מבזקים
שני אחים מקריית גת נעצרו בחשד לשוד: הקורבן הותקף באמצעות קסדה נתניה בדרך לחיבור מהיר יותר לכביש 6: אושרה להפקדה תוכנית מחלף אלכסנדר רעול פנים, גז פלפל וסכין: כתב אישום על סדרת מעשי שוד ביבנה ובנס ציונה בת 77 מבאר שבע נעדרת מאז היום: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה כמעט 5 ק״ג קוקאין נתפסו ליד באר שבע – שני תושבי תל שבע נאשמים דירה בבאר שבע נסגרה ל־30 יום: המשטרה מצאה ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל שנת השירות החדשה בערד יצאה לדרך: המשימה הראשונה של חניכי "קול־גיא" עץ ושיר לכל נופל: יער "חרבות ברזל" ייחנך בעוטף עזה ב־4 באוקטובר בן 24 מרמת גן נעדר מאז הצהריים: המשטרה מבקשת סיוע באיתורו בן 30 נפגע מרכבת בירושלים ונפצע קשה – אישה נוספת נפגעה קל 130 שקל לחודש: שלושה חוגים חדשים לילדי החינוך המיוחד בקריית מלאכי עיר היין, אשקלון: בן 12 נפגע מרכב ברחוב ארגמן גאווה לאשדוד: אות שר החינוך ללכידות החברתית והתקווה הישראלית הוענק לעיר סטודנטים בנס ציונה, שימו לב: מלגות של עד 12 אלף שקל – וההרשמה נפתחת מחר אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו

גדרה: 12 גני ילדים יקראו על שם הנופלים מהמושבה

יוזמת הפרויקט ומפיקת התערוכה היא גפני שליין. מלווה אומנותית וטקסטואלית: נעמי לשם. הצלמים המציגים: אילנה הראל, גפני שליין, יהושע רווה, משה דנגור, רינה מייסי ושלמה שנהר.

אירוע מרגש: טקס פתיחת תערוכת "מצלמים וזוכרים" של מועדון הצילום בגדרה לזכרם של בני ובנות גדרה שנרצחו במסיבת הנובה, בקרבות ביישובי עוטף עזה ולזכר מי שנפלו במלחמת "חרבות ברזל".

לפני שהחל הטקס, נפגש ראש המועצה עם משפחות הנופלות והנופלים בני המושבה בלשכתו, אותם שיתף כי המועצה קיבלה לאחרונה הרשאות לבניית 12 גני ילדים וכי יביא לישיבת המועצה הקרובה את הצעתו שכל גן יקרא על שם אחד הנופלים מהישוב. לדבריו, בדרך הזו, ילדות וילדים ישחקו, יגדלו ויתחנכו לאור הערכים והאור הגדול של בני ובנות המושבה.

באירוע, קבוצת צלמים מ'מועדון צילום גדרה' נרתמה לפרויקט. כל אחד מהם נפגש עם משפחה ששכלה את יקירה. המשפחות סיפרו על אהובן ועל מה שאפיין אותם. בני המשפחות התבקשו לבחור משפט שהם היו רוצים לומר ליקיריהן: משפט שמייצג את הדמות ואת מה שהיה יכול להיאמר אבל נשאר מאחור. כך, הצלמים המשתתפים בתערוכה יצרו תמונות בהשראת המשפטים, הסיפורים והתיאורים ששמעו. סיפורים ותחושות אלה היו יכולים למלא דפים רבים, ועכשיו הם מתרכזים בתוך הדימוי הוויזואלי האחד. בתמונות ניתן לראות סמלים ומשלים ויזואליים המצביעים על מורכבותן ועומקן של הדמויות, תוך מתן דגש לתחושות של בני המשפחה לצד התהליך אותן הן עוברות.

הטקס הרשמי של מועצת גדרה לציון שנה לאירועי השבעה באוקטובר, ייערך ביום האבל הלאומי שנקבע למועד התאריך העברי, ב- 27 באוקטובר בשעה 19:30 ב"אמפי הנשר" במרכז אופק.

סהר פינטו, ראש המועצה: "האירוע היום לא נועד רק להנציח את הדמויות שהיו, אלא גם את זיכרון הרגעים הקטנים והזיכרונות המיוחדים שהם השאירו בחיינו – לזכור את מי שהם היו. כל תמונה כזאת מספרת לנו סיפור, סיפור שהוא טעימה אחת קטנה מעולם ומלואו. עוד סיפור אחד קטן שילך איתנו ויזכיר לנו אותם. אני רוצה להודות למועדון הצילום של גדרה ולכל מי שלקח חלק במיזם המרגש והחשוב הזה. אנחנו מחבקים את המשפחות מעומק הלב ונמשיך להוקיר, לזכור ולהנציח את נופלי ונופלות המושבה".

יוזמת הפרויקט ומפיקת התערוכה היא גפני שליין. מלווה אומנותית וטקסטואלית: נעמי לשם. הצלמים המציגים: אילנה הראל, גפני שליין, יהושע רווה, משה דנגור, רינה מייסי ושלמה שנהר.

 

◼️ לחדשות גדרה והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות המועצה המקומית גדרה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גדרה

לחצו כאן
דילוג לתוכן