גאווה לרחובות והסביבה: הוכרזו הזוכים בתחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025

"זהו רגע בלתי נשכח שמסמל את ההכרה המשמעותית בתרומתם של המדענים הצעירים שלנו לעתיד המדע והטכנולוגיה בישראל" אמר יצחק הרצוג, נשיא המדינה

בתחרות, אשר התקיימה ב23 – 25 במרץ השתתפו 53 מדענים ומדעניות צעירים מרחבי הארץ, אשר הציגו 49 פרויקטים מצטיינים פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, פרי עבודה ומחקר של חודשים רבים, בתחומי היסטוריה ומדעי החברה, מדעי החיים והסביבה, טכנולוגיה ומדעי המחשב ומתמטיקה ומדעי הטבע.

יעל שטטר וירדן ענתבי ושאר הזוכים המאושרים בתחרות זכו למעמד מיוחד ומרגש – מפגש עם נשיא המדינה בבית הנשיא. במהלך הביקור שיתפו הזוכים את הנשיא בפרויקט שלהם, בחשיבות התחרות עבורם ובחלומותיהם לעתיד. הנשיא בירך אותם על הישגיהם המרשימים, הדגיש את חשיבות החדשנות והמחקר המדעי בישראל, ועודד אותם להמשיך לפתח את הרעיונות שלהם לטובת החברה והעולם

"זהו רגע בלתי נשכח שמסמל את ההכרה המשמעותית בתרומתם של המדענים הצעירים שלנו לעתיד המדע והטכנולוגיה בישראל" אמר יצחק הרצוג, נשיא המדינה

 ב-23 במרץ נפתחה "תחרות מדענים ומפתחים צעירים בישראל 2025", בניהולו של מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים, ובשיתוף משרד החינוך- מינהל החינוך הטכנולוגי והאקדמיה הלאומית הישראלית למדעים ובתמיכת עיריית ירושלים, התעשייה האווירית לישראל, הקרן לירושלים וקרן מנדל.

תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל" היא תחרות ארצית המתקיימת, זו השנה ה-28, כחלק מאירועי השבוע הלאומי למדע, החל בסמוך ליום הולדתו של אלברט איינשטיין. מתחרים בה מיטב הפרויקטים המחקריים וההנדסיים שבוצעו בשנה האחרונה על-ידי תלמידי תיכון מכל רחבי הארץ.

במהלך התחרות, שהתקיימה השבוע במשך 3 ימים, במוזיאון המדע ע"ש בלומפילד בירושלים, השתתפו 53 תלמידים (35 מדעניות | 18 מדענים) מרחבי הארץ והציגו 49 פרויקטי מחקר פורצי דרך בתחומי מדעי החיים והסביבה, מדעי הטבע ומתמטיקה, הטכנולוגיה, ההיסטוריה ומדעי החברה.

 

לאחר תהליך שיפוט אינטנסיבי שנמשך יום שלם, בו 34 שופטים בכירים מהאקדמיה והתעשייה בחנו בקפדנות את הפרויקטים המדעיים, הכרזנו על הזוכים בתחרות בטקס מרגש.

הטקס היה במעמד נשיא האקדמיה הלאומית הישראלית למדעים פרופסור דוד הראל;  שגריר גרמניה בישראל, מר שטפן זייברט Stefan Seibert;  סמנכ"ל טכנולוגיות, חדשנות ומו"פ של התעשייה האווירית, מר איתן אשל;  גברת רוני בן חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים. פרופסור חנוך גוטפרוינד, יו"ר חבר השופטים. נציגים של משרד החינוך ומנהל טכנולוגיה ובכללם מר יגאל דור. גברת נטלי עד-רבניאן, מנהלת התחרות מטעם המוזיאון.

וכמובן התלמידים המתחרים, ההורים ובני המשפחה, מורים, מנחים, שופטים.

במקום הראשון והשלישי זכו 2 צעירים מבריקים מרחובות והסביבה:

מקום ראשון:

יעל שטטר , המתגוררת בקיבוץ חולדה ולומדת בתיכון מקיף ברנקו וייס אית"ן, סתריה | תוכנית 'אלפא' – על עבודתה בגילוי כוכבי לכת חדשים וחקר המשתנים של המערכות שלהם.

יעל תייצג את ישראל בתחרות ISEF בקולומבוס, אוהיו וזכתה במלגת לימודים של 10,000 ₪

מקום שלישי:

ירדן ענתבי הלומדת בקריית החינוך עמוס דה שליט, רחובות | תוכנית 'אלפא' –  על מחקרה באפיון חלבון מבוקר שעון ביולוגי. ירדן תייצג את ישראל ביריד המדעי בלוקסמבורג וזכתה במלגת לימודים של 3,000 ₪

יעל שטטר וירדן ונתבי ושאר הזוכים המאושרים בתחרות זכו למעמד מיוחד ומרגש – מפגש עם נשיא המדינה בבית הנשיא!

את המפגש הנחה פרופ' חנוך גוטפרוינד, יו"ר צוות השופטים של התחרות, ובו נכחו הזוכים בתחרות, גברת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד, פרופ' גדי גלזר, רכז המנחים בתחרות, מר יגאל דור, מנהל אגף המצוינות בחינוך הטכנולוגי במשרד החינוך, וגברת נטלי עד-רבניאן, מנהלת התחרות.

במהלך הביקור שיתפו הזוכים את הנשיא בפרויקט שלהם, בחשיבות התחרות עבורם ובחלומותיהם לעתיד.

הנשיא בירך אותם על הישגיהם המרשימים, הדגיש את חשיבות החדשנות והמחקר המדעי בישראל, ועודד אותם להמשיך לפתח את הרעיונות שלהם לטובת החברה והעולם.

נשיא המדינה יצחק הרצוג: ״אני חושב שיום אחד במהלך הקריירה שלכם אתם תזכרו שוב ושוב במה שזכיתם כאן, בחוויה הזאת- היא ללא ספק נתנה לכם הרבה כלים, והיא גם מראה לי איזה דור צעיר מופלא יש כאן במדינה.

אני מודה לכם על כך שאתם חושבים בגדול, ובמיוחד על כך שאתם מטילים ספק, שואלים שאלות ובוחנים רעיונות ומנסים למצוא להם פתרונות.

אני מודה לכל מי שמנהל את התכנית ולכל מי שנמצא כאן. עתיד המדינה תלוי באנשים כמוכם, במצוינות המדעית של ישראל ובמצוינות האקדמית של ישראל, ובחקר בכל תחומי החיים. בהצלחה לכם.״

זהו רגע בלתי נשכח שמסמל את ההכרה המשמעותית בתרומתם של המדענים הצעירים שלנו לעתיד המדע והטכנולוגיה בישראל!

"גם השנה התרשמתי עמוקות מאיכות הפרויקטים  שהציגו התלמידות והתלמידים. לראות את הניצוץ בעיניים של המדענים והמפתחים הצעירים האלה ממלא אותי גאווה ותקווה לעתיד. התחרות הזו היא לא רק במה להצגת כישרון מדהים, אלא גם זרז לדור הבא של מנהיגים  שיצעידו את ישראל קדימה. כל פרויקט כאן מעיד על סקרנות בלתי נדלית ויצירתיות פורצת גבולות, ואני בטוחה שעוד נשמע רבות על המוחות המבריקים האלה." אומרת רוני בן-חיים, מנכ"לית מוזיאון המדע ירושלים

מוזיאון המדע ע"ש בלומפילד ירושלים מקדיש חלק נכבד מפעילותו במיזמים בינלאומיים, להנחלת חינוך מדעי-טכנולוגי בקרב בני הנוער, קידום מצוינות מדעית והעלאת המודעות לעיסוק בתחומים אלו. המוזיאון, שחרט על דגלו קידום פרויקטים מדעיים במיוחד בקרב בני נוער בבתי ספר מכל המגזרים וכל שכבות האוכלוסייה, מקיים מזה 28 שנה את התחרות למדענים ומפתחים צעירים בישראל בהשתתפות עשרות בני נוער בגילאי 15-21 מכל רחבי המדינה.

התחרות הניבה במהלך שנות קיומה למעלה מ-1,000 בוגרים, שרובם משתלבים בהצלחה רבה בתחומי המחקר והאקדמיה, בתעשייה, בעסקים בארץ ובעולם.

צילום: מוקי שוורץ

דילוג לתוכן