מבזקים
תועד מהאוויר: נהג מרהט חצה קו הפרדה רצוף ונעצר בכביש 31 נתב״ג: חניוני כרם ופרדס מלאים, עומסים צפויים גם בסוף השבוע תלמידי “אופק” ברמלה הפכו שיעור מתמטיקה לעפיפוני זיכרון תל אביב: רוכבי סורון נעצרו אחרי רכיבה פראית בין מתרחצים בחוף גורדון באר שבע: כתב אישום נגד תושב עזה שהחזיק את גופת אורון שאול ז״ל עבור חמאס רמלה נפרדת מראש העיר לשעבר: היום ייערכו טקס הפרידה והלוויה של משה פרץ ראשון לציון ומודיעין: רכבת ישראל מוסיפה רכבות בשעות השיא הכבשים שנגנבו ממכון המחקר אותרו בנגב: שלושה נאשמים בפרשה שמטלטלת את המכון הוולקני פיצוץ קטלני בנתיבי איילון: אישה נהרגה ברכב סמוך למחלף חולון – התפתחות באר שבע: צו איסור פרסום הוטל על חקירת פיצוץ הרכב יבנה מצדיעה למילואימניקים: שלטי חוצות וערב הוקרה למשפחות שנושאות בנטל אשקלון צעדה עם ידידי ישראל: מצעד העמים התקיים בעיר אשקלון מגבירה אכיפה: טרקטורונים וכלים חשמליים על הכוונת בת ים לפני שנת ה – 100: תלמידי כיתות ט׳ הציגו פתרונות לעיר של המחר אופקים פותחת דלת להייטק: מחזור נוסף בקורס QA יצא לדרך אשקלון: שיקום חוף בר כוכבא נכנס לשלב חדש גבעתיים חוגגת גאווה: עשרות אירועים, כנס הורות גאה ופעילויות למשפחות ישיבה תיכונית חדשה תיפתח בכפר תפוח מפכ״ל המשטרה באילת: “מרחב ייחודי שאין דומה לו בישראל” מחדל המים בערבה: פעילות תחזוקה לקידוחים בירדן בוטלה ברגע האחרון

"גוף רועד הוא גוף חי": ידידיה שפיזדה חושף את סוד האפילפסיה והופך אותו למחווה מרגשת למען המדינה

לאחר 27 שנות שתיקה, המוזיקאי שחי על ציר ירושלים–תל אביב–אילת יוצא לאור: "אין דרך אחרת אלא לאהוב את עצמי כפי שאני, ואת מדינת ישראל כפי שהיא"

ידידיה שפיזדה, יוצר ומוזיקאי החי על הציר שבין ירושלים, תל אביב ואילת, נשא בלבו סוד כבד במשך 27 שנים: הוא מתמודד עם מחלת האפילפסיה. מעטים בלבד ידעו על ההתמודדות האישית הזו.

עם פרוץ המלחמה, חווה שפיזדה תובנה עמוקה ששינתה את חייו: הוא הבין שהמאבק האישי שלו משקף את המאבק הלאומי. כפי שגופו חווה "התקפים של כאב, זעם ואובדן", כך גם המדינה. הגבול בין הכאב הפנימי לפרכוס הלאומי היטשטש, והגוף והמדינה הפכו לאחד.

מתוך אותו שבר פנימי וחיצוני הבשילה אצל ידידיה הבנה משנת חיים: "אין דרך אחרת אלא לאהוב את עצמו כפי שהוא, ואין סיבה שלא לאהוב את מדינת ישראל כפי שהיא. אומנם לא מדינה מושלמת, אבל בית".

שפיזדה מביע זאת במילים חזקות: "גוף רועד הוא גוף חי. לב שבור הוא לב שפועם. מדינה באבל היא מדינה שעתידה לקום מחדש".

בכנות, באומץ ובכישרון רב, חושף ידידיה בשירו החדש את סיפור ההתמודדות שלו עם האפילפסיה. השיר הוא לא רק סיפור אישי, אלא גם מחווה מרגשת למדינה שהוא כל כך אוהב, המחברת בין הכאב הפרטי לתקווה הלאומית.


◼️ חדשות אילת והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

◼️ חדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תל אביב יפו בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות
קבוצת ערים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: חופשי/פרטי

דילוג לתוכן