דיירים בגני תקווה זועמים: "שיקרו לנו – קנינו חתול בשק"

"זה עניין של איכות חיים. כשקונים דירה במחיר גבוה, מצפים לקבל את מה שהובטח. אנחנו לא מבקשים יותר ממה שמגיע לנו" אומרת אחת הדיירות | עיריית גני תקווה: העירייה אינה צד להתקשרות, אך אנו פועלים לצמצום מטרדי הרעש

בניין מגורים חדש שנבנה בגני תקווה, המשקיף על גג מרכז צים סנטר בעיר, הפך לזירת מחאה של עשרות משפחות מאוכזבות.

מה שהובטח להם כנוף אסתטי, שקט ונעים למראה הפך במהרה למטרד יומיומי.

על פי ההתחייבויות של העירייה ושל הקבלן שבנה את הבניין, גג המרכז המסחרי היה אמור להיות מתוחזק ואסטתי, אך המציאות שונה לחלוטין.

תושבי הבניין, ששילמו סכומי כסף נכבדים כדי להתגורר במקום היוקרתי הזה, מוצאים עצמם מתמודדים עם מראות לא נעימים של צינורות מזגנים חשופים, רעשים בלתי פוסקים ומחסנים מאולתרים על הגג.

"כשקנינו את הדירות שלנו, הובטח לנו נוף מרגיע וגג מסודר," אומרת אחת הדיירות, "אבל כל מה שאנחנו רואים זה בלגן ורעש בלתי פוסק. זה רחוק ממה שחשבנו שיהיה."

הדיירים פנו מספר פעמים לעיריית גני תקווה בבקשה לסייע ולתקן את המצב, אך לדבריהם, העירייה מתעלמת מפניותיהם. "אנחנו מרגישים חסרי אונים," מספר דייר אחר, "פנינו שוב ושוב לעירייה, שלחנו מכתבים וקיימנו פגישות, אבל שום דבר לא השתנה. הגג ממשיך להיות מחסן מרעיש ומכוער."

המחאה גוברת ובשבועות האחרונים הדיירים החלו לארגן עצומות ואף שוקלים לפנות לערוצים משפטיים. "זה לא רק עניין של נוף אסטתי," מדגישה דיירת נוספת, "זה עניין של איכות חיים. כשקונים דירה במחיר גבוה, מצפים לקבל את מה שהובטח. אנחנו לא מבקשים יותר ממה שמגיע לנו."

הלחץ הציבורי הולך וגובר. "אנחנו מקווים שהעירייה תתעורר ותבין את חומרת הבעיה," אומר אחד הדיירים. "עד אז, אנחנו לא נפסיק להילחם על מה שמגיע לנו."

 

מעיריית גני תקווה נמסר:

"אנו מצרים על תחושת האכזבה והתסכול שחווים התושבים שרכשו את דירתם מהיזם הפרטי שהקים פרויקט של שני מגדלי מגורים מעל למרכז מסחרי.

בטרם החתימה על החוזה, היזם הציג בפני הדיירים את הנתונים המלאים, כולל העובדה שהפרוייקט נמצא בסמוך לגג השירות הטכני של המרכז המסחרי ושהקומות התחתונות משיקות לאזור זה. הנתונים האלו הופיעו בהיתר הבנייה ופורטו במידע שנמסר לדיירים.

חשוב לציין כי העירייה אינה צד בהתקשרות זו.

עם זאת בחרנו שלא לעמוד מנגד ופעלנו מול הנהלת צים, בעלי מרכז הקניות, במטרה לצמצם את מטרדי הרעש ממהמערכות הטכניות על גג מרכז הקניות. בין הפעולות שננקטו: הסתרת האזור הטכני באמצעים אסתטיים, והתקנת אמצעים להפחתת הרעש. פעולות אלו הוסדרו ונעשו על ידי עם הנהלת מרכז צים בליווי יועץ אקוסטיקה ובפיקוח העירייה.

אנו נמשיך לפעול לשיפור איכות חיי התושבים ולהבטיח שכל פנייה תזכה למענה ראוי."

 

◼️ לקבוצת חדשות – בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

צילום: באדיבות הדיירים

דילוג לתוכן