גדרה: צעד משמעותי לסגירת תאגיד המים ופריסת מונים חכמים

ראש המועצה סהר פינטו ושר האנרגיה אלי כהן סיכמו על קידום הרפורמה שתחזיר את ניהול המים לרשות המקומית ותוזיל חשבונות חשמל לתושבים.
בשורה חשובה לתושבי גדרה: ראש המועצה המקומית, סהר פינטו, נפגש עם שר האנרגיה, אלי כהן, בפגישה שהוגדרה כ"צעד נוסף בדרך לסגירת תאגיד המים ת.מ.ר" ולתחילת פריסת מוני חשמל חכמים במושבה. הפגישה עסקה בשני נושאים מרכזיים שישפיעו ישירות על כיסם ואיכות חייהם של תושבי גדרה.אחד הנושאים הבוערים במועצה הוא סגירת תאגיד המים ת.מ.ר והחזרת ניהול משק המים לאחריות המועצה המקומית. פינטו, שהביע תמיכה חד-משמעית במהלך זה והופיע בעבר בפני ועדה שעסקה בנושא, הציג לשר כהן את עמדתה הברורה של גדרה. לדבריו ולדברי ראשי רשויות נוספים שהצטרפו ליוזמה בחודשים האחרונים, תאגידי המים מהווים מנגנון ביורוקרטי מיותר המייקר את תעריפי המים ומרחיק את השירות מהתושב. הרפורמה המקודמת צפויה להביא להוזלת מחירים, שיפור השירותים, ומתן מענה טוב יותר לצרכים המשתנים של התושבים.

בנוסף לנושא המים, סיכמו ראש המועצה והשר על התחלת פריסת מוני חשמל חכמים בכל שטח המושבה. מהלך זה, המהווה חלק מ"מהפכת החשמל" שמוביל שר האנרגיה והתשתיות יחד עם חברת נגה וחברת החשמל, יאפשר לכל צרכן לבחור מאיזה ספק לרכוש את החשמל.

פריסת המונים החכמים תאפשר לתושבים לקבל הנחות גבוהות יותר מספקי החשמל הפרטיים, שכן המונים מאפשרים קריאה מדויקת של צריכת החשמל. הדבר צפוי לחסוך לכל משק בית מאות ואף אלפי שקלים בשנה, בהתאם להצעות הספקים, לאופי השימוש ולשעות צריכת החשמל. בנוסף לחיסכון הכספי, מונים חכמים מקדמים התייעלות בשימוש בחשמל.

שר האנרגיה והתשתיות, אלי כהן, אמר: "פריסת המונים החכמים היא בשורה צרכנית חשובה, שתבוא לידי ביטוי בחשבון החשמל של תושבי גדרה ותחסוך להם עד 20% בחשבון החשמל. החשמל הוא מוצר צריכה בסיסי בכל בית בישראל ואנו נעניק לכל הצרכנים הזדמנות שווה לבחור את ספק החשמל שלהם ולהוזיל את החשבון במאות ואף אלפי שקלים בשנה. מודה לראש המועצה פינטו על העשייה למען תושבי גדרה".

ראש המועצה המקומית גדרה, סהר פינטו, הוסיף: "אני מודה לשר כהן על הרפורמה החשובה שהוא מוביל – להחזרת השליטה על המים לרשויות המקומיות. אין סיבה שתושבי גדרה ישלמו יותר ויקבלו פחות. נמשיך להיאבק למען שירות טוב, יעיל ומשתלם יותר – ונפעל מול כל גורם ממשלתי כדי לקדם את המהלך הזה."


◼️ חדשות גדרה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות השר

דילוג לתוכן