
ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, ביקש למצוא פתרון לתיכוניסטים שלימודיהם יושבתו מחר לאחר שארגון המורים הודיע אתמול בבוקר כי ישבית את הלימודים ביום ראשון למשך יום אחד, בכל בתי הספר העל יסודיים בטענה ל"סחבת" בהתקדמות המשא ומתן על הסכם שכר המורים.
מלול יצר קשר עם עו"ד יניב מרקוביץ', יו"ר דירקטוריון רשת חוויות בסוגיה ומרקוביץ' נענה לבקשה לפתוח את המתנ״סים לרווחת התיכוניסטים לרבות הספרייה העירונית, חוויות שווייץ, חוויות רחובות החדשה, מרכז כפר גבירול וחווית קרית משה. תלמידי התיכון ייהנו מחדרי העיון בהם מוצבים עמדות מחשב, wi-fi בחינם ושתייה חמה החל מהשעה 8 בבוקר.

ראש העיר רחמים מלול אמר כי: ״חשוב לנו לשמור על שגרת לימודים לתיכוניסטים בעיר רחובות, לפיכך מחר הם יוכלו להיפגש או ללמוד ברשת חוויות הפרוסה בכל העיר״. עו"ד יניב מרקוביץ', הוסיף: "רשת חווית נותנת מענה לחינוך הבלתי פורמאלי של הנוער ורואה בשביתה זמן שאפשר ורצוי לנצל למסגרת למידה אישית ללימוד למבחנים ולהשלמת שיעורים ועבודות".
אגף החינוך והנוער העירוני עידכן הערב על החלטת אירגון המורים, לפיה מחר – יום א' 12/11/17 – תתקיים שביתה בבתי הספר התיכוניים בעיר בכיתות י׳- יב׳. האגף ציין כי טיולים יתקיימו כרגיל וכי חטיבות הביניים אינן שובתות.
ההחלטה לגבי המשך הצעדים, תתקבל לאחר פגישה בין נציגי הארגון ואנשי משרדי האוצר והחינוך ביום ראשון ובהתאם לתוצאותיה. כידוע, ביום רביעי האחרון הכריז רן ארז סכסוך עבודה במסיבת עיתונאים ובה טען כי במשך תקופה ארוכה ארגון המורים דן עם משרד האוצר בסוגיית העלאת שכר המורים, אולם האוצר מתבצר בעמדתו, זאת מתחילת המשא ומתן על הסכם חדש המתנהל מחודש ינואר. לטענת ארז, המשרד הציע למורים מתחילים שכר קבוע בגובה של 8,000 שקל בחודש, אולם העלאת שכרם של הוותיקים – בתוספת של 60 שקלים בחודש בלבד כך שבפועל, התוספת למורים המתחילים תהיה על חשבון הוותיקים.
המדינה צריכה להפסיק לטמון את ראשה בחול ולהשקיע בעתיד ההוראה, ובעתיד תלמידי ישראל", אמר יו"ר ארגון המורים, רן ארז והוסיף: "אנחנו לא ניתן לעשות איפה ואיפה בין הוותיקים לחדשים. לכולם מגיע תוספת שכר כדי שכולם יוכלו לדאוג גם למשפחות שלהם ולא רק לילדים אותם הם מלמדים".
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.









