גאווה אדירה: תלמידי תיכון רוגוזין, קרית גת  זכו במקום ראשון בהאקתון

בין המיזמים הבולטים במקצה כיתות י"א: תלמידי תיכון רגר מבאר שבע שקטפו את המקום השני עם "נתיבים" – אפליקציה שמרכזת את כל ההטבות והזכויות של משרתי המילואים במקום אחד, בממשק פשוט ונגיש.

1,000 בני נוער מצטיינים מהעוטף, הנגב, הצפון ומרכזי מפונים השתתפו באירוע השיא של תוכנית "ניצנים פרו" – ההאקתון הגדול בישראל, שנערך באקספו תל אביב. המטרה: לפתח מיזמים חדשניים שיתנו מענה לאתגרים המרכזיים שעלו בעקבות המלחמה – בתחומי בריאות הנפש, תוצרת כחול-לבן וחינוך.

בקטגורית כיתה י״א זכו תלמידי רוגוזין, קרית גת עם הפיתוח – עוזרת דיגיטלית חכמה שפיתחו טל גרוס ורועי קליינר מתיכון רוגוזין, קרית גת, המשתמשת בזיהוי קול ופנים כדי להנגיש טכנולוגיה לאנשים עם קושי תפעולי. בניגוד לעוזרות כמו סירי, הפרויקט מציע חוויה מותאמת אישית יותר, הכוללת תיאום תורים, ניהול יומן, הפעלת משחקים ועוד – תוך שמירה על נגישות ופשטות שימוש.

בין המיזמים הבולטים במקצה כיתות י"א: תלמידי תיכון רגר מבאר שבע שקטפו את המקום השני עם "נתיבים" – אפליקציה שמרכזת את כל ההטבות והזכויות של משרתי המילואים במקום אחד, בממשק פשוט ונגיש. הרעיון נולד מתוך צורך ממשי שהעלו מילואימניקים, הסובלים כיום ממידע מפוזר ולא ברור. האפליקציה מאפשרת לכל משרת לבדוק בקלות מה מגיע לו ואיך לממש זאת. את המקום השלישי קטפו תלמידי מקיף ה' דרכא, אשקלון, עם פיתוח של חדר בריחה המורכב משלושה שלבים מאתגרים.

בקטגוריית כיתות י', זכו תלמידי אורט אלון בן גוריון מעפולה עם האפליקציה "כתף איתן", שמקשרת בין משפחות חיילי מילואים למתנדבים מהציבור הרחב – מיזם מרגש המחזק את הערבות ההדדית בעם ישראל.

ההאקתון התקיים בהובלת עמותת "בנתיבי אודי" במסגרת תוכנית "ניצנים פרו", המשלבת בני ובנות נוער מהפריפריה בהכשרה טכנולוגית ייחודית בת שלוש שנים, לקראת שירות משמעותי והשתלבות בהייטק. מאז תחילת המלחמה, קלטה התוכנית מאות תלמידים נוספים מהדרום ומהעוטף.

במסגרת האקתון  הוצגה תוכנית החומש "ניצנים 2030"  – מיזם לאומי שמטרתו לממש את הפוטנציאל האדיר של בני ובנות נוער וצעירים מהנגב והגליל בתחום החינוך הטכנולוגי, כחלק מהכנה לשירות משמעותי בצה"ל ולאחר מכן השתלבות בתעשיית ההייטק. במסגרת תכנית "ניצנים 2030"- שילוש מספר התלמידים בתכנית , והרחבת התכנים המלמדים ע"י התלמידים במסגרת התמחויות ייעודיות לעולמות ה- Mechine learnings, ה Cyber, היזמות, וה Deep Tech.

צוות השופטים כלל את סא"ל במיל' קורין כהן מתוק, קציר שטיבל מנהלת היחידה לפיתוח עסקי בר קיימא ואחריות תאגידית במערך הדיגיטל הלאומי, אילה חכים – מנהלת חטיבת הטכנולוגיה של מזרחי טפחות, עו"ד אריה אריאלי – סמנכ"ל בכיר והמשנה ליועץ המשפטי הראשי הפניקס, יוסי כרמיל – מנכ"ל סלברייט לשעבר, דני חיימוביץ – נשיא אוניברסיטת בן גוריון ורז פרויליך – מנכל רשת אורט. את בחירת העבודות הזוכות הנחה היזם והסופר יניב ריבלין.

קורין כהן מתוק, מנהלת תכנית ניצנים, מסרה: "אין ספק שמלחמת חרבות ברזל השאירה בכולנו צלקות ופצעים מסוגים שונים. לצד הכאב, חשוב לנו ב"ניצנים" לשמור על תקווה ואופטימיות, ולפעול למען עתיד טוב יותר, תמיד ובמיוחד עכשיו. בהאקתון השנה בחרנו להתמקד בהחלמה – איך לוקחים את תחומי החיים שנפגעו בזמן המלחמה ופועלים על מנת לשקם אותם. בני הנוער שהשתתפו בהאקתון והגיעו מהדרום, הצפון ומרכזי המפונים הם בני נוער מדהימים, יצירתיים ומבטיחים, וההאקתון הזה הוא רק הצעד הראשון למעוף הענק שיתחולל בישראל בעקבות רוח היוזמה והערכים שלהם."

יוסי כרמיל מנכ"ל סלברייט ב-20 שנים האחרונות אמר "כמי שצמח מלמטה ובנה חברה טכנולוגית בידיים חשופות, אני יודע כמה חשוב להאמין – ובעיקר לתת הזדמנות. תוכנית כמו 'ניצנים' לא רק משנה מסלול חיים של נער או נערה מהפריפריה – היא בונה את התשתית לדור הבא של ההייטק הישראלי. זה לא רק פרויקט חברתי – זו השקעה חכמה בעתיד של כולנו."

קרן קציר שטיבל מנהלת היחידה לפיתוח עסקי בר קיימא ואחריות תאגידית במערך הדיגיטל הלאומי אמרה: "אנחנו חיים בעידן שבו טכנולוגיה היא לא רק כלי – היא המפתח לעתיד טוב יותר. דווקא מתוך המשבר, צמחה ההבנה, אצלנו במערך הדיגיטל הלאומי, שטכנולוגיה ישראלית ולצידה נשים ואנשים איכותיים, מובילים ויוזמים, יכולים להוות כיפת ברזל לא רק בשדה הקרב, אלא גם בחיי היומיום. האתגר האמיתי הוא לא רק להגיב – אלא לבנות כאן תשתית לעתיד חכם, צודק ומכיל יותר. ועידת דור העתיד לטכנולוגיה היא המקום שבו חדשנות מקבלת משמעות – לא רק עבור הכלכלה, אלא עבור החברה כולה."

את ההשקת המירוץ של האקתון הובילה הגב' רבקה בוכריס, נאמן קרן אדליס שתומכת בתוכנית ניצנים.

להאקתון הגיעו להתרשם מהמיזמים של החניכים והחניכות תת אלוף יוסי כראדי קצין הקשר והתקשוב הראשי בצה"ל, תת אלוף במיל' ארנון זו-ארץ מייסד משותף של תוכנית ניצנים, מרדכי אלגרבלי מייסד משותף של העמותה, אל"מ אלירן רבו- רמ"ח משא"ן תקשוב, סא"ל בר ענבר- מפקד בית הספר למחשוב בצה"ל,  בכירי משרד הביטחון גיל בורנשטיין, עדי מלאכי וליאור סמיש, אריה אריאלי- סמנכ"ל בכיר בחברת הפניקס, דניאל סעדה ממלא מקום שגריר ישראל בצרפת לשעבר, יאן לואיס שותף בחברת אינגמה ישראל, הילה הובש סמנכ"לית ייעוץ משפטי קשרי ממשל ואחריות חברתית במיקרוסופט ישראל, זאב חיות מנכ"ל קרן ורטהיימר, חיים שור סמנכל תפעול מערך הדיגיטל הלאומי, סיגל רגב יו"ר דנאל, איש העסקים ציון ספיר, איש העסקים עופר אלשיך, יואב מעוז מנכ"ל עתידים, ממנהל צה"ל דרומה חן גולני ואתי יהודאי, אבי דדון ראש מינהלת ההקמה של חוות השרתים של טקטוניק, יהודית ביטון מנהלת אגף החינוך העל יסודי באשדוד, עירית פררה מנהלת מחלקת החינוך העל יסודי בעיריית באר שבע, פנינה גלס מנהלת המחלקה למצוינות וחינוך טכנולוגי רשת אורט, ורד קינן מנהלת מרכז מדעים נתיבות,  אל"מ במיל יוסי כהן יועץ ראש עיריית נתיבות לגיוס לצה"ל, קצין הקשר והתקשוב הראשי, תא״ל עומר כהן, רמ"ד תוכניות באגף התקשוב, רס"ן לירז חכמון,  רע"ן איתור באגף התקשוב, אע"צ איגור טרלצקי, רמ"ד מקורות באכ"א, רס"ן בת-אל לנקרי, קמ"ט מקורות באכ"א, סרן אסף פרץ  ואורחים ואורחות נכבדים נוספים.

אודות ניצנים ו"בנתיבי אודי"

תכנית ״ניצנים״ הוקמה ע"י עמותת "בנתיבי אודי" בשותפות אגף התקשוב וההגנה בסב"ר, אכ"א, בסמח (בית ספר למקצועות המחשוב של אגף התקשוב בצה"ל), מערך הדיגיטל הלאומי במשרד הכלכלה ומשרד החינוך – במטרה לאתר ולהכשיר בני נוער בעלי פוטנציאל מהנגב והגליל  לשרת בתפקידים טכנולוגיים נחשקים בצה"ל. התוכנית הושקה לראשונה יחד עם ראש העיר רוביק דנילוביץ' וסגניתו ד"ר חפצי זוהר בבאר שבע, לפני 7 שנים, עם עשרות בודדות של חניכים וחניכות, היום מונה התוכנית רק בבאר שבע למעלה מ-600 חניכים ולמעלה מ-3,500 בנגב והגליל.

עמותת בנתיבי אודי הוקמה לזכרו של סגן אודי אלגרבלי ז"ל, קצין קשר בחטיבת הצנחנים שנפל בקרב בלבנון. את העמותה ייסדו ההורים מרדכי וג'ורג'ט אלגרבלי ומפקדו של אודי ז"ל – תת אלוף במיל' ארנון זו-ארץ. בנוסף למשרדי הממשלה, שלאחרונה הצטרף גם משרד הנגב והגליל, בתכנית "ניצנים פרו" שותפים קרן ידידי עתידים, קרן משפחת שעשוע, חברת הפניקס, קרן אדליס, הפדרציה היהודית ניו יורק, בנק מזרחי טפחות, חברת מיקרוסופט, חברת ההייטק סיימוטיב, חברת WIX, רשת אורט, שותפות ביחד- קרית גת, שפיר, לכיש- שיקגו של הסוכנות היהודית, רשת דרכא ורשויות מקומיות: עיריית באר שבע, אשדוד ועוד.

הצטרפו לחדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: מאיר אליפור

דילוג לתוכן