרטורת הגוף. יש להימנע ממאמץ גופני שאינו הכרחי בחוץ ובתוך מבנה.

משרד הבריאות ממליץ לאוכלוסיית הקשישים ולחולים במחלות כרוניות בפרט, להימנע כלל משהייה בחוץ בימים אלו.

בכל שהיה תחת כיפת השמיים, מומלץ לחבוש כובע רחב שוליים, ללבוש בגדים בהירים ונוחים ולמרוח קרם הגנה עם SPF 30 לפחות.

משרד הבריאות מזכיר כי אין להשאיר תינוקות, ילדים, קשישים, חסרי ישע ובעלי חיים ברכב שאיננו ממוזג וללא השגחה. בנוסף, אין להשאיר בעלי חיים בחוץ ובמבנה ללא מים וללא טמפרטורה סבירה.

יש לשים לב כי בעומס חום קיצוני תיתכן אפשרות לפתח מחלות חום כמו מכת חום, המתרחשת כאשר הגוף לא מסוגל לקרר את עצמו בסביבה החמה. הסיכון לפתח תסמיני מחלת חום גבוה יותר בגיל המבוגר, בגילאי 0-4, בנשים בהיריון, בחולים במחלות לב וכלי דם, באנשים הסובלים מהשמנת יתר, בחולים במחלות כרוניות אחרות ובעיקר נשימתיות, במטופלים בתרופות מסוימות, ובעת מחלה חריפה או התייבשות.

במקרה של הופעת סימנים כמו טמפרטורת גוף גבוהה מ-39.5 מעלות צלזיוס, עור אדום, חם ויבש (ללא הזעה), דופק מהיר, כאב ראש חזק (ו/או הרגשה של "דפיקות הלב" בראש), סחרחורת, בחילה, כאב בטן, הקאות, בלבול וירידה בהכרה – יש להתקשר למוקד חירום ולקבל טיפול רפואי באופן מיידי.

עד להגעת העזרה יש להישאר באזור קריר ומוצל ולדאוג לקירור הגוף. חשוב ביותר: במכת חום – אסור לתת לנפגע לשתות! הטיפול בנוזלים יעשה על ידי הצוות הרפואי.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: Freepik

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן